Skip to Content

Leukste reisspellen – om mee te nemen op vakantie een lijstje

Elke keer als wij op vakantie gaan, nemen we een stapel spelletjes mee. Spelletjes zijn onlosmakelijk voor ons verbonden met een gezellige familievakantie. Daarom hier een overzicht met de leukste reisspellen!

leukste reisspellen

Leukste reisspellen: onze favorieten!

Als je gaat kamperen of niet zoveel bagage mee mag nemen, dan zijn reisspelletjes ideaal!
Wij gaan meestal op vakantie naar een bungalowpark dus we hoeven niet persé kleine reisspelletjes of reisvarianten mee te nemen. Wij nemen dan dus vaak ook gewoon de grote spellen mee. Ben je nieuwsgierig naar de leukste gezelschapsspellen voor op vakantie, lees dan zeker de blog met tips die ik daarover geschreven heb!
Maar we nemen ook vaak reisspelletjes mee, zo kunnen we nog meer verschillende spellen meenemen op vakantie! Linda schreef een mooie blog over auto cadeautjes die je kunt geven op lange autoreizen naar je vakantiebestemming.
Hieronder een overzicht van onze favorieten: de leukste reisspellen die elke vakantie mee gaan óf die nog op ons verlanglijstje staan.

Qwixx of Qwinto

De spelletjes Qwixx ( speelgoed van het jaar 2013) en Qwinto van White Goblin Games, zijn een beetje soortgelijke spellen. Wij hebben zelf Qwinto. Dit spel heb ik ooit als cadeautje gekregen, en daarna waren we zo enthousiast dat we het een paar weken meerdere keren per dag hebben gespeeld!
Het is een dobbelspel, met 3 verschillende kleuren dobbelstenen. Het leuke van dit spel, is dat iedereen bij elke beurt mee kan doen. Goed opletten dus!
Dit reisspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kun je spelen met 2 tot 6 spelers. Speelduur van dit spel is 15 minuten.

Vlotte geesten zéker op het lijstje van leukste reisspellen

leukste reisspellen vlotte geesten

Vlotte geesten van 999 games is een spel wat heel eenvoudig te leren is! Bedoeling is zo snel mogelijk juist te reageren: grijp of roep zo snel mogelijk het gezochte voorwerp. Wie verzamelt zo de meeste kaarten?

leukste reisspellen

Dit spelletje is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en kun je spelen met 2 tot 8 spelers.
Wij halen dit spelletje regelmatig uit de kast, spelen vaak even een snel potje na het eten, want het spel is vaak in een kwartiertje wel te spelen.

Yahtzee

leukste reisspellen Yathzee

Het spel Yahtzee behoeft geen uitleg meer, denk ik. Maar dat gaat hier echt elke vakantie standaard mee in de koffer, ook dit spel hoort voor ons zeker bij de leukste reisspellen!

Leukste reisspellen: Franks Zoo

leukste reisspellen franks zoo

Franks Zoo van Enigma is in het begin wat ingewikkelder dan de andere spelletjes. Het is een kaartspel, met allerlei dieren uit de dierentuin. Elk dier is weer bang voor een ander dier, maar kan ook weer dieren verslaan, een soort voedselketen. Het is de bedoeling om zo snel mogelijk je kaarten kwijt te raken. Vooral met volwassenen vinden wij dit een erg leuk spelletje!

Regenwormen (en varianten)

leukste reisspellen regenwormen 999 games

Regenwormen van 999 games hoort zeker ook bij de leukste reisspellen. Het is een dobbelspel, waarbij je dobbelstenen moet optellen om zo regenwormen te verzamelen.
Dit spelletje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kun je spelen met 2 tot 7 spelers. Ook dit is een spel wat in zo’n 20 minuten te spelen is. Wij vinden dit zo’n leuk spel, dat we zelf ook nog 2 varianten in de kast hebben staan: Regenwormen Barbecue en Regenwormen junior. Zo kun je het spel ook nog met jongere kinderen spelen!

leukste reisspellen regenwormen

Uno (junior)

Ook Uno van Mattel Games is een kaartspel. Je moet zo snel mogelijk je kaarten kwijt raken. Dit doe je door je kaart op dezelfde kleur of soort uit te spelen. Heel eenvoudig om te leren en je kunt ook snel even tussendoor een potje spelen. Uno Junior is zelfs al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar!

Kwartet

Met jonge kinderen mag het spel kwartet natuurlijk ook niet ontbreken in het lijstje met leukste reisspellen. Wij hebben hier thuis inmiddels al behoorlijk wat verschillende varianten van kwartet, maar het blijft een leuk spelletje!

Natuurlijk zijn er nog veel meer spelletjes te noemen die leuk zijn om mee te nemen op vakantie. Dit zijn in ieder geval de eerste spellen die ons te binnen schieten als we het hebben over de leukste reisspellen. Hebben jullie ook nog tips? Welk spel kun je aanraden?

Lees ook deze blogs

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Desiree

Monday 24th of August 2020

Veel spelletjes die je noemt kennen wij. Wij hebben 2 kinderen die heel veel van spelletjes houden. Wij hebben juist Qwixx ook echt een aanrader en ze oefenen gelijk het optellen. In de stapel zie ik pinguinparty staan, is die leuk? Het lievelingsdier van mijn zoon is namelijk een pinguin.

ellen

Monday 24th of August 2020

ja die is zeker leuk, maar we konden hem niet meer vinden bij bol.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.