De Stinkies – een spel waarbij snelheid nodig is

Oh, oh! De Stinkies stinken enorm, en hebben eigenlijk een flinke wasbeurt nodig. Maar daar hebben deze stinkdieren helemaal geen zin in. Tijd dus om het op een lopen te zetten! En daar heeft Megableu een heel grappig familiespelletje van gemaakt. Grote lol voor het hele gezin!

De Stinkies

Ren en blijf de wastruck voor met de Stinkies

Stinkdieren zijn natuurlijk niet voor niets stinkdieren. Die willen het liefst gewoon lekker stinkerig blijven! Maar het is wasdag, en de Stinkies moeten het dus op een lopen zetten om te ontsnappen voor de wastruck. Die is namelijk genadeloos en probeert de Stinkies langzaam te pakken te krijgen!

Hoe gaat het spel in zijn werk?

Je kunt het spel met 2 of 3 personen spelen. Ieder kiest zijn favoriet kleur stinkdier. Elk stinkdier heeft ook zijn eigen bijpassende kleur dobbelsteen. Zet ze aan het begin van het spel op de startlijn. En daarna gaat de wastruck aan! Langzaam begint de lopende band te draaien en trekt zo de Stinkies dichter naar zich toe.
Gooi met de dobbelstenen en zorg ervoor dat jouw Stinkie z’n voorsprong op de wastruck houdt, maar pas op: soms staat er een stopteken op de dobbelsteen! Volg de pijlen en zigzag over de weg. Soms werken de pijlen in je voordeel, maar ze kunnen ook in je nadeel werken… Ren snel verder of je Stinkie wordt gewassen! Wie als laatste nog aan het rennen is, is de winnaar!
Omdat het spel lekker snel gaat, kun je meerdere spelletjes achter elkaar spelen.

Het klaarmaken van het spel

Ik vind het altijd prettig als een spel eenvoudig is. Makkelijk qua spelregels, dus geen dikke gebruiksaanwijzing. Dat is hier zeker het geval, het spelletje zelf is niet ingewikkeld om te begrijpen. Ook het klaarmaken van het spel zou niet zo moeilijk moeten zijn, er zitten maar een paar onderdelen in de doos. Toch vond ik dat wel even lastig, omdat ik echt wel even moest kijken hoe ik de wastruck in elkaar moest zetten. (Ik had namelijk niet gezien dat ik de loopband uit kon trekken, wat eigenlijk wel heel logisch was….) Het laatste stukje om de band in elkaar te zetten, hebben we even samen gedaan, zodat we de lopende band niet zouden scheuren. Daarna is het alleen nog maar een kwestie van stickers plakken, en klaar om te beginnen! Nou ja, alleen nog even batterijen erin, en dan kun je starten.

Onze ervaringen met de Stinkies

De Stinkies heeft een adviesleeftijd vanaf 5 jaar. Mijn eigen dochter is 8, en is ook nog enthousiast over dit spel. In de handleiding staat dat het verstandig is dat de oudste speler de dobbelstenen gooit. Dat is wel handig, want ik weet uit ervaring dat kleuters het soms heel lastig vinden om de dobbelstenen goed te gooien. En als ze dan van de tafel rollen heb je een probleem of misschien wel gemopper, want de lopende band van de wastruck gaat gewoon door! Dus maak daar samen even goede afspraken over. Of je kunt afspreken om gewoon om de beurt te gooien, als iedereen goed kan gooien.

Het spelletje zelf is leuk, super simpel en geeft veel plezier. Voor jonge kinderen ziet het er ook echt heel aantrekkelijk uit, met de grappige truck en de echt werkende lopende band. Wat ik wel jammer vind, is dat je dit spel niet meer zo terug in de doos kunt stoppen. De doos heeft een flap aan de zijkant (dus geen losse deksel) en als het spel in elkaar zit, past het er zo niet meer in: het is te hoog en te lang. En als je het spel elke keer in en uit elkaar moet halen, zal dat de levensduur van het spel niet ten goede komen. Het is dus het verstandigst om het gewoon zo in elkaar te laten staan, maar ik vind het zelf altijd prettig als je spellen gewoon in hun doos kunt opruimen. Dat zou voor mij het enige minpuntje zijn van dit spel. Als het binnenkort spelletjesmiddag is op school, weet ik zeker dat mijn dochter de Stinkies mee wil gaan nemen, dus wij vinden het een heel geslaagd spel!

Winactie

Doe mee met de winactie en win een editie van De stinkies!

 • Gefeliciteerd Anna

Lees ook deze blogs

Footer2 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

34 reacties

 1. hier gaan mijn kleinkinderen dolgraag mee aan de slag als oma dit leuke spel winnen mag

 2. Dit lijkt mij erg leuk om met de kinderen te spelen. handige tip dat de oudste speler de dobbelstenen gooit anders zitten we meer op de grond om dobbelstenen te zoeken dan het spel te spelen vermoed ik haha

 3. Echt een leuk spelletje voor in de koude wintermaanden of regenmiddagen. Makkelijk te spelen en verveelt niet snel

 4. Oohh.. mijn zoontje is 4,5 jaar oud en dit klinkt als een heerlijk spel voor hem! Voor de grap noemen wij hem wel eens stinkdier omdat hij nooit uit zichzelf wil douchen. Super toepasselijk spelletje dus!

 5. Leuk voor de spelletjesavonden, ik doe graag mee ondanks dat je het spel lastig kunt opruimen in de doos.

 6. Ik waag graag een kansje om mijn nichtje mee te verrassen. Ik volg je Megablue via Instagram (Truusje26) en jou via Instagram (bericht geliked) en Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet).

 7. Leuk voor de kinderen, ziet er leuk, gezellig en vrolijk uit. De naam alleen al spreekt ze enorm aan 😉

 8. Leuk! Wij zitten helemaal in de spelletjesfase. Dit spel zou ik wel graag met mijn kleuter willen spelen. Die zou alleen het woord stinkie al grappig vinden. Ik doe graag mee.

 9. Mijn kinderen zijn net als ik dol op spelletjes. Mijn zoontje is deze maand jarig en dit spel winnen zou hij wel super cool vinden. Daarom doe ik dus graag mee. Lijkt me een leuk spel.

 10. Ik doe heel graag mee voor de kinderen als het nog kan. We houden van spelletjes. De spellen die we niet gebruiken geven de kinderen weg aan andere kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.