verlanglijst voor 5 jarig meisje

Vorig jaar werd dochterlief erg verwend door haar vriendinnen, familie en onze vrienden. Al sinds haar geboorte houden wij een verlanglijstje bij op lijstje.nl ideaal om er voor te zorgen dat je geen dubbele cadeautjes krijgt en ook dat de jarige precies krijgt wat hij/zij leuk zal vinden. Het is natuurlijk niet zo dat mensen verplicht zijn om zich aan dat lijstje te houden, maar handig is het wel als je zelf geen enkel idee hebt wat te moeten kopen. Hier wat inspiratie voor een verlanglijstje voor 5 jarig meisje.

Eerste leesboeken

Voor een kleuter die interesse krijgt in lezen zijn eerste leesboeken ideaal om te krijgen tijdens hun vijfde verjaardag. Dus zet vooral wat AVI start boeken op het verlanglijstje voor 5 jarig meisje of jongen!

Lol in de hut

Lol in de hut van Woezel & Pip is ideaal voor beginnende lezertjes. Het is een kleurrijk leesboekje, speciaal voor kleuters die al willen lezen. Het boekje is geschreven op AVI Start niveau. Een mooi verhaal over een grappig avontuur dat Woezel & Pip en hun vriendjes uit de Tovertuin beleven. Ze willen een hut maken en hebben samen veel lol. Net als je kind die dit boek leest!

Roos gaat op weg

Roos is een fee en woont in een kleine boomhut. Roos vult haar tas met allemaal lekkers. Ze gaat weg met haar bootje en beleeft avonturen. AVI Start perfect voor beginnende lezertjes met echt korte woorden.

Kijk eens ik lees

Nog een AVI Start leesboekje met korte zinnetjes. Van de 4 boeken die ze kreeg het minst favoriete boek. Maar dat verschilt natuurlijk ook per kind.

Heksje Lily redt de magische Eenhoorn

In Heksje Lilly redt de magische eenhoorns beleeft Lilly weer een geweldig avontuur. Lilly leest haar broertje voor uit een oud sprookjes boek, het gaat over elfen en eenhoorns. Wauw, denkt Lilly, het moet geweldig zijn om eens een echte eenhoorn te zien. Maar in het land van de elfen kom je niet zomaar. Zelfs niet met een speciaal toverboek. Lukt het Lilly om het elfenrijk te bereiken en zouden daar echt nog eenhoorns bestaan?

Om zelf te lezen nog te moeilijk, maar wel leuk om samen te lezen en om uit voorgelezen te worden.

Spelletjes

Omdat dochterlief vanaf 5 jaar zakgeld kreeg hadden we het zakgeldspel op het verlanglijstje voor 5 de verjaardag gezet. Een leuke manier om met geld om te leren gaan en ook een kleine stap naar rekenen met geld.

Van Halli Galli hadden we de simpele editie al met de clownen. Die hebben we al uren gespeeld, tijd voor de vervolgeditie met fruit. Ook deze editie hebben we het afgelopen jaar al tientallen keren gespeeld.

Creatief speelgoed

Creatief speelgoed is altijd leuk om op een verlanglijstje voor 5 jarige te zetten. En ook om te krijgen dus!

Leuke stickerboeken van Eenhoorns en My Little Pony, Playdoh van My Little Pony en gips van Eenhoorns. Ja een echt paardenmeisje al. Leuk is weer dat ze van de gipsmallen weer kleine kunstwerkjes maakte om weg te geven aan vriendinnen en familie die jarig waren afgelopen jaar. Zo wordt een cadeau die je krijgt weer een cadeau voor iemand anders.

Educatief speelgoed

Naast dat het zakgeld spel natuurlijk ook al educatief speelgoed is stond er ook wat van Loco Mini op haar verlanglijstje. Loco Mini is het meest gebruikte educatiemateriaal wat zowel op school als thuis gebruikt wordt. Wij hebben veel boekjes en het is leuk om af te wisselen. Een leuke afwisseling op je verlanglijstje voor 5 jarige! Wel handig om dan even te vermelden of je de doos al hebt ­čśë

Muzikaal speelgoed

Kleuters zijn dol op muziek. De laatste cd’s van Kinderen voor Kinderen en K3 stonden dan ook op haar verlanglijstje. De Frozen cd was bonus. De cd’s gebruik ik thuis of onderweg in de auto. Maar we hebben ook alle cd’s op haar MP3 speler gezet. Ideaal voor lange autoritten en op vakantie.

Cultureel cadeau

De vriendin van mijn broertje werkt in de theaterwereld en ik vind het super leuk dat zij dochterlief een belevenis cadeau gaven. Ze gaven een grote heliumballon van Frozen met daaraan een uitnodiging om samen naar een theatervoorstelling te gaan. Daarna natuurlijk patatjes eten bij de Mc. Donalds.

Sieraden, haaraccessoires en kleding

Iets wat niet op haar verlanglijstje voor 5 de verjaardag stond, maar wel gekregen waren leuke sieraden, diademen en een schattig jurkje. Dat jurkje en de sieraden en diadeem draagt ze nu nog steeds regelmatig! Zo zie je maar weer dat een verlanglijstje een richtlijn is en geen harde eis! Andere cadeaus zijn ook super leuk.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.