5 seconden – een razendsnel spel vanaf 8 jaar

“Mama heb je even 5 seconden?” vraagt dochterlief mij? Ik kijk haar aan en zie haar lachen. Ik snap er eerst niks van, maar dan wijst ze naar de doos die ligt te wachten om te reviewen. Snel schuif ik mijn leesboek aan de kant en maken we de tafel leeg. Spelletjestijd is altijd gezellig!

5 seconden

We maken samen de doos open en halen alles eruit. Terwijl ik snel de spelregels lees gaat dochterlief aan de slag met de kaartjes sorteren. “Dat zijn wel een hele hoop vragen he mama!” nou gelukkig maar, want als je dit spel geregeld speelt heb je ook een hoop verschillende vragen nodig natuurlijk. Ik zie dat we het spel eigenlijk met meer spelers moeten spelen, maar zeg dat maar eens tegen mijn dochter. Als die iets in haar hoofd heeft zitten, krijg je dat met de beste wil van de wereld er amper uit. Dus maken we onze eigen variant op het spel.

5 seconden bordspel Megablue

Eigen spelregels bedenken

Ik hoor mijn moeder haar stem in mijn achterhoofd: “Jij bent altijd goed in je eigen spelregels bedenken..” Sja, anders worden spellen soms zo saai, ken je dat? Afijn we pakken het bord van de 5 seconden erbij, 2 pionnen, een stapel kaartjes en de timer die een grappig geluid maakt.

De bedoeling is om binnen 5 seconden 3 juiste antwoorden te geven op 1 vraag. En dat is me toch een partij lastig kan ik je vertellen! Het lijkt zo simpel, maar alleen al het bedenken en zeggen kost je soms gewoon 6 seconden. Op een kaartje staat een vraag waar je heel veel antwoorden op zou kunnen geven, in theorie dan. Soms kom je er nauwelijks op 1 of 2. Zeker als je er geen verstand van hebt.

We hebben wel de grootste lol, want je moet als vragensteller ook nog goed nadenken over eerst de vraag stellen en dan de timer omdraaien. Zoals 3 dingen waar je mee kan tekenen? Tekenneus, potlood en stift.

5 seconden bordspel Megablue

Goede antwoorden in 5 seconden

Hebben we een kaartje goed beantwoord in 5 seconden dan mogen we een stapje verder op het speelbord. Fout is blijven staan. We spelen dat de beurt dan ook gewoon voorbij is en de ander aan de beurt mag. Anders kan het soms wel heel lang duren voor een ander eindelijk aan de beurt mag.

Als je dit leuke bordspel met meer personen speelt, dan mag een volgende speler bij het niet halen van het kaartje, ook proberen om binnen 5 seconden 3 goede antwoorden te geven, maar….. je mag niet een antwoord gebruiken dat de ander al had gegeven. Een extra moeilijke uitdaging natuurlijk.

Degene die als eerste de finish haalt die heeft gewonnen!

noem drie kledingstukken

Duidelijke spelregels

Megableu heeft duidelijke spelregels bij 5 seconden gemaakt, die wij dus tijdens het samenspelen een beetje hebben aangepast. Moet kunnen vind ik zelf. Je speelt het spel eigenlijk met 3 – 6 spelers en de speeltijd is ongeveer 30 minuten. Er zijn nog veel meer spelelementen om mee aan de slag te gaan, maar die hebben wij dus nog niet gebruikt. Je kunt het als bordspel meenemen op vakantie, maar ook gewoon de kaartjes los doen in een kleiner doosje had ik mij bedacht. Maar Megableu was mij al voor want er is ook een speciale reiseditie. Dat snap ik heel goed want dit is echt een leuk spel dat je brein even aan het werk zet. Makkelijke vragen, zijn door de legio aan antwoorden opeens moeilijk om te beantwoorden. En wil je nou met alleen volwassenen aan de slag dan is er ook een uncensored editie, als je durft..

De gewone vragen (rood en geel) zijn goed te beantwoorden voor kinderen vanaf 8 jaar. De editie die wij ontvingen heeft ook special junior kaarten (groen) voor kinderen vanaf een jaar of 4 al goed te beantwoorden.

5 seconden is een superleuk familiespel dat goed is voor de algemene ontwikkeling en je lachspieren!

Je vindt het spel in de goede speelgoedwinkels en online .

Kijk ook deze spellen van Megableu

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.