Duurzame gouden sieraden, Wiezewasjes is een cadeautip om te onthouden

Duurzame gouden sieraden die ook nog eens uniek, handgemaakt en zelf ontworpen zijn? You get it all bij Wiezewasjes. Deze winkel in Den Haag is een feestje om te bezoeken. Maar ook online kan je flink hebberig worden bij hun prachtige aanbod van sieraden. Al is duurzaamheid wel een belangrijk punt op de agenda van Wiezewasjes. Je vind dan ook geen massa productie, het aanbod 14 karaat gouden sieraden is groot en ze stappen volledig over van gold plated naar 14 karaat goud. En heel eerlijk, het item wat mijn hart nog sneller liet kloppen, bleek nog mooier dan ik had gedacht.

Duurzame gouden sieraden

Duurzame gouden sieraden

Duurzame gouden sieraden, kan dat wel? Jazeker kan dat! Sinds een tijdje ben ik gestopt met het kopen van goedkope sieraden. Allereerst omdat de levensduur niet lang was en ik vaak allergisch reageerde. In mijn oren zitten meerdere gaatjes en mijn neuspiercing draag ik nog altijd met liefde en trots. Maar een ontstoken gaatje is geen feestje en ergens knaagde het toch in me dat mijn lichaam zo heftig reageerde op bepaalde materialen. Wat zit er in en komt dat in mijn lichaam? Ook verkleurde die goedkope sieraden vrij snel. Zonde, niet fijn en tijd om een nieuwe stap te maken.

Goud is tijdloos en verliest nooit waarde. Daarom is het ook niet goedkoop. Tegelijk is het voor mij dus een investering: ik heb een mooi sieraad wat mooi blijft. Deze kan ik later doorgeven aan mijn dochters, of je kan het weer verkopen zonder dat het waarde zal kwijt zijn. Ook merk ik dat ik beter nadenk over wat ik aanschaf en echt alleen items koop die ik graag en vaak draag. Duurzame gouden sieraden kennen daarbij een arbeidsproces wat ook duurzamer is dan bijvoorbeeld het gold plated proces. Sinds ik ben overgestapt heb ik nooit meer ontstoken gaatjes en ik heb altijd wel een cadeautip om door te geven. Zo heb ik soms een heel bijzonder gouden item op mijn verlanglijstje en spaar ik het bedrag bij elkaar. Taeke is zo’n item wat al een tijd hoog op mijn verlanglijstje stond!

Taeke

Mag ik aan jullie voorstellen: Taeke. Deze prachtig handgemaakte 14 karaats gouden bedel laat het dromerige gezicht in een maan zien. Er zijn geen edelstenen in verwerkt, al lijkt dat soms wel zo omdat het prachtig schittert. Deze bedel is ook onderdeel van de zelf ontworpen duurzame gouden sieraden sieradenlijn van Wiezewasjes. De bedel is zo fascinerend, ik blijf er maar naar kijken. Ik heb wel iets (understatement) met de maan, dat kan ook bijna niet anders met mijn naam: Selena. Dat is de maangodin (Selene) in de Griekse mythologie. Buiten mijn naam heb ik een fascinatie voor dit hemellichaam, ik heb er zelfs op onze boekenblog een themablog aan gewijd. En ik heb het woord maanofiel, of lunafiel, het leven ingeroepen.

Jullie snappen wel dat Taeke hoog op mijn wishlist stond. Ik kon dan ook niet wachten om de samenwerking met Wiezewasjes aan te gaan. Een winkel die vanuit een huiskamer gestart is en nu uitgegroeid is tot één van de gezelligste winkeltjes in de Haagse binnenstad. Plus een heerlijke webshop, waarbij het team vol zit met mensen die echt vanuit liefde en passie werken aan de winkels en items. En ik kan jullie eerlijk zeggen, Taeka was nog mooier dan dat ik gehoopt had. Wat een kwaliteit en prachtig stevig ontwerp. Taeke is inmiddels mijn nieuwe favoriete item van mijn duurzame gouden sieraden.

Cadeautip

De bedel is zo uniek en stevig, je voelt en ziet gewoon dat het met liefde gemaakt is. Én dat het een kwaliteitsitem is. Er wordt niet ingeleverd om het bijvoorbeeld goedkoper te maken. De prijs is niet voor iedereen misschien direct toegankelijk. Maar het is het wat mij betreft waard om voor te sparen. Iets wat ik echt doe tegenwoordig voor zulke mooie duurzame gouden sieraden. En het is een prachtige cadeautip voor de feestdagen die gaan komen. Ik heb liever uiteindelijk 1 kleiner uniek cadeautje wat jaren en jaren meegaat dan meerdere losse items die het nieuwe jaar misschien nog geeneens halen.

Ook is het tof dat het zo uniek ontworpen is gewoon hier in Nederland. Je kan daadwerkelijk een fysieke winkel bezoeken maar als dat geen optie is dan is de webshop ook zeer gebruikersvriendelijk. Verwacht geen grote Black Friday kortingsacties, daar doen ze niet aan mee. Verwacht wel veel liefde en soms andere kleinere acties. Buiten duurzame gouden sieraden hebben ze ook 925 sterling gouden sieraden en heel veel items met edelstenen. En die verpakkingen, dat vergeet ik bijna te benoemen! Alles wordt zo mooi en leuk ingepakt. Wat mij betreft is elke aankoop bij Wiezewasjes een feestje.

Duurzame gouden sieraden

Taeke: topper in duurzame gouden sieraden

Zoals gezegd is mijn Taeke nog mooier in het echt. De punten van de maan zijn wat scherp en zouden kwetsbaar kunnen zijn. Maar dat zijn ze niet. De bedel is stevig en het is zo ontworpen dat de scherpere punten niet storend op mijn huid zijn. Ik heb een 45 cm gouden ketting maar een kortere 42 cm ketting zou ook mooi zijn. Of een langere zodat het lager komt te hangen. Ik heb nog een kleiner gouden bedeltje met groene agaat en die past perfect bij Taeke. Soms heb ik zin in minimalistisch en soms heb ik zin in de combinatie van meerdere kettingen die mijn nek sieren. Ook dat staat erg leuk met zulke mooie gouden items.

Heb jij wel eens van die zwarte vegen in je nek van een ketting? Ook daarvan heb je geen last met duurzame gouden sieraden. Soms maak je deze schoon maar ze geven nooit af! Mijn dochters kijken en spelen ook graag met Taeke. Ze verzinnen mooie verhalen over de vrouw, in hun ogen een meisje, in de maan. En ik vertel de mytholgie van de maangodin Selena weer.

Heb jij nou niks met de maan? Wiezewasjes heeft een groot aanbod in 14 karaats goud, 925 sterling zilver en een restje gold plated wat op den duur weg zal gaan. Een greep uit het aanbod van duurzame gouden sieraden kettingbedels: kersen, zeester, olifantje, zwaluw, schelp, veertje, slang, peace teken, peper, bloem, yin yang, krokodil, hertje en zelfs een eikeltje. Ah bezoek vooral zelf de website en ik weet zeker dat bepaalde items de weg naar jouw verlanglijstje zullen vinden :).

Welk item uit de collectie springt er voor jou uit?

Praktische informatie

De winkel in Den Haag bevindt zich in een gezellig straatje in het centrum van Den Haag, omringd door andere lokale ondernemers en leuke eetgelegenheden. Kom langs, of proef de sfeer online!

Wiezewasjes Den Haag
Papestraat 9
2513 AV Den Haag

Online:

Website Wiezewasjes
Gratis verzending in NL vanaf 100.-
Ze shippen worldwide dus je kan ook cadeautjes naar je buitenlandse contacten sturen!

wiezewasjes
Footer2 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.