1 April grappen voor thuis! Dat wordt lachen geblazen

Ah, 1 april, de dag waarop lachen bovenaan de to-do-lijst staat! Of je nu de oude vertrouwde kietel-truc wilt proberen of iets originelers zoekt, hier zijn enkele hilarische 1 april grappen voor thuis. Welke ga jij uitproberen en gegarandeerd voor een dosis vrolijkheid zorgen?

1 April grappen voor thuis – De tandpasta oreo

Laten we deze blog met 1 April grappen voor thuis beginnen met een klassieker die nooit oud wordt! Verwijder de roomvulling van een Oreo en vervang deze door tandpasta. Aanbieden aan nietsvermoedende familieleden en wacht op de reacties wanneer ze een hap nemen. Hilariteit gegarandeerd!

Deze grap met witte tandpasta kun je ook uitvoeren bij: Slagroomsoezen, moorkoppen en Bossche Bollen!

1 april grappen voor thuis vliegen van plastic

Nepvliegenijs

Maak nepvliegen door kleine plastic vliegen* op een kartonnen ijshoorntje te plakken. Schep een bol ‘vliegenijs’ voor een gezinslid en wacht tot ze de ontdekking doen. Een heerlijk griezelige 1 april grap voor thuis!

De laptop ‘Crack’

Print een realistisch uitziende barst en leg deze over het scherm van de laptop van een familielid. Wanneer ze de laptop openen, zullen ze denken dat hun scherm gebarsten is. Gevolg: even schrikken en dan veel lachen!
Er bestaat ook een app voor je telefoon overigens! Kun jij thuis in de telefoon van een ander deze app downloaden? Dat wordt lachen op 1 april thuis!

Het mysterie van de verdwenen schoenen

Ben jij ’s morgens als eerste de deur uit? Stop alle linkerschoenen in een vuilniszak, maar van 1 paar juist de rechter. Nu moet je gezin wel met 2 verschillende schoenen de deur uit gaan naar school en werk. Wel een tricky 1 april grap voor thuis deze stunt dus weet zeker dat je gezin hier ook om kan lachen en dat het niet een belangrijke dag op het werk is voor je partner.

1 april grappen voor thuis -Sinaasappelsap die gello is

Elke zondagochtend drinken wij vers geperste sinaasappelsap. Maar het is hoog tijd om eens even flink te lachen!

Giet fruitsap in transparante glazen en voeg dan voorzichtig een laagje doorzichtige gelatine toe. Zet de glazen in de koelkast en wacht tot de gelatine stolt. Het lijkt net alsof de drank in gelei is veranderd. Serveer dit ‘verrassende drankje’ aan je dorstige slachtoffers.

1 april grappen voor thuis

De zeep die niet schuimt

Heb jij thuis nog van die blokken zeep liggen in de badkamer, toilet of keuken? Er is een truc om er voor te zorgen dat deze niet meer gaat schuimen. Gebruik transparante nagellak* om de zeep te bedekken. Wanneer iemand probeert de zeep te gebruiken, zal het niet schuimen! Een eenvoudige maar doeltreffende 1 april grap thuis.

Een andere leuke 1 april grap voor thuis met zeep of shampoo. Plaats wat plastic folie over de dop. Waarom komt er toch niks uit de fles?? Werkt natuurlijk ook bij de flessen saus!

1 april grappen voor thuis – De Afstandsbedieningplagerij

Bedek het uiteinde van de afstandsbediening met een dun stukje doorzichtig plakband. Wanneer het slachtoffer probeert te zappen, zal het lijken alsof de afstandsbediening niet werkt. Wacht op hun verwarring voordat je onthult dat het gewoon een 1 april grap is.
Deze grap werkt ook bij computermuizen! Ook een leuke 1 april grap voor kantoor dus.

De Nepinsecteninvasie

Verstop nepinsecten in het bed van je familielid voordat ze gaan slapen. Wanneer ze de lakens openvouwen, zullen ze een verrassende ontmoeting hebben met deze onschuldige nepinsecten. Gegarandeerd gegil met deze 1 april grap voor thuis!

Slangen*
Insecten*

De ‘onzichtbare’ deur

Plaats doorzichtig plasticfolie op de deuropening van een kamer op ooghoogte. Wanneer iemand de kamer binnenkomt, zullen ze denken dat ze tegen een muur aanlopen. Een simpele, maar doeltreffende 1 april grap! Hoe strakker je het plastic trekt, hoe realistischer het is!

1 april grappen voor ouders – Het lekke rietje

Heb jij thuis nog de voorraad plastic rietjes liggen net als ik die maar niet op lijkt te gaan? Daar gaan we nu verandering in brengen. Prik in een paar rietjes hele kleine gaatjes en leg ze klaar op het aanrecht. Waarom gaat dat drinken nu toch zo moeilijk?

1 april grappen voor thuis – Lekker hè die paaseitjes?

Je hebt vast nog wel wat paaseieren in huis. Weet je wat dezelfde vorm heeft? Druiven ja! Tijd om je kinderen of je snoepende partner eens flink in de maling te nemen 1 april thuis. Haal zelf heel voorzichtig het papier eraf, snoep het chocolade eitje zelf op en pak de druif dan weer voorzichtig in. Deze 1 april grap doet het ook goed in de broodtrommel mee naar school trouwens!

gekleurde melk

De kleurwisselende melk

Voeg eetbare kleurstof* toe aan een melkpak in de koelkast. Wanneer iemand het melkpak pakt om hun ontbijtgranen te maken, zullen ze verbaasd zijn wanneer er ineens blauwe of groene melk uitkomt! Dit kan natuurlijk ook bij een yoghurt pak.

Dus daar heb je het, een handvol leuke en speelse 1 april grappen om thuis uit te proberen. Onthoud altijd dat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat de grappen veilig en respectvol zijn, zodat iedereen uiteindelijk kan delen in de lach. Veel plezier en vergeet niet: op 1 april mag alles!

Lees ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.