Kinderen in de keuken: lekkere chocolade recepten

Hoe leuk is het om samen met kinderen in de keuken te staan en iets lekkers te maken! In deze blog vind je verschillende ideeën voor lekkere chocolade recepten om met kinderen te maken. Lekker samen koken en bakken is sowieso leuk om te doen, ongeacht de leeftijd van de kinderen. En met chocolade is alles eigenlijk altijd wel lekker, dus dan is de kans groot dat jullie baksels ook inderdaad in de smaak vallen! Van vloeibaar tot zacht, van gevuld tot puur en in combinatie met fruit of juist koekjes: met chocola kun je alle kanten op. Mijn zoon Mels van 11 is er ook dol op, en samen zochten wat wat lekkere tips uit, om samen met je kinderen in de keuken aan de slag te gaan.

chocolade recepten

Kinderen in de keuken: samen brownies bakken

De eerste tip zijn brownies van chocolade. Brownies kun je op verschillende manieren maken en gebruiken. Alleen met chocola, bijvoorbeeld in een cupcake-papiertje: daarmee heb je gelijk een lekkere traktatie, ook voor op school. Maar je kunt ze ook sjieker maken, in een vierkant of rechthoekige strakke vorm, en ze dan opdienen als toetje. Wat ijs en slagroom erbij, of bijvoorbeeld frambozen en je hebt een lekker en simpel dessert. Er bestaan ook chocolade druppels, in verschillende smaken en kleuren. Als je deze mengt door het brownie beslag, heb je een leuk effect en krijg je dus een double of tripple chocolade brownie. Simpel en snel, zonder lang met de kinderen in de keuken te staan.

Ideeën voor chocolademousse

Een ander leuk toetje om samen te maken, ook een leuke tip voor het kerstdiner, is chocolademousse. Chocolademousse kun je op verschillende manieren maken, ook bijvoorbeeld met witte chocolade. Ik vind mousse altijd leuk voor een (kerst)diner, omdat je het van te voren kan maken met je kinderen en je dus niet terwijl er gasten zijn in de keuken hoeft te staan. En ook belangrijk: het ziet er al snel feestelijk uit. Met kleine glaasjes kun je verschillende laagjes maken of het de kinderen in de keuken te laten versieren. En mousse is vaak heel machtig, dus die toetjes mogen best bescheiden zijn qua grootte.

toetje
Foto van RitaE via pixabay

Kinderen uit de keuken: fonduen

Ik denk dat kinderen dit het allerleukste idee vinden om samen van te smullen (en veel volwassenen ook), waarbij je ook niet in de keuken hoef te staan. Een chocoladefondue: simpel en lekker. Je hebt er speciale fonteintjes voor, die kosten zo’n 25 euro. Maar je kunt ook zelf wat chocola smelten in een kommetje en dan lekker gaan dippen. De kinderen in de keuken weten vast van alles te vinden in je keukenkastjes. Je kunt allerlei lekkers er in onderdompelen. Fruit, zoals aardbeien, banaan, druiven of ananas. Of wat dacht je van lange vingers, soesjes, stukjes cake of spekjes. Leuk als een toetje, of bijvoorbeeld bij een kinderfeestje in plaats van taart.

chocolade fondue
Foto van 5671698 via pixabay.com

Nog meer chocolade recepten voor kinderen

Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkernijen te maken met chocola. Chocopops zijn ook leuk om te maken, en om te trakteren. Chocoladekoekjes zijn ook leuk en gemakkelijk door kinderen te maken. Of in de winter: warme chocolademelk met van die kleine marshmallows erop. En als je als volwassenen zonder kinderen in de keuken staat, zijn bovenstaande fondue of mousse ook een lekker idee met een scheutje likeur er in. Zo kun je eindeloos variëren.

chocolade recepten
Foto van JillWellington via pixabay.com

Wat vind jij lekker om te maken met je kinderen in de keuken?

Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

1 reactie

  1. We maken graag brownies, en stapelen de blokjes op als een berg. Versieren die met papieren vlaggetjes op prikkers en genieten ervan. Ook maken we wel eens chocolate chip cookies. Maar de chocolate chips verdwijnen op de een of andere manier uit de gebakken koekjes. Ik verdenk kleine vingers ervan dat ze ze eruit plukken… Zijn ook zo lekker 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.