Skip to Content

Duplo spelletjes- een uitdaging voor peuter of kleuter

Ik merk dat peuters en kleuters steeds meer toe zijn aan leerzame uitdagingen. Ze willen dolgraag spelletjes spelen en ze vinden het prachtig om ouders na te doen met iets. Eigen creativiteit in deze tijd raakt op zowel van de ouder als het kind. Het zelf ontdekken en leren van bijvoorbeeld evenwicht met houten blokken, duploblokken die op elkaar passen, kralen kettingen rijgen en tekenen in alle kleuren van de regenboog in plaats van dat een bloem rood hoort te zijn. In deze blog een hoop opdrachten met duplo die je makkelijk thuis kunt doen! Duplo spelletjes dus voor peuters en kleuters!

Kleine spelletjes met duplo

Kleine spelletjes met Duplo zijn goed voor je kind. Op school moeten ze meedoen met de juf/meester met rekenwerkjes, taalwerkjes en knutselwerkjes. Alles om te laten zien hoe het OOK kan. Nabouwen van Duplo bouwwerken of kralen kettingen bijvoorbeeld. Het bevorderd het tellen en herkenning van kleuren. Maar ook vormen en ruimtelijk inzicht worden hiermee getraind.

Alles op een spelende wijze uiteraard. Want niks moet, een peuter en kleuter mogen vooral lekker spelen en zelf ontdekken. Ze komen echter wel op een leeftijd dat ze vaak wat meer uitdaging willen en dat stimuleer en begeleid ik graag.

Duplo bouwwerken

Zo heb ik met allerlei verschillende duplo blokken heel veel verschillende kaarten gemaakt op A4 en deze gelamineerd. Overigens heb ik deze blokken apart gehouden in een zak zodat ze het zelf kunnen pakken als ze deze spelletjes met Duplo willen spelen.

opdrachten met duplo

Spelletjes met Duplo Hello Kitty en nijntje

opdrachten met duplo
plaatsbepalingen

Met twee stoeltjes 2 poppetjes en een tafel kun je een hoop Spelletjes met Duplo doen. Met de gezichten naar elkaar, van elkaar af. Allebei staan op de stoel of zitten, of de een wel en de ander niet. De stoeltjes naast elkaar of de tafel ertussen. Op de tafel, of op de grond. Je oefent zo op een speelse manier de plaatsbepalingen met je kind.

Androni blokjes die op Duplo passen van Hello Kitty *

Boerderijdieren

Duplo nabouwen
dieren

Zet de dieren steeds in een andere volgorde, met de neuzen naar elkaar of van elkaar af. Spelletjes met duplo zijn leuk en leerzaam!

Duplo dieren van boerderij tot dierentuin *

Duplo bloemen

Duplo nabouwen
opdrachten met duplo

Opdrachten met duplo met bloemen zijn ook leuk. Tellen en kleuren. 1 bloem, 2 bloemen, 3 bloemen. 1 lange toren, 3 gelijke torens of allemaal los.

1,2,3,4

cijfers op een rij
tellen met blokken

Leer de cijfers 1,2,3,4 met de duplo getallen trein leuke spelletjes met duplo! En de kleuren rood, oranje, geel en groen. Zet ze op verschillende dieptes op het bord, maak een grote toren of een vierkante toren. Zet de cijfers door elkaar en op volgorde en leer ze diepte zien.

Hier vind je alle Duplo sets op de site van Lego

Spelletjes met Duplo losse blokken

opdrachten met duplo
opdrachten met duplo

Met de losse blokken kun je een hoop spelletjes met Duplo doen en het zo ingewikkeld en makkelijk maken als je zelf wilt of dat je peuter aan kan. Van geel groen blauw en rood, naar wit en lichtgroen, lichtblauw, roze, paars en bruin extra benoemen.

Kijk hier voor nog veel meer Duplo *

regenbloog blokjes

Kijk ook eens naar deze blogs voor meer inspiratie:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Christi

Friday 13th of November 2015

Leuke tip, ik ga het ook eens proberen met mijn dochter :) Dit soort opdrachtfoto's maken kan ook wel met het Grimm's speelgoed denk ik?

MamaScrapelle

Friday 13th of November 2015

Ja hoor. Met elk speelgoed! Helpt net even om wat inspiratie te brengen en om inzicht te bevorderen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.