Gouden sieraad voor de feestdagen – een bijzonder cadeau

Ken je dat.. Iedereen vraagt aan je wat je wilt krijgen voor Sinterklaas en Kerst maar je hebt gewoon geen flauw idee. Ik ben dan altijd blij dat mijn verjaardag in de zomer is en dat ik dan weer een half jaar heb om weer wat anders te verzinnen. In mijn puberteit vroeg ik altijd om een gouden sieraad en nu weer! 

Gouden sieraad

Een gouden sieraad heeft iets unieks iets blijvends en mooi. Zeker als je het met diamanten of zirkonia hebt dat het mooi glinstert. Ik heb op veel unieke momenten een gouden sieraad gekregen.

communie ketting

Zo kreeg ik na mijn communie een gouden kettinkje met een kruisje eraan als bedel.

Op mijn zestiende verjaardag kreeg ik een gouden bedelarmband van de Lucardi. Hier vroeg ik op speciale momenten een gouden bedeltje aan of geld om bedels voor te kopen. Tot en met mijn achttiende verjaardag heb ik hier een mooi vol gouden sieraad bij elkaar voor gespaard.

gouden sieraad

Op mijn achttiende verjaardag kreeg ik van mijn peetoom en peettante gouden ringen en gouden oorbellen met een diamantje van een opa en oma.

Met ons trouwen kochten wij gouden ringen. De damesring werd in mijn eigen smaak een klein beetje aangepast ( oorspronkelijk zat er 1 diamant in, ik wilde 1 grote en twee iets kleinere en twee nog kleinere diamanten erin).

Onze trouwdag was in 2011 en daarna heb ik nooit meer een gouden sieraad gekocht of gekregen.

Tot ik van Lucardi Juwelier Delft een sieraad mocht uitkiezen voor mijzelf of voor iemand anders. Ik aarzelde geen moment en koos ervoor om mijzelf weer eens te verwennen.

gouden sieraad

Ik koos deze prachtige dames oorbellen van 14 karaat goud. De oorbellen hebben de vorm van een hartje. Het hartje is gezet met sprankelende zirkonia steentjes.

Op dit moment zijn deze oorbellen in de aanbieding van €150,00 euro voor €90 euro!

Maar ik heb ze nog niet in! Ze liggen netjes te wachten om onder de boom gelegd te worden.

gouden sieraad

Sieraden om te erven

Lucardi heeft nog veel meer mooie gouden sieraden in de aanbieding trouwens speciaal voor de feestdagen.

Wat dat betreft kan ik niet wachten tot dochterlief 6 jaar is. Vanaf dan mag ze van ons als ze wil gaatjes in haar oren. Nou vind ik bij kleine kinderen zilveren sieraden veel mooier staan. Maar deze gouden sieraden oorbellen zijn misschien wel leuk om te geven als ze naar de middelbare school gaat.

Eerst mag ze een keer een zilveren bedelarmband. Mijn schoonmoeder liet laatst de hare zien toen zij nog een klein meisje was. Prachtig om te bewaren. Ik heb geen kinder bedelarmband meer, maar mijn gouden bedelarmband die mag dochterlief als ze 18 is!

Vraag jij wel eens een gouden sieraad met de feestdagen? Of voor je verjaardag misschien? En heb jij bijzondere sieraden bewaard voor je eventuele kinderen of kleinkinderen voor later?

Lees ook deze blogs:

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

20 reacties

  1. Ik heb best veel sieraden. Met name gouden sieraden, maar sinds een aantal jaar ook een prachtige witgouden ring en rosé-gouden sieraden. Als ik heel eerlijk ben moet ik zeggen dat ik heel veel van H. heb gekregen in de loop der jaren (maar we kennen elkaar ook alweer bijna 27 jaar). Ook sieraden van Swarovski zijn favoriet. Alles is later natuurlijk voor mijn dochtertje, maar tussentijds mag ze ook veel lenen (als ze wat ouder is). Met gaatjes in haar oorlellen wil ik zo lang mogelijk wachten eerlijk gezegd.

  2. Ik draag praktisch geen sieraden. Voor mijn werk mag het niet, en dan blijft het gemakkelijk liggen als ik niet moet werken ook. Voor oorringen ga ik niet zo duur, ik hou van afwisseling en dan is dat beter voor mijn budget

  3. Wat leuk! Ik wissel de laatste tijd erg graag af tussen goud en zilver. En zoek zelf nog de ideale manier om beiden te combineren!

  4. Ik draag het liefste zilver, maar heb ook wel wat gouden erfstukken. Wel draag ik altijd de zilveren verlovingsring van mijn oma met diamantjes

  5. Ik heb een mooie witgouden ring met diamantje gekregen voor mijn eerste moederdag. Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar witgoud, zal ik niet zo snel gouden sieraden vragen, aangezien dit meestal een beetje buiten het budget valt haha. Wel is het iets dat een leven lang meegaat!

  6. Eigenlijk draag ik nooit goud meestal zilver of witgoud. Alhoewel ik goud vooral tijdens de feestdagen erg mooi vinf

  7. Hoewel ik vroeger into zilver was, vind ik goud mooier. Ik heb verschillende gouden sieraden, maar mijn dierbaarste is toch mijn trouwring. Die gaat echt nooit af!

  8. Ik heb zelf ook een paar mooie, gouden ringen van Lucardi. Die heb ik destijds gekocht toen mijn dochter geboren werd en daarna eentje toen mijn zoon geboren werd. Ze hebben daardoor ook een speciale betekenis. Ik zou nog wel graag een mooie ketting en oorbellen willen hebben :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.