Sieraden vrouw – een verandering door de jaren heen

Sieraden zijn altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn stijl en zelfexpressie. Of het nu gaat om de erfstukken van mijn oma of de trendy stukken die ik vandaag draag, sieraden hebben een speciale plek in mijn hart. Van een eerste gouden kettinkje tot zelfgemaakte sieraden naar uiteindelijk gouden sieraden voor een vrouw.

Waarom gouden sieraden voor een vrouw?

Sieraden dragen is voor mij meer dan alleen het toevoegen van wat bling aan mijn outfit. Het is een manier om mezelf te uiten, mijn persoonlijkheid te laten zien en mijn unieke stijl te tonen. Van kettingen tot armbanden, elk stuk heeft zijn eigen verhaal te vertellen, en ik vind het geweldig om een deel van dat verhaal te zijn. Sommige vrouwen kiezen voor zilveren sieraden, anderen voor 14 karaat gouden sieraden en weer anderen voor oude erfstukken of zelfgemaakt.

Ik moet zeggen ik heb zo’n beetje alles wel in mijn sieradenkast hangen. Van oude erfstukken, zelfgemaakte sieraden, vakantiesouvenirtjes en de grote meiden sieraden zoals ik ze noem. Mooie gouden en zilveren sieraden die ik dagelijks of met speciale gelegenheden draag.

Ringen een functie of sieraad?

Mijn collectie ringen is eigenlijk het kleinste en daar heb ik met de komst van 2 prachtige gouden aanschuifringen wat verandering in aangebracht.
De afgelopen 2 jaar ben ik 15 kilo afgevallen, en al sta ik weer een tijdje stil toch hoop ik weer verder te gaan afvallen. Helaas pas ik door het afvallen een aantal van mijn ringen niet meer omdat ze echt veel te groot zijn geworden.

Ringen kunnen bij mij 2 functies hebben. Een is een fidget ring. Deze kan draaien en heeft verschillende reliëf figuren die mij kalmeren in stressvolle situaties maar mij ook helpen concentreren.
En de andere functie is natuurlijk het feit dat ringen prachtig staan om vingers.

Ik heb heel veel zilveren ringen en ben blij dat ik er nu 2 gouden ringen bij heb. Ze zijn nu nog net te klein voor mijn ringvinger, maar zitten nu veilig achter mijn trouwring waar ik ze niet kan verliezen omdat ze van mijn vinger glijden.

Bij TOV Essentials kun je heel veel leuke aanschuifringen en andere soorten ringen kopen. Maar er zijn ook andere mooie sieraden voor vrouwen zoals armbandjes, kettingen en oorbellen. Ook erg leuk vind ik de verschillende bedels die je om de hoops kunt hangen.

Elke vakantie een sieraad kopen

Over de vakantiesouvenirtjes wil ik nog wel wat extra uitleg geven. Jarenlang gingen wij op vakantie naar Frankrijk en elke vakantie weer wilden mijn ouders de grotten in. Na 2 jaar stalagmieten en stalactieten te hebben gezien was ik er wel klaar mee. Ik vroeg of ik het entreegeld mocht houden en kocht dan een armbandje of ketting met edelstenen. Dat werd een traditie en sindsdien kan ik niet op vakantie gaan zonder een sieraden souvenir te kopen. Gelukkig maar dat ik niet elke ‘schoolvakantie’ op vakantie ga!

Mijn persoonlijke keuzes voor zilveren of gouden sieraden

Als vrouw van 40 hou ik ervan om een mix van stijlen sieraden te dragen. Mijn sieradencollectie is een weerspiegeling van mijn eigen groei en de verschillende fasen van mijn leven. Het gaat niet alleen om wat in de mode is, maar vooral om wat bij mij past. Zo draag ik op mijn rechterhand gouden sieraden, en om mijn linkerhand zilveren. Vaak een ring met een edelsteen gecombineerd met een ring die kan draaien voor als ik moeite heb met mij te concentreren.

In mijn oren afwisselend knopjes, ringen of hangers. Zilver, goud of zelfgemaakt net in welke bui ik ben.
Ik heb ook genoeg ‘nep’ oorbellen maar die vergeet ik dan altijd uit te doen met douchen en dan worden ze weer zo snel lelijk.

Wat sieraden voor mij betekenen

Elk stuk sieraad dat ik draag, heeft een betekenis voor mij. Zo heb ik een mooie ketting met een foto van mij en mijn oma met de letters FIMH (Forever in my heart). Mijn trouwring herinnert mij aan de verbinding met mijn man, ik heb nog zelfgemaakte sieraden van toen ik 17 was die ik nog steeds leuk vind en soms draag. Sieraden zijn voor mij een manier om verbonden te blijven met mijn verleden en tegelijkertijd mijn eigen verhaal te schrijven. Herken jij dat?

In mijn leven heb ik de sieradentrends zien komen en gaan. Van drukke grote sieraden in mijn jeugd tot de eenvoudige elegantie van vandaag. Duurzaamheid speelt ook een steeds grotere rol in mijn keuzes, en ik ben blij dat ik als vrouw sieraden kan dragen die niet alleen mooi zijn, maar ook een positieve impact hebben. Daarom probeer ik nu steeds meer echt zilveren of gouden sieraden te kopen. Deze kan ik rustig aanlaten tijdens het zwemmen of douchen, zijn duurzaam en blijven mooi.

Mijn liefde voor personalisatie

Een van mijn favoriete trends is de mogelijkheid om sieraden te personaliseren. Mijn gegraveerde ketting met de foto van mijn oma en ik, is een van mijn meest dierbare stukken. Maar ik heb meer bijzondere sieraden die gegraveerd zijn die belangrijk zijn voor mij. Al draag ik ze niet altijd, ook om er zuinig mee om te gaan.

Sieraden voor vrouwen – een wisselende collectie om te dragen

Dus daar heb je het – mijn kijk op de tijdloze pracht van sieraden voor vrouwen. Het gaat niet alleen om wat je draagt, maar waarom je het draagt. Sieraden zijn voor mij een vorm van zelfexpressie, een manier om mijn verhaal te vertellen en mijn unieke stijl te vieren. Of het nu gaat om erfstukken, trendy stukken of gepersonaliseerde creaties, sieraden hebben een speciale plaats in mijn hart en blijven een essentieel onderdeel van mijn dagelijkse stijl.

Lees ook deze blogs

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.