Paddie’s Zandkastelen, een eenvoudig strategisch spel!

Paddie’s Zandkastelen is een fantastisch spel voor de echte schildpadden fans. Hier in huis is het in ieder geval de perfecte match. Red de schattige baby schildpadden van de gevaarlijke krab! Wie lukt het als eerste om Paddie en zijn vriendjes aan de overkant van het speelbord te krijgen? Een mooi competitief spel van Megableu, waarbij goed observeren en slimme zetten je naar de overwinning kunnen helpen.

Paddie's Zandkastelen

Paddie’s Zandkastelen

Red Paddie en de andere schildpadden en bouw zandkastelen om hen veilig over het strand te brengen. In dit mooie spel heeft iedere speler zijn eigen speelbord. Op dit speelbord zie je het strand waarover Paddie en zijn vriendjes moeten verplaatsen. In het midden staat de gevaarlijke krab die gek is op babyschildpadjes. Doormiddel van een strategische muur van zandkastelen te bouwen kunnen de schildpadden veilig naar de overkant van het strand. Heb je als eerste een doorlopende muur gebouwd? Dan roep je: “GO PADDIE GO!” en heb je Paddie’s Zandkastelen gewonnen!

Verschillende spelmodi

Paddie’s Zandkastelen is in twee verschillende spelmodi te spelen, klassiek en interactief.

Klassieke spelwijze
Iedere speler heeft zijn eigen speelbord. De symbolen en kleuren zijn op elk speelbord van Paddie’s Zandkastelen hetzelfde, maar staan op verschillende plekken. Het speelbord is niet zichtbaar voor andere spelers. Wil je meer competitie binnen het spel, dan leg je de speelborden wel open neer. De speler die aan de beurt is kiest een symbool en kleur. Elke speler zet hier een zandkasteel op en dan gaat de beurt verder. De speler die het eerste een doorlopende muur van de ene kant naar de andere kant heeft, roept: “GO PADDIE GO! en wint het spel.

Interactieve spelwijze
Ook in deze spelwijze van Paddie’s Zandkastelen heeft elke speler zijn eigen speelbord. Wat wel anders is, is dat deze versie gebruik maakt van een dobbelsteen. Op de dobbelsteen staan verschillende acties. Zoals plaats een zandkasteel op een blauw vakje naar keuze. Of zet een zandkasteel op een vakje naar keuze. Ook een leuke actie de speler links van je kiest een kleur. Alle spelers plaatsen een zandkasteel op hetzelfde symbool in dezelfde kleur als de speler die aan de beurt is. Het doel is een doorlopende muur naar de overkant van het strand te maken. De eerste die dat lukt, roept: “GO PADDIE GO!” en heeft gewonnen.

Go Paddie go!

Vanaf het moment dat mijn zesjarige dochter uit school kwam stond zij te springen om Paddie’s Zandkastelen te gaan spelen. Ze had al even in de doos gespiekt en kon bijna niet wachten.

Als eerste hebben we de klassieke spelwijze gespeeld. De regels zijn eenvoudig en waren meteen duidelijk. Met veel plezier zochten we beide de snelste route voor Paddie en zijn vriendjes. En baalde we natuurlijk als we een zandkasteel op een totaal nutteloze plek moesten zetten.

De interactieve versie was even wennen voor mijn dochter, want je hebt ineens niet meer gehele keuze vrijheid. Het spel is hierdoor wel meteen een stukje uitdagender. Je moet beter nadenken over waar je een nieuw zandkasteel bouwt. Door de stappen samen even rustig door te nemen had ze ook deze regels snel door en kon ze zelfstandig verder spelen.

Paddie’s Zandkastelen is hier in huis een groot succes. Beide spel versies zijn leuk. Mijn dochter heeft een voorkeur voor de klassieke versie. Zelf vind ik de interactieve versie leuker. Doordat je vlot een potje speelt is dit een heerlijk spel voor even tussendoor. Mede hierdoor denk ik dat Paddie de komende tijd vaak tevoorschijn gaat komen!

Specificaties Paddie’s Zandkastelen

  • Spelers: 2 – 4 personen
  • Speeltijd 15 minuten
  • Van 6 t/m 10 jaar
  • Diverse spelmodi mogelijk
  • Megableu

Kijk hier voor meer games van Megableu

Footer4 nieuw
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

2 reacties

  1. Doe supergraag mee voor de kids. Ze zitten maar al te graag op de ipad hoop met wat leuke spelletjes dit anders te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.