Skip to Content

Wereld speelplein – met spellen van onder de hele wereld

Dat buitenspelen gezond is weten we allemaal. En dat kinderen over de hele wereld buitenspelen weten we ook. Maar weet jij wat ze buiten het liefst spelen in Australië? Of in Brazilië, Mexico en Ierland?. Hoe tof is het om op wereldreis te gaan op je schoolplein of speelplein in de buurt. Megableu ging op zoek naar de favoriete buitenspelletjes over de hele wereld. Wereld speelplein is een unieke set leuk voor een kleine groep kinderen en grote groep kinderen. Lees snel verder want ik mag een set weggeven!

Wereld Speelplein

De wereld is je speelplein, en op je speeltuin kun je spellen spelen uit de hele wereld. In deze set Wereld speelplein vind je maar liefst 35 kaarten met spelletjes om buiten te spelen. Daarnaast zitten er 20 kleine rode en blauwe knikkers in en 3 kleuren stoepkrijt die je nodig hebt bij een paar onderdelen.

De speelset is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Sommige spellen kunnen in mijn ogen ook met jongere kinderen, maar dan wel met begeleiding en vooral de spellen waar weinig kinderen aan mee doen.

Op de speelkaart staat alle informatie die je nodig hebt.

 • uit welk land het spel komt
 • met hoeveel personen je het speelt
 • wat je nodig hebt
 • hoe lang het duurt
 • En natuurlijk de spelregels

Spelen als andere kinderen in de wereld. Super leuk!

Buitenspellen voor 1 tot 8 personen

In Wereld speelplein vind je dus 35 kaartjes met spellen vanuit de hele wereld. Van een spel met en steen vanaf 1 persoon uit Bolivia tot een tikspel uit Maleisië vanaf 8 personen.

Met mijn dochter en buurmeisje kozen we een paar spellen uit.
Het slipper gooien uit Australië vanaf 1 persoon werd al direct als leuk ervaren. We probeerden verschillende werptechnieken uit en ontdekten dat een slipper het verste komt als je hem werpt als een frisbee.

Een ander leuke wereld speelplein spel is met knikkers. Maar dan is het meer een kaatsspel. Je legt de knikkers bij elkaar op de grond en tekent een cirkel eromheen. Nu is het zaak om zoveel mogelijk knikkers uit de cirkel te kaatsen.

Speelplein spelletjes met Wereld speelplein

Het meest favoriete spel van de meiden is Escargot uit Frankrijk. Een hinkelbaan in de vorm van een slakkenhuis. Hierbij huppel je op 1 been en bij een goed rondje mag je je naam in 1 van de vakken zetten. Jij mag hier nu met 2 voeten in landen, maar je tegenstander moet er overheen springen. Perfect te spelen op een schoolplein of speelplein spelletjes.

Het grappige van de illustraties op de kaarten uit wereld speelplein, is dat alle spellen gespeeld lijken te woorden op gras. Maar dat is niet waar want je hebt ook geregeld stoepkrijt nodig.

Bij de meeste spelletjes heb je geen ander materiaal nodig, al is het handig om ook een paar zakdoeken in de doos te doen.

De meeste speelplein spelletjes duren overigens maar een paar minuten. Er zijn er een paar van 10 minuten en de langste duurt ongeveer 25 minuten.

Waarom is buiten spelen voor kinderen gezond?

Buiten spelen is vooral gezond voor kinderen omdat het verschillende voordelen biedt die bijdragen aan hun algehele ontwikkeling en welzijn. Hier zijn enkele redenen waarom buiten spelen gezond is voor kinderen:

 1. Fysieke ontwikkeling: Buiten spelen stimuleert lichamelijke activiteit en helpt bij de ontwikkeling van de motorische vaardigheden van kinderen. Het rennen, springen, klimmen, fietsen en spelen van spelletjes buiten draagt bij aan de groei van sterke spieren en botten, verbetert de coördinatie en balans, en bevordert de algehele fitheid.
 2. Gezonde levensstijl: Buiten spelen moedigt kinderen aan om actief te zijn. Het helpt hen weg te blijven van zittende activiteiten zoals tv kijken of langdurig achter een scherm zitten. Door buiten te spelen worden ze gestimuleerd om te bewegen, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl en hen helpt om een gezond gewicht te behouden.
 3. Sociale interactie: Buiten spelen biedt kinderen de mogelijkheid om met andere kinderen te communiceren, samen te werken, sociale vaardigheden te ontwikkelen en vriendschappen op te bouwen. Ze kunnen samen spelletjes bedenken, regels vaststellen en conflicten oplossen, wat allemaal bijdraagt aan hun sociale en emotionele ontwikkeling.
 4. Creativiteit en verbeeldingskracht: Buiten spelen stimuleert de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. In de buitenlucht hebben ze meer ruimte en vrijheid om hun eigen spel te bedenken, hun omgeving te verkennen, nieuwe dingen te ontdekken en hun fantasie de vrije loop te laten.
 5. Stressvermindering: Buiten spelen in een groene omgeving kan stress verminderen en een positief effect hebben op het welzijn van kinderen. De frisse lucht, natuurlijke omgeving en fysieke activiteit dragen bij aan het verminderen van stress, het verbeteren van de stemming en het vergroten van het gevoel van welzijn.

Winactie wereld speelplein verlopen

Namens Megableu mag ik een set wereld speelplein weggeven. Wil jij meedoen voor een kinderdagverblijf, bso of school of gewoon lekker voor jezelf?

 • gefeliciteerd Lonneke
 • Wil je niet wachten op de winactie? Je kunt het spel al kopen in de speelgoedwinkels of bij Bol

Kijk snel op de pagina winacties want er lopen heel wat winacties momenteel!

Lees ook:

Op onze blog besteden we veel aandacht aan buiten spelen en buitenspeelgoed zoals wereld speelplein.

Lees ook deze spellen van Megableu

Naast wereld speelplein heeft Megableu nog meer leuke spellen. Wist je dat Kikkerhop ook een nieuw spel is?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anja jager

Wednesday 21st of June 2023

erg leuk ik loot graag mee

Gea

Monday 19th of June 2023

Erg leuk ik loot graag mee

Marieke h

Friday 16th of June 2023

Jaaaa super leuk ik doe graag mee voor onze school waar ik zelf werkzaam ben

Anouk

Friday 16th of June 2023

Ik maak graag kans! 😍

Jolijn

Wednesday 14th of June 2023

Wat leuk voor m'n klas! Ik maak graag kans :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.