Gezelschapsspel kleuters en peuters, een handige lijst met tips

Als je peuter bijna een kleuter wordt is het steeds leuker om samen een spel te spelen. Maar welk gezelschapsspel kleuters en peuters is nu leuk? Hieronder een handige lijst met diverse tips!

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

gezelschapsspel peuters en kleuters

Gezelschapsspel kleuters en peuters

Ellen: Wij spelen geregeld een spelletje met onze dochter en hier heeft zij ondertussen haar favorieten in bepaald . Tijdenlang stond Halli Galli op de eerste plaats, maar ondertussen is dit gezelschapsspel kleuters en peuters vervangen voor nijntje kiekeboe. Sinds kort hebben wij ook Bunny Hop Partij en die vind ze ook geweldig om te spelen. Samen met het Junior doolhof spel van Frozen is er in elk geval al genoeg afwisseling in huis.

Halli Galli Junior ~ 999 games

Halli Galli Junior heeft echt tijdenlang op de eerste plaats gestaan in gezelschapsspel voor peuters en kleuters. Zelfs papa vond het een heel erg leuk spel om te spelen. Elke speler krijgt een gedekte stapel kaarten. Op de kaarten staan een vrolijke of een verdrietige clown. “De verdrietige clown heeft geen hoed en daarom zijn ze verdrietig mama”.

Er zijn verschillende kleuren kaarten. Elke speler draait een kaart om en bij precies 2 lachende exemplaren moet je zo snel mogelijk op de bel drukken. Wie het snelst is krijgt de stapel met gespeelde kaarten. Maar pas op! als het een verdrietige clown is dan krijgt de speler die op de bel drukt juist niet de kaarten! Wie geen kaarten meer heeft, heeft verloren. Blijf jij als laatste over? Dochterlief is er aardig goed in geworden, al speelt ze officieel de kaarten nog niet heel netjes uit, ze reageert heel snel waardoor het ook voor ons echt leuk is om mee te spelen. En dus onze tip in gezelschapsspel voor peuters en kleuters!

Kijk ook eens deze review van Halli Galli dat een tikkeltje moeilijker is.

Meer gezelschapsspellen voor peuters en kleuters

WIj hebben al heel wat gezelschapsspellen mogen reviewen. Lees zeker even onderstaande blogs!

Tips van Selena

gezelschapsspel voor peuters en kleuters

Ook hier in huis spelen we graag spellen. Mijn oudste dochter was niet heel erg enthousiast over spellen toen ze jong was. Maar opeens was daar het keerpunt en nu wil ze het liefste elke avond spelen! Onze top drie van gezelschapsspel voor peuters en kleuters deel ik graag hieronder!

Reviews

Extra tips gezelschapsspel voor peuters en kleuters

Uiteraard zijn er zoveel meer toffe tips * in dit overzicht. Hieronder dan ook een lijst met wat er nog meer leuks is! Wat spelen jullie graag?

Wat vind jij het leukste gezelschapsspel kleuters en peuters?

gezelschapsspel voor peuters en kleuters
Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.