De dino-race, een spannend spel met 17 dinosaurussen

Vergeet dat stoffige ganzenbord, maak kennis met De dino-race! Een makkelijk speelbaar spel, voor maximaal 4 personen mèt dinosaurussen. Mijn dino liefhebber in huis kon niet wachten om dit spel te testen en eindelijk was het zover. Chipjes staan klaar, een glas lekker drinken erbij, kom maar op!

De dino-race

De dino-race

Een spannend avontuur in het land van de dino’s! 

Elke speler heeft 4 dinosaurussen. Het doel is om ze zo snel mogelijk vanuit de woestijn naar huis te brengen. Maar pas op: de legendarische Tyrannosaurus Rex is op pad en jaagt op alle dinosaurussen die z’n pad kruisen! Maar met wat geluk en een beetje strategisch denken, kan je aan hem ontsnappen. De eerste speler die al z’n dinosaurussen in hun huisje krijgt, wint. De dino-race is een spannend spel vanaf 6 jaar!

Eigenschappen De Dino-race

  • Vanaf 6 jaar
  • 2 – 4 spelers
  • Met uitleg over 17 dinosaurussoorten
  • Speltijd varieert
  • Megableu spel

Inhoud: 1 spelbord, 16 gekleurde dinosaurussen, 1 zwarte Tyrannosaurus Rex, 2 witte dobbelstenen, 1 zwarte dobbelsteen en spelregels

dino

Start!

Al een tijdje lonkt deze spelletjesdoos naar mijn oudste dochter. Ze is gek op dinosaurussen! Het vorige spel wat we hadden was voor haar leeftijd niet geschikt. Dus De Dino-race is hopelijk wel beter passend voor haar. De doos is in ieder geval al helemaal goedgekeurd. Een woeste Tyrannosaurus Rex plus een vrolijk speelbord. Goede combinatie. Spannend maar niet té spannend. We zijn er klaar voor!

Mijn jongste dochter heeft een hele dag op de peuterspeelzaal dus we hebben de middag zonder klein zusje die met pionnen er van door kan gaan. Ik heb gezellig wat lekkers op tafel gezet en het speelbord klaarstaan. Dat is leuk thuiskomen. Het spelregel boekje is heel dun en simpel, en daar houden we ook van. We kiezen allemaal een kleur. Laat De Dino-race maar beginnen.

Leuk vermaak is De Dino-race

De Dino-race is een soort van Ganzenbord. Je moet 4 dinosaurussen veilig naar huis zien te krijgen. Om de beurt mogen we met 3 dobbelstenen gooien. Dat is 1 zwarte plus 2 witte dobbelstenen. De zwarte laat het aantal stappen zien die je met de T-rex mag lopen. Deze mag elke kant op, een erg leuk en spannend element. Vangt de T-rex een dino uit jouw kudde? Dan mag je mee naar het hol en moet je 6 gooien om weer bij start te beginnen.

Een leuk element van De Dino-race is ook dat je met elkaar kan vechten. De winnaar blijft staan en de verliezer mag naar een veilige paarse rivierbedding. Enige wat we niet helemaal snapten is dat het juist voor de verliezer voordelig kan zijn als je gaat vechten voordat de paarse rivierbedding stenen er zijn op het speelbord. Bij verlies ga je dan juist vooruit naar die plek. Een plek die veilig is. Maar dat mag de pret niet drukken. We hebben erg veel plezier gehad van dit spel. Het is simpel, toegankelijk en lekker snel speelbaar!

Informatief

Een leuk extraatje is het informatieve deel van dit speel. Onder elke dino staat een cijfer en bij dat cijfer kan je meer informatie lezen in het spelregelboekje. Erg leuk vind mijn dochter dit. Ook vind ze het speelbord erg tof gemaakt. Bij het T-rex hol ligt namelijk een afgekloven bot waar nog een beetje bloed aan zit….

spelregels

Kijk ook bij deze spellen van Megableu

Footer4 nieuw

Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.