Raad wat ik denk – een origineel en uitdagend raadspel

Wat zouden de meeste mensen antwoorden op de vraag: noem iets met strepen? Een zebra waarschijnlijk? Misschien ben je iemand die graag een beetje een origineel antwoord geeft. Of juist iemand die niet verder komt dan de makkelijkste optie. In dit spel is het vooral de bedoeling om er goed over na te denken wat je medespelers zullen gaan zeggen. Wie is de beste gedachtenlezer is dus de grote vraag. Dat klinkt best RAADselachtig toch? Raad wat ik denk is een spel voor 3 tot 6 spelers vanaf 7 jaar. Wij mochten dit spel van Megableu uitproberen, om te bepalen wie thuis de beste tactische gedachtenlezer is!

Raad wat ik denk

Gedachten lezen

Je hebt van die mensen in je omgeving die je gedachten soms lijken te lezen. Die hetzelfde denken en van dezelfde dingen houden. Zoals een favoriete ijssmaak of een lievelingsfilm. Dan moet je zeker samen dit spel doen! Want dan kun je echt goed testen of je dezelfde gedachten hebt.

Raad wat ik denk is een bordspel met pionnen. Je kiest een categorie om mee te spelen. Per beurt kun je een aantal stappen vooruit verdienen. Er zijn twee niveaus, kind en volwassen, dus het is erg geschikt als familiespel!

Op elk kaartje staan 4 categorieën. In totaal zijn het 100 kaartjes, dus er zijn 400 mogelijkheden. Als je aan de beurt bent, lees je het thema voor en schrijf je (stiekem) een antwoord op. De moeilijkheid is om een antwoord te kiezen dat door je medespelers niet wordt geraden binnen de eerste drie beurten, maar wel voor de tiende beurt. En dan mag je ook nog eens proberen te raden in welke beurt het juiste antwoord wordt gegeven!

spelregels

Raad wat ik denk – een origineel en uitdagend spel

Dat klinkt als een uitdagend en tactisch spel! Want op de vraag noem iets met strepen zullen veel mensen gelijk denken aan een zebra. Maar als jij dit woord hebt gekozen, en je medespeler zegt dit ook direct als eerste, dan heeft je medespeler dus de beurt gewonnen. Diegene mag dan zijn pion verplaatsen op het bord. Je probeert een antwoord te kiezen dat ergens tussen de 4e en 10e beurt geraden wordt door je medespelers. En je probeert te gokken in welke ronde dat lukt. Heb je dit magische getal juist, dan mogen de rader én de denker hun pion verplaatsen!

Zo kom je terecht in een origineel denkspel. Het is erg leuk dat het spel prima met kinderen en volwassenen tegelijk gespeeld kan worden. De categorieën zijn namelijk heel divers. Iets dat je kan doen wanneer het sneeuwt bijvoorbeeld, of een snoepsoort. Daar kunnen kinderen goed over meedenken natuurlijk! Op volwassen niveau zijn er kaartjes met bijvoorbeeld een koosnaam voor je geliefde of plek voor een tatoeage. Je kunt per beurt bekijken of je voor makkelijk of moeilijk(er) gaat.

Inhoud spel

Inhoud van het spel raad wat ik denk:

  • 100 raad wat ik denk kaarten
  • telrek
  • stickervel
  • spelbord
  • zes pionnen
  • stift incl. bordveger
  • uitwisbaar schrijfkaartje
  • spelregels

Als je als denker aan de beurt bent, pak je een kaartje met categorieën en je kiest er één van. Je schrijft je antwoord op waarvan je denkt dat de raders 4 tot 10 beurten nodig hebben. Ook gok je in welke beurt dat precies zal zijn, voor een extra punt. Je medespelers mogen om de beurt een antwoord raden. Voor ieder fout antwoord wordt er op het telrek een ronde omgeslagen. Soms heeft je medespeler gelijk hetzelfde antwoord. En soms komen ze er helemaal niet op t/m ronde 10. Maar dan heb je helaas als denker ook geen punt verdiend!

Raad wat ik denk is dus best een tactisch spel, waarbij je soms denkt dat raden ze makkelijk. Maar dat blijkt toch niet altijd zo te zijn! De spelduur is ongeveer drie kwartier, afhankelijk van hoe goed je gedachten kunt lezen natuurlijk! Prima geschikt voor spelers vanaf 7 jaar. Een leuk en niet te ingewikkeld spel voor een gezellig avondje.

Raad wat ik denk
Voorbeeld: kies een blaasinstrument

Meer spellen van Megableu:

Raad wat ik denk
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.