Les Papattes – een gezellig buitenspelletje

Superleuk dat er dit jaar bij de Verkiezing Speelgoed van het Jaar ook een categorie is met genomineerd buitenspeelgoed. Want in speelgoed voor binnenshuis is de keuze natuurlijk reuze, maar het is toch ook wel heel leuk om lekker buiten te kunnen spelen. En als je goed speelgoed hebt, zorgt dat er alleen maar voor dat de kids makkelijker naar buiten gaan. Les Papattes is één van de genomineerden in deze categorie. En wij hebben het mogen testen!

Les Papattes

Les Papattes, een tof houten spel

De zon brandt op de dieren op de savanne, de rivier is niet ver weg en alle dieren hebben dorst.
Kruip in de huid van een dorstig dier dat zin heeft in een spelletje en kom zo dicht mogelijk bij de rivier zonder te worden opgegeten door de krokodillen die zich daar verstoppen.
Les Papattes is prachtig uitgevoerd in mooi hout. Een mooie stevige kwaliteit, die zeker lang mee zal gaan!

Fantastische kwaliteit

Het eerste wat mij opviel toen ik Les Papattes binnen kreeg, was dat het wel echt kwalitatief goed product is. De doos is enorm zwaar, en dat komt omdat het spel echt in mooi massief hout is uitgevoerd. Dit houten spel wordt in Europa geproduceerd. Vaak zie je toch wel bij speelgoed dat het veel plastic is of helaas snel kapot gaat, maar dat is bij dit spel dus absoluut niet het geval. Dit is echt een spel dat jaren mee kan gaan!

spelregels

Hoe speel je het spel?

In het kratje met het spel tref je ook een handleiding aan. Je kiest een kleur. Deze kleur vertegenwoordigt een diersoort. Alle dieren willen zo dicht mogelijk bij de rivier komen om te drinken, maar ze mogen natuurlijk niet over de lijn (de denkbeeldige rivier). Dan krijgen de krokodillen ze te pakken!

Bij Les Papattes heb je 4 houten schijven, en moet proberen daarmee zoveel mogelijk punten te halen. Dit doe je door zo dicht mogelijk bij de rivier te gooien. Je krijgt uiteindelijk punten voor al je schijven die nog in het spel zijn, voor schijven die zo dicht mogelijk bij de rivier liggen én voor de 2 schijven van dezelfde kleur die vanaf de rivier gezien het dichtst bij elkaar liggen.

Er is wel een bijkomende moeilijkheid, alleen de papattes (schijven) die dichter bij de rivier liggen dan je worpen ervoor tellen mee, anders moet je ze in de rivier laten verdwijnen. Dat is wel even wennen. Wanneer je met je steen op een steen terecht komt die al ondersteboven ligt, verdwijnt deze helaas ook in de rivier. Tenslotte komen de apen langs, die gaan proberen nog wat spelers te dwarsbomen. De speler die het snelst bij de 25 punten is, is de winnaar van Les Papattes.

Onze ervaringen met Les Papattes

Ik kan kort zijn over onze ervaringen: wij zijn fan! Het is jammer dat ik dit spel nu pas ontdekt heb. Als ik het een paar maanden eerder had gehad, had ik het zeker meegenomen naar de camping. Daar hebben we wel dit jaar veel Mölkky gespeeld. En ik denk dat als je een fan bent van dit soort spellen (of bijvoorbeeld ook jeu de boules), dat je ook veel plezier zal hebben met Les Papattes!
Het principe is wel net even anders dan jeu de boules, niet elke worp moet zo dicht mogelijk bij het doel zijn, maar je moet plannen dat je steeds een beetje dichterbij moet gooien.

Het is echt een spel om heerlijk met de familie te spelen, samen te lachen én elkaar een beetje te dwarsbomen. Je kunt het spel snel leren en het gaat niet snel vervelen. Ook al is de zomer voorbij, wij hebben het spel nu al een aantal keer gespeeld en zijn het nog lang niet beu. Het gaat komende zomer, dan dus zeker ook mee op vakantie!


Op de website van speelgoed van het jaar 2022 kun jij stemmen op Les Papattes! Met je stem zorg jij ervoor dat ze de gouden publieksprijs kunnen winnen en maak je zelf ook nog eens kans op leuke spellen. Kijk voor alle genomineerden op de site!

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.