Gezocht: Pubquiz fan voor een gaaf puzzelboek vol Quizpuzzels

Van Denksport ontving ik een heel mooi boek. Een puzzelboek vol quizpuzzels. Ik ben echt dol op puzzelen, maar dan moet het wel iets met cijfers te maken hebben of echte breinpuzzels om op te lossen. Voor Pubquiz vragen ben ik niet weggelegd. Ik kijk amper gewone tv, behalve dan die geweldige race met Max Verstappen gisteravond. Maar goed algemene kennis over beroemdheden, tv persoonlijkheden en geschiedenisweetjes zijn niet voor mij weggelegd.

Puzzelboek vol quizpuzzels

Een puzzelboek vol quizpuzzels ligt er hier dus voor mij op tafel. Het staat echt bomvol met prachtige foto’s en slim bedachte vragen. Maar ik heb er niks mee helaas. Dus ben ik zoek naar iemand die het wel graag zou willen hebben.
Een quizpuzzel is een combinatie van een Quiz en een puzzel. De makers van het boek zijn Thomas en Tex. Thomas heeft een eigen pubquizbedrijf en een PhD in Mariene Biologie, Tex is comedian, schaker en deed mee aan veel tv-quizzen. Twee erg slimme mannen dus! In dit boek geven ze trouwens ook tips voor je eigen pubquizteam!

pubquiz teamtips

5 soorten in puzzelboek vol quizpuzzels

In dit puzzelboek vol Quizpuzzels staan vijf verschillende soorten puzzels. Uiteraard hebben ze allemaal een oplossing die je achterin het boek kunt bekijken. Als hulp of als controle net wat je nodig hebt. Hierbij gaat het eigenlijk niet op de vraag of je zo snel mogelijk het antwoord weet, maar:

Het gaat om de bestemming, niet om de reis ernaartoe!

Herken jij bijvoorbeeld de personages van Sesamstraat? Of weet jij de ingrediënten van een bitterbal?

antwoorden

Connectiekraker

Een connectiekraker bestaat uit een reeks quizvragen die op het eerste gezicht willekeurig gekozen lijken. Maar als je de connectie weet te vinden dan kun je sneller antwoord geven op de vragen.

Fototrio

Het fototrio doet een beroep op je creativiteit en asscociatievermogen. Met 27 afbeeldingen moet je negen trio’s weten te vinden. Uiteraard zit er bij de trio’s ook weer een connectie. Weet jij ze te vinden in dit puzzelboek vol Quizpuzzels?

Personenzoeker

Ben jij een echt mensenmens? Ben jij goed in het onthouden van namen en de feitjes die hierbij horen dan is deze puzzelsoort echt wat voor jou! ( niet voor mij dus, want ik ben een ramp in namen helaas )

Plaatjespuzzel in puzzelboek vol quizpuzzels

De beschrijving van deze quizpuzzel is kort maar krachtig: Schrijf op wat je ziet.

Top Tien

De laatste puzzelsoort in dit puzzelboek vol quizpuzzels is het onderdeel Top Tien. Zoals zoek de 10 meest voorkomende achternamen.

DIt puzzelboek vol quizpuzzels in elk geval het perfecte cadeau voor de feestdagen voor echte pubquiz fans. Maar ook leuk als verjaardagscadeau uiteraard!

Specificaties

Tex de Wit enThomas Swierts | 9789493247277  | november 2021 | 160 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of hier

Winactie puzzelboek vol Quizpuzzels

Help jij mij mee zoeken naar iemand voor wie dit puzzelboek vol Quizpuzzels op het lijf is geschreven? Doe dan mee met de winactie. Voor jezelf of voor iemand anders.

 • Gefeliciteerd Melanie

In ongeveer 2 weken wordt er een winnaar bekend gemaakt en dit wordt gemeld op Facebook en Instagram! De winnaar wordt hier genoemd en ontvangt een mail. Reageren binnen 2 dagen anders moeten we iemand anders loten.

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

22 reacties

 1. Puzzels , ik ben er gek op en ze mogen best moeilijk zijn.
  Heel graag doe ik mee en volg bloglovin.
  Om privéredenen heb ik geen Social Media meer.

 2. Super! Ik hou van puzzelen en quizen dus dit is een mooie combo. Zelf heb ik de pubquiz van de quest. Ik weet zeker dat wij dat hier thuis erg leuk gaan vinden 😀

 3. Jaaa awesome! Ik zag dit boekje bij Merel al voorbijkomen, maar deze wil ik zeker ook een keertje uitproberen. Ik ben echt zo’n stomme feitjes junk!

 4. Mijn vriendinnen en ik zijn dol op pubquizzen. Dit boek zou ik daarom heel graag zelf willen hebben, kan ik werken aan mijn vaardigheden 😉 Lekker puzzelplezier en dn kan manlief ook meehelpen, want hij vindt het ook wel leuk.

 5. superleuk, nu zo vlak voor de feestdagen ipv een kerstborrel doen wij op het werk een online pubquiz. Ik vind dat stiekem veeeeel leuker

 6. Wat leuk!! Ik ben dol op puzzels, liefst zo gevarieerd mogelijk.
  Ik doe graag mee voor mezelf,
  Ik word binnenkort geopereerd, en moet daarna lang revalideren, dus tijd genoeg om deze leuke puzzels te maken.

  • Deze is Leuk, kende deze nog niet… doe zelf altijd de Varia, Lekker Afwisselend, Ik maak graag kans 😇👌

 7. Ik doe erg graag mee voor Luc, hij is gek op puzzels en pubquiz 😊😊, waag graag een kans 💛💚🧡💙💜 Groetjes Anneliese de Waal

 8. Ik doe mee voor mijn neefje en voor mezelf. In de Kerstvakantie komt hij een aantal dagen bij me logeren en dan kunnen we gezellig samen quizpuzzels maken. Hij weet weer heel andere dingen dan ik en samen maken we een perfect team!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.