Skip to Content

Yeti in mijn spaghetti, een smakelijk behendigheidsspel

Help! Een Yeti in mijn spaghetti! Dit wordt al geroepen sinds het spel in ons huis is. De catchy titel, de vrolijke uitstraling en het gekke poppetje zorgen meteen al voor de goede vibe. Benieuwd of het ook leuk is? Ik neem jullie graag mee in onze beleving van dit spel van Megableu.

Yeti in mijn spaghetti

Yeti in mijn spaghetti

In dit smakelijke behendigheidsspel ligt er een Yeti lekker languit op de spaghetti. Neem heel voorzichtig één voor één de spaghettislierten weg, maar pas op… dat Yeti niet in het bord valt! Valt de Yeti in mijn spaghetti, dan wint de vorige speler.

spel van het jaar 2017 Amerika

Regels Yeti

De regels zijn simpel en daar hou ik van. Dat betekend dat het snel te spelen is en makkelijk erbij te pakken. De regels zijn zo duidelijk dat mijn zesjarige dochter ze meteen allemaal kan onthouden, en uit weet te spreken naar papa met wie ze Yeti in mijn spaghetti later speelt.

  • Je mag maar 1 hand gebruiken
  • De oudste speler begint
  • Welke spaghetti sliert je aanraakt, die moet je ook pakken
  • Valt Yeti helemaal in het bord, dan heeft de speler die volgt gewonnen als je met z’n 2 speelt

Inhoud spel

Een knalrood bord, 30 spaghetti slierten, Yeti en de spelregels. Simpel toch? Je pakt het dus echt heel snel erbij, het is meteen te spelen en in een korte tijd kan je veel rondes spelen. Ideaal voor jongere kinderen, een korte aandachtsboog, even snel willen spelen en voor mee op reis.

kinderen spelen samen

Wat vinden wij van Yeti in mijn spaghetti

Sinds Yeti in mijn spaghetti in ons huis is spelen we het wel elke dag. Het pakt zo makkelijk erbij dat er altijd wel een momentje is om te spelen. Mijn dochter van 6 vind het geweldig. Ze leert goed haar motoriek te verfijnen en ze ziet direct wat actie en reactie inhoudt. De Yeti vind ze geweldig. Soms gaat die mee in haar spel in huis. Yeti is knuffelig maar tegelijk ook spannend. De spaghetti slierten worden ook wel eens gebruikt bij het rollenspel in haar keuken en inmiddels is het stro voor het paard. Normaal ben ik niet een voorstander om items uit een spel voor andere dingen te gebruiken maar ik snap dat dit uitnodigt en het is zo weer bij elkaar gepakt en raakt niet snel kwijt.

Ik als moeder vind dit echt een tof spel, de papa in ons huis ook en mijn dochter speelt er graag mee. De jongste van 1,5 vind het trouwens ook interessant al is daarmee meer de uitdaging om geen slierten kwijt te raken. Degene die wint mag rondspringen als de Yeti in mijn spaghetti en dat zorgt ook voor veel leuke dansjes. Het is toffe upgrade van mikado en het gemak waarmee je het pakt is heel uitnodigend. Ik vind dit een absolute aanrader als cadeautip voor kinderen van drie, vier, vijf, zes, en zeven jaar. Voor zowel jongens als meisjes.

Yeti in mijn spaghetti

Speltip oudere kinderen

Yeti in mijn spaghetti kan uiteraard ook voor oudere kinderen dan kan je er een leuk spelelement bij doen om het uitdagend te maken. Als je verliest moet je een gek dansje doen, de afwas opruimen, een citroen opeten etc. Ook voor op een BSO is dit echt ideaal. Snel te spelen door verschillende leeftijden en goed schoon te houden. Leuk weetje is dat dit spel gewonnen heeft tot spel van het jaar 2017 in Amerika.

Specificaties Yeti in mijn spaghetti

Megableu | Behendigheidsspel | gemiddeld 15 minuten speeltijd | aangeraden leeftijd 3 tot en met 6 jaar | 3760046785367 | Meer informatie vind je hier

Yeti in mijn spaghetti

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.