De beste dag in het jaar is 5 februari: Wereld Nutella Dag!

Wist je dat Nutella in 2024 al 60 jaar bestaat? Dit wordt gevierd op Wereld Nutella Dag over de gehele wereld! De dag zegt het al zelf en ik wist direct, daar wil ik een blog over schrijven. Als je Nutella zegt dan zeggen mijn vrienden meteen Kimberley, ook wel Kinderbueno, maar Nutella ben ik gek op! Je kan het niet zo gek verzinnen of ik doe er Nutella op. Benieuwd naar deze dag, lees dan snel verder! 

Zoveel keuzes in de winkel over welke smeerbare pasta het beste is. Lees waarom Nutella mijn favoriet is in de blog over wereld Nutella dag

De bijzondere dagen op de wereld

In mijn werk kom je verschillende dagen tegen die een bijzondere betekenis geven aan een datum. Zo zijn onder andere de geijkte dagen:

 • Nieuwsjaarsdag 1 januari
 • Valentijnsdag 14 februari
 • Koningsdag 27 april
 • Dodenherdenking 4 mei
 • Bevrijdingsdag 5 mei
 • Oudjaarsdag 31 december

Tevens bestaan er ook andere bijzondere dagen die gekoppeld zijn aan een datum. Zo weet ik door het lezen van Jan Jans en de kinderen, over de nationale Pannenkoeken Dag op vrijdag 8 maart. En dat er op 24 januari nationale Pindakaas Dag wordt gevierd. Tot slot zijn er ook dagen gekoppeld aan een datum die niet voor eten of een feestdag staan maar voor iets anders. Zo bestaat er ook de internationale dag voor de roodharigen. Dat wordt elk jaar gevierd in Tilburg in het laatste weekend van augustus. De blog van vandaag gaat ook over een speciale dag namelijk: Wereld Nutella Dag. Deze dag valt op 5 februari en dit jaar valt dat op een maandag! Lees gerust verder als je meer wilt weten over deze dag. Benieuwd naar andere blogs over speciale dagen zie hieronder een aantal voorbeelden:

De geschiedenis van Nutella

Tijdens het schrijven van deze blog bedenk ik mij eigenlijk dat ik zelf heel weinig afweet van Nutella. Hier ga ik verandering in brengen en laat nu precies geschiedenis mijn favoriete vak zijn op school. Duik samen met mij mee in de geschiedenis van Nutella en ontdek waar het vandaan komt. De verkregen informatie komt voornamelijk van de eigen website van Nutella. Na het lezen nog niet uitgebreid- en of genoeg informatie verkregen neem dan zelf een kijkje: klik hier voor de Nutella website

De oorsprong van het product Nutella is te weerleggen naar het jaar 1946. Net na de tweede wereldoorlog was het erg lastig om aan de specerij: cacao te komen. Hierop volgend werd een product gevormd met een klein beetje cacao en de rest werd aangevuld door hazelnoot en suiker. Vervolgens werd er in 1951 er een smeerbare pasta van gemaakt, maar nog niet de Nutella die wij tegenwoordig kennen. Na wat verbeteringen kwam de eerste Nutella pot in 1964 naar buiten. En dat recept is met wat verbeteringen hier en daar het product wat wij nu hedendaags in de winkels zien staan. De uitgebreide geschiedenis valt te lezen op de website van Nutella zelf.

Leuke weetjes over Nutella

 • Wist je dat Nutella bestaat uit het Engelse woord: Noot en het Latijnse achtervoegsel: ella. Dit staat voor zoet en zo kreeg de pasta een zoete toevoeging qua naam en smaak.
 • Wist je dat Nutella in 1964 als eerste werd uitgegeven als smeerbare pasta.
 • Wist je dat Wereld Nutella Dag sinds 2007 door Sara Rosso in het leven is geroepen.
 • Wist je dat er twee Nutella cafe’s zijn geopend in Chicago en New York.
 • Wist je dat Nutella in 75 landen te koop is.

Het allerbelangrijkste weetje: wist je dat Nutella dit jaar 60 jaar bestaat?! Een besef momentje hoe lang het product eigenlijk al bestaat en wat voor een reis het heeft doorgemaakt zoals je hierboven hebt kunnen lezen.

Welke producten bestaan er allemaal met Nutella

Het meest bekende product van Nutella is natuurlijk de Nutella pot zelf met smeerbare pasta. Inmiddels heeft dit ook een vlucht genomen en zijn er vele producten bijgekomen uit de naam van Nutella. Hieronder een aantal voorbeelden:

 • Nutella biscuits, een heerlijk koekje met Nutella vulling
 • Nutella & go, mini stengel die je kan dippen in Nutella
 • Nutella b-ready, een soort ontbijtreep met Nutella als vulling.

Nutella kan je dus in de winkel vinden bij het broodbeleg en inmiddels ook bij het koekrek. Echter zijn er nog veel meer ideeën waarbij je Nutella kan gebruiken. Hieronder voor mij een aantal opties die altijd erg goed bevallen:

 • Pannenkoek of crêpes met Nutella als beleg, door de warmte smelt het heerlijk in de mond
 • Cake met Nutella als topping
 • Geroosterd brood met Nutella
 • Wentelteefje met Nutella en aardbeien, lees hieronder verder voor mijn versie

Wentelteefjes met Nutella en aardbeien op de Kimberley manier

Als ik heel eerlijk moet zijn ben ik helaas geen keukenprinses. Een makkelijk avg’tje kan ik nog koken maar zodra het op bakken aankomt of de culinaire hoogstandjes verstop ik mij. Een grappig voorbeeld hierbij komt voort uit een high-tea. Ik zou de slagroomsoesjes verzorgen maar had deze te laat uit de vriezer gehaald waardoor ik ze op de verwarming heb gelegd om te ontdooien. Vervolgens verwacht je dat je hier van leert, helaas bleek dat toch minder waar te zijn. Tijdens mijn verjaardag lukken ze wederom niet. Ze zijn wederom te laat uit de vriezer.. Oepsie!

De ontwikkelingen in de keuken:

wentelteefjes met nutella Zoveel keuzes in de winkel over welke smeerbare pasta het beste is. Lees waarom Nutella mijn favoriet is in de blog over wereld Nutella dag
Vandaag een nieuwe herkansing in de keuken speciaal voor Wereld Nutella dag. Ik ga wentelteefjes maken met als hoofdingrediënt: Nutella en als extra toevoeging heerlijke aardbeien! Hierboven zie je alle ingrediënten die ik gebruik. Zoals hiervoor benoemt ben ik geen keukenprinses dus wat ik heb gedaan is op gevoel en op vraag bij vrienden hoe zij het wel eens klaar maken. In het komende stukje laat ik dan ook alleen zien hoe het voor mij gegaan is en is het voor mij een hele overwinning dat het gelukt was én lekker!

Ik vind Nutella in combinatie met wit brood altijd heerlijk en daarom heb ik voor de wentelteefjes ook wit brood gekozen. Na de mix te hebben gemaakt dompel ik ze erin en gaan ze vervolgens de pan in.

Eenmaal in de pan ben ik alleen maar bezig met ervoor te zorgen dat ze niet verbranden. Elke keer controleren en netjes omdraaien zodat ze lekker knapperige rand krijgen en bij binnenzijde goudbruin worden.

Het eindresultaat:

Vervolgens kan ik het niet laten om er wel even een mooi beeld van te maken en ook hier even de creativiteit in te gooien. Ik heb er voor gekozen om de Nutella meteen erop te smeren zodat dit lekker kan smelten.

En als finishing touch een beetje poedersuiker eroverheen en tadaaa! Een heerlijk wentelteefje met Nutella en aardbeien! Ik moet zeggen dat ik best trots was op dit eind resultaat en het was echt heerlijk! Maar heel eerlijk, alles met Nutella is lekker dus probeer vooral nieuwe dingen uit, dan blijf ik dat ook doen en geniet van Wereld Nutella dag op 5 februari!

Kimberley
Delen is enorm lief

Kimberley

Hoi, Ik ben Kimberley en ben 25 jaartjes jong. Samen met mijn verloofde woon ik in Rotterdam en vanaf september 2023 stappen we samen het huwelijksbootje in. Een meisjesdroom die eindelijk mag uitkomen! Doordeweeks ben ik werkzaam in het onderwijs. De afgelopen 2 jaar voor groep 6 gestaan en het komende jaar weer een groep in de bovenbouw. Tevens ben ik ook bevoegd om gymlessen te geven aan de gehele basisschool. Wat ik met heel veel plezier doe. De reactie van de kinderen wanneer ik een salto spring blijft altijd mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.