Skip to Content

Oma’s woeste waslijn – een hilarisch spel voor kinderen.

Ben je klaar om hard te lachen met je kids? Dan is het een goed idee om oma’s woeste waslijn van MegaBleu met ze te spelen. Makkelijk te spelen en ontzettend veel lol. Ben jij klaar voor hard lachende kinderen? Tevens winnaar speelgoed van het jaar in de categorie kinderspel!

Oma´s woeste waslijn

Oma’s woeste waslijn plakken

Alleen al het plaatje van oma’s woeste waslijn is geweldig. Een oma die haar waslijn vast heeft met hier en daar een rondvliegende onderbroek of beha. Beide kinderen staan te lachen om het plaatje, maar ze willen zo snel mogelijk beginnen dus maken we de doos open. In de doos vinden we de waslijn die we in elkaar moeten zetten en oma’s kleding. En natuurlijk oma zelf! De dobbelsteen en oma’s kleding hebben nog geen stickers, dus die moeten we nog opplakken. Terwijl ik plak zijn de kinderen al aan het kijken welke kleur ze willen. Daarna kleden we oma aan en zetten we haar bril op.

Daar komt de orkaan

De spelregels van oma’s woeste waslijn zijn lekker simpel en duidelijk. We hangen oma aan de waslijn ( gelukkig is het maar een spel) en luisteren naar de uitleg. Op de dobbelsteen zie je vier symbolen:

  • zon dan mag je 1 stuk wasgoed aan de waslijn hangen
  • witte wolk je mag niks aan de waslijn hangen
  • regenwolk je moet 1 stuk van jouw kleur eraf halen
  • tornado je moet op de tornado knop drukken en hopen dat oma niet te hard draait. Valt er iets van jouw wasgoed af dan moet je dit weer bij je neerleggen.

Degene die als eerste al zijn wasgoed op de lijn heeft gehangen wint het spel. Makkelijk toch?

Laten we oma helpen met haar was

Mijn dochter van bijna 4 mag als eerste gooien. Ze gooit een zon en mag gelijk haar wasgoed op oma’s woeste waslijn hangen. Ik gooi ook een zonnetje en hang een mooie beha aan de lijn. Helaas gooit mijn zon Joshua van 7 jaar een tornado en drukt met veel plezier op de knop. Het geluid van oma… geweldig! Je hoort haar hard lachen en roepen. Mijn kinderen lachen mee. En als oma na een paar rondes toch te hard gaat draaien en al het wasgoed eraf valt, lachen mijn kinderen keihard! “Mama, dit is echt een heel grappig spel!”

Voor kinderen vanaf 4 jaar

Geen getallen op de dobbelsteen dus dat maakt het heel fijn voor jonge kinderen om het te spelen. De waslijn is dik, dus het ophangen is ook geen probleem. Isabel is bijna 4 en voor haar is dit heel makkelijk om te spelen. Ik denk dat kinderen die net 3 zijn dit spel ook mee kunnen doen. Zeker als er wordt uitgelegd wat ze bij elk symbool op de dobbelsteen moeten doen. Daarnaast duurt het spel ook niet lang. Wij deden over 1 potje 10 minuten. Erg fijn wanneer je het spel met jonge kinderen speelt. Wij hebben uiteindelijk oma’s woeste waslijn vijf keer achter elkaar gespeeld. Daarna moesten we stoppen, want we gingen weg. Ik denk dat we nog veel vaker dit spel hadden kunnen spelen.

Kan jij oma’s woeste waslijn aan?

Als ik dan toch een negatief dingetje moet beschrijven, is het de lachende en gierende oma. Niet dat ik het niet leuk vindt, integendeel ik vind het hilarisch. Maar de mensen die niet mee doen met het spelletje kunnen het een tikkeltje irritant vinden. Mijn man liep zelfs naar boven omdat hij zich erg irriteerde aan het geluid en niet meer tv kon kijken door het harde gelach. Maar kan jij dit allemaal aan en hou je van een goede lachpartij? Dan is oma’s woeste waslijn echt iets voor jou!

Oma´s woeste waslijn achterkant

Lees ook deze blogs

Footer4
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.