Seksdrive verhogen na een laag libido door ouderschap

Koppels gaan vaak verschillende periodes door in hun samenzijn. Aan het begin van de relatie is alles nog spannend en nieuw. Seks is geen enkel probleem en jullie vinden het heel fijn om elkaar te ontdekken. Naarmate je langer samen bent, wordt dit toch anders. Bovendien spelen dan ook andere zaken een belangrijke rol. Je bent drukker en daardoor komt jullie seksleven misschien op een laag pitje te staan. Ook grote levensgebeurtenissen kunnen effect hebben op het seksleven. Wordt het al tijd om je seksdrive te verhogen?

seksdrive verhogen sokken in bed
Foto door Kunno Jayson: via pexels

Waarom wordt het libido veelal lager in de eerste jaren met een kind? 

Een van de bekendste gebeurtenissen is toch wel de geboorte van een kind. Al in de zwangerschap kan het libido van de vrouw (en zelfs de man) veranderen. Na de geboorte zien we heel vaak dat het seksleven indut. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, maar het is niet vreemd als je je ook zorgen maakt. Want komt je seksdrive ooit wel weer geheel terug? En wat doet het voor je relatie als je helemaal geen seks meer hebt? Ga je je ooit weer voelen zoals voorheen? In dit artikel bespreken we de redenen achter deze verandering in libido, maar onderzoeken we ook de mogelijke oplossingen om je seksdrive te verhogen. 

Wees in elk geval niet bang dat jullie de enige zijn die met dit probleem te kampen hebben. Een laag libido na de geboorte van een kind en zelfs in de eerste levensjaren van je kind(eren) komt heel vaak voor. Zeker bij de vrouw. Het libido vrouw verhogen is enkel mogelijk als je de achterliggende oorzaak kent.

Oorzaken lage seksdrive:

Het kan verschillende redenen hebben waarom jullie seksleven juist nu op een lager pitje is komen te staan: 

  • Je voelt je onzeker door je veranderende lichaam na de zwangerschap. Doordat je jezelf niet prettig voelt in je eigen lichaam, vind je het ook minder fijn om aangeraakt te worden door een ander.
  • Vermoeidheid speelt bij veel jonge ouders een hele belangrijke rol. Op de momenten dat de baby eindelijk rustig is, ben je zo moe dat je liever gewoon lekker bijkomt en aan wat extra slaap komt. Hierdoor is er minder tijd voor elkaar.
  • Dan hebben veel vrouwen er ook nog eens last van dat ze constant in zorgstaat verkeren. Er wordt constant van alle kanten aan ze getrokken. Zeker in de eerste levensjaren van hun kinderen. Dit worden niet voor niets de zogenaamde tropenjaren genoemd. Doordat er constant op ze wordt gerekend en ze constant aangeraakt worden, hebben ze eenmaal alleen met hun partner enkel nog zin in rust en wordt seks dus ook veel minder aantrekkelijk. 
partners knuffelen
Foto door Tima Miroshnichenko: via pexels

Libidoverhogende middelen om seksdrive te verhogen

Bij sommige vrouwen is het libido zo laag geworden, dat ze eigenlijk helemaal geen zin meer hebben in seks. Toch blijft het belangrijk om af en toe intimiteit met je partner te ervaren. Natuurlijk draait een relatie niet volledig om seks, maar zonder wordt het toch meer een broer-zus relatie. Om te voorkomen dat je hierdoor uit elkaar groeit, is het dan ook belangrijk dat de intimiteit vaker opgezocht wordt. Als je je hier echt niet toe kunt zetten en hier zelf ook steeds meer last van ondervindt, dan is het ook mogelijk om zogenaamde libidoverhogende middelen te gebruiken om zo de seksdrive te verhogen. Een goed voorbeeld is Vontrix Pink. Dit zijn capsules op basis van natuurlijke ingrediënten die positief kunnen bijdragen aan de lustgevoelens. 

Zin maken  – Seksdrive verhogen

Dit klinkt misschien een beetje vreemd. Maar wist je dat je door vaker seks te hebben ook je libido kunt verhogen? Als je lichaam eraan gewend is geraakt om geen seks te hebben, dan wordt het ook steeds lastiger om die lustgevoelens op te wekken. Door te doen alsof en dus zin te maken, zul je merken dat je steeds meer zin krijgt en je dus je seksdrive verhoogt. Overigens betekent dit niet dat je iets tegen je wil in moet doen. 

Probeer het voor elkaar ook leuker en spannender te maken door bijvoorbeeld nieuwe dingen uit te proberen. Stuur bijvoorbeeld de hele dag spannende berichtjes naar elkaar om zo nog meer uit te kijken naar een avondje met elkaar. 

zelfvertrouwen voor je eerste date
Photo by Priscilla Du Preez 🇨🇦 on Unsplash

Heel veel verschillende vormen van intimiteit 

Je seksdrive verhogen begint door simpelweg meer intimiteit op te zoeken. Als jullie na de geboorte van jullie kind een beetje langs elkaar zijn gaan leven, is dit de plek om te beginnen. Besef ook dat intimiteit niet direct seks hoeft te zijn. Dit is ook die knuffel op de bank, even een extra lange kus of gewoon lekker tegen elkaar aan kruipen met een goede serie. Door intimiteit op te zoeken, maak je vanzelf meer oxytocine aan. Dit wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, omdat het onder andere vrijkomt tijdens het knuffelen. Door dit hormoon krijg je nóg meer behoefte aan aanrakingen en voel je je ook gelukkiger. Maak hier gebruik van om meer lustgevoelens op te wekken. 

En vergeet niet… ook deze tijd gaat voorbij! Straks zitten jullie weer in een geheel nieuwe levensfase en wordt de seks ook weer heel anders. Schaam je dus niet, maar maak het bespreekbaar en onderzoek hoe jullie het voor jullie allebei beter kunnen maken. En samen op een leuke manier jullie seksdrive verhogen

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.