1 april grappen voor je ouders – een grappige dag!

Hoi avontuurlijke grapjassen! Ben je klaar voor een dag vol plezier en ondeugende streken? 1 april komt eraan, en dat betekent dat het tijd is om je creativiteit te laten stromen en je ouders een beetje voor de gek te houden. Hier zijn enkele eenvoudige, maar supergrappige 1 april grappen voor je ouders die je kunt uithalen.

Regels voor 1 april grappen – Prank contract

 1. Vergeet niet, het draait allemaal om het delen van lachen en goede vibes!
 2. Je mag alleen grappen uithalen die grappig zijn en nooit gemeen! Niemand kwetsen dus.
 3. Je mag alleen grappen uithalen met mensen die er tegen kunnen, die hebben dus zelf ook gevoel voor humor!
 4. Je zorgt natuurlijk dat je alles heel laat!
 5. Heb je een rommel gemaakt, dan ben je natuurlijk niet te moeilijk en help je mee schoonmaken!
 6. Heeft iemand een voedselallergie dan zorg je dat hier met je 1 april grap rekening mee houdt!
 7. Oude mensen laat je met rust. Je mag mensen pranken die gezond en sterk zijn!
 8. Vind de persoon die je in de maling neemt het niet leuk, dan stop je gelijk!
 9. Je zorgt dat je grappen geen grote nadelige gevolgen hebben!

1 april grappen voor je ouders – De sluipende wekker

Plaats een paar kleine stukjes transparante plasticfolie over de luidspreker van de wekker van je ouders. Als de wekker afgaat, zullen ze zich afvragen waarom het geluid zo gedempt is. Het zal even duren voordat ze ontdekken dat ze voor de gek worden gehouden!

Nu hoop ik wel voor je dat ze hun wekker niet modern op hun telefoon hebben ingesteld! En let op de laatste regel van het prankcontract!

De kleurrijke tandpasta en spooky berichten – grappen in de badkamer

Voeg een paar druppels eetbare kleurstof* toe aan de tandpasta in de badkamer. Wanneer je ouders hun tanden willen poetsen, wacht dan op hun reacties wanneer ze ontdekken dat de tandpasta een onverwachte kleur heeft gekregen!

Nog een leuke 1 april grap voor de badkamer maak je met zeep. Zorg dat je op een droge badkamer spiegel een enge boodschap achter laat met een stuk natte zeep. Met een tissue schrijf je met je vinger nog eens over de boodschap zodat je de zeep niet meer ziet. Maar zodra je ouders gaan douchen in de ochtend of avond en de stoom de spiegel laat beslaan zien ze je boodschap heel duidelijk!

afstandsbediening tv

De wisseltruc met de afstandsbediening

Verwissel de batterijen in de afstandsbediening van de tv met oude batterijen. Wanneer je ouders proberen te zappen, zal de afstandsbediening niet werken. Geniet van hun verwarde blikken terwijl ze proberen het mysterie op te lossen.

ballonnen 1 april grappen voor thuis
Photo by Olesia Bahrii on Unsplash

De ballonnenbarrière

Terwijl je ouders slapen, blokkeer je de deuropening van hun slaapkamer. Wanneer ze ’s ochtends de kamer willen verlaten, zullen ze tegen een kleurrijke ballonnenbarrière aanlopen. Maak je klaar voor een lachwekkende start van de dag! 1 april grappen voor je ouders kosten soms wel een beetje werk inderdaad! Zorg dat je van te voren al wat ballonnen hebt opgeblazen en in je kledingkast hebt verstopt! Ben je al zo oud dat je zelfstandig naar bed gaat en je ouders niet meer zo vaak in je kamer komen dan maakt dat deze grap wel wat makkelijker.

1 april grappen voor je ouders – Het “nep insecten” ontbijt

Verstop een paar nepinsecten* in het ontbijt van je ouders. Leg bijvoorbeeld een plastic spin onder hun brood of naast hun ontbijtbord. Of stop ze hun ontbijtgranen. Hun reactie als ze het ontdekken zal zeker een lach op hun gezicht toveren.

De zogenaamde “fout” in de klok

Pas de tijd op de klok in de woonkamer subtiel aan. Maak het maar een paar minuten, niet te opvallend. Wanneer je ouders de tijd checken, zullen ze even in de war zijn. Laat ze raden wie de handige tijdreiziger in huis is!

Te kleine schoenen

Stop kleine proppen kranten of watten in de schoenen van je ouders. Niet te opzichtig maar net genoeg om ze hun schoenen niet lekker te laten zitten. Hoe lang zal het duren voor ze er achter komen?

Mieren

1 april grappen voor je ouders – haal lekker eten in huis!

Zorg dat je wat lekkers haalt of maakt voor bij de koffie/thee of uit school. Je wil je ouders ook wel eens verwennen! Maar of ze een van deze 1 april grappen leuk / lekker vinden…

 • Taart met een ballon in het midden. Zodra het mes erin gaat knapt de ballon.
 • Oreokoekjes met tandpasta
 • Slagroomsoesjes met mayonaise
 • Gebruiken je ouders regelmatig ijsblokjes? Verstop er dan kleine plastic insecten in of rozijntjes. Dat ziet er heel gek uit!
rode vlekken in gezicht zelf maken

Vreemde vlekjes ziekte – 1 april grap

Nog een leuke 1 april grap om je ouders in de maling te nemen is de vreemde vlekjes ziekte. Je ouders kennen allemaal zelf wel de truc met stift op je huid tekenen. Maar van deze 3D vlekken schrikken ze vast echt!
Doe wat roze/rode oogschaduw op je huid of lippenstift. Doe een flinke druppel lijm op het midden van de plek en zorg dat deze opdroogt. Daarna stip je nog een beetje lippenstift of oogschaduw op de ‘pukkel’.
Als je ouders je nog kreunend in bed aantreffen als het al schooltijd is schrikken ze zich vast rot!

Waterballet in de keuken

Deze 1 april grap voor je ouders zien ze niet aankomen! Plakband plakken op de kraan. Zodra ze de kraan open draaien zal het water alle kanten op spuiten!

1 april grappen voor je ouders

Vieze 1 april grappen voor je ouders

Natuurlijk kun je ook nog een flink vieze 1 april grap voor je ouders uithalen. Als jij op de wc zit, met je pot chocopasta of pindakaas onder je arm roep je om hulp. Het wc papier is op! Zodra iemand je de wc-rol aanbiedt smeer je snel wat bruine troep op hun hand!
Die persoon wil natuurlijk gelijk zijn handen wassen, maar laat jij nou net keukenstroop in de zeeppomp hebben gedaan! De echte zeep heb je natuurlijk even in een bakje apart gezet zodat je uiteindelijk wel echt je handen kunt wassen!

Let op de voedselallergie regel van het prankcontract!

Bubbelplastic onder wc bril

Nog een leuke grap voor het toilet is om bubbelplastic onder de verdikkingen van de wc-bril te plakken. Zodra iemand gaat zitten poppen de bubbels en schiet de persoon zo weer de lucht in!

Dus daar heb je het, jonge grappenmakers! Ga lekker aan de slag met deze speelse 1 april grappen voor je ouders en breng wat lichtheid en vrolijkheid in huis. Onthoud, het belangrijkste is om te lachen en plezier te hebben met je familie. Happy April Fools’ Day! 🎉

Lees ook deze blogs

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.