Dot to dot puzzelboek. Een creatieve verrassing in pocketformaat.

Dot to dot puzzelboek? Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Maar, ik dacht. Dit is echt iets voor mijn dochter (9)! En dat was het zeker. Heb jij ook een kind dat dol is op puzzels, rekenen en sudoku’s? Dan adviseer ik je dit puzzelboek. Oftewel, het verbinden van de nummers tot een afbeelding. Fijn in pocketformaat. Overal mee naartoe te nemen. Daar zijn ze wel even zoet mee!

voorkant

Dot to dot puzzelboek, pocketformaat

Toen ik het puzzelboek zag dacht ik meteen aan mijn dochter (9). Zij is dol op rekenen. Houdt van puzzels en sudoku’s. Ook de spellen van Smart Games is ze altijd heerlijk mee bezig. Dus, toen dacht ik. Dit gaat ze ook echt heel leuk vinden. En dat bleek. Maar, wat is het nu eigenlijk? Het dot to dot puzzelboek? Door het verbinden van nummer ontstaat er een afbeelding. Het is dus een beetje een combinatie van cijfermatig en creatief bezig zijn. En dan ook nog in ideale pocketvorm. Je neemt het overal makkelijk mee naar toe.

dot to dot puzzelboek

Simpel of ingewikkeld?

Zijn de opdrachten in het dot to dot puzzelboek simpel of ingewikkeld? Dat is eerlijk gezegd verschillend. Er zitten ook meer ingewikkelde opdrachten bij. Dan moet je bij een ster stoppen en en vanaf het volgende cijfer met een nieuwe lijn verder gaan. Of er zijn verschillende series van cijfers die je moet volgen. Van tevoren kan je niet zien welke afbeelding het gaat worden. Dat maakt het extra leuk, want dan is het nog een verrassing. Mijn dochter vindt het wel moeilijk, maar dat vindt ze juist fijn.

kikker en hond

David Kalvitis

David Kalvitis is de maker van het dot to dot puzzelboek. Hij is ontwerper en kunstenaar. En studeerde af aan de universiteit van Syracuse in New York. Hij heeft daar de studie Editorial Design, Painting & Photography gevolgd en behaalde zijn Master of Fine Arts. In Amerika verschijnen zijn puzzelboeken bij zijn eigen uitgeverij Monkeying Around. David Kalvitis heeft in Amerika voor zijn puzzelboeken al diverse onderscheidingen en awards gekregen.

Voor meer puzzelboeken kijk in onze categorie creatieve boeken

Specificaties Dot to dot puzzelboek

Uitgever: musboeken | auteur: David Kalvitis | 9789045327112 | Maart 2022 | 147 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier.

Dot to dot puzzelboek

Lees ook deze blog over puzzelcollectie van natuurgeschiedenis

Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.