Skip to Content

Koken met kinderen met chocolade – kinderen in een keuken

Hoe leuk is het om samen met kinderen in de keuken te staan koken en iets lekkers te maken met chocolade! In deze blog vind je verschillende ideeën voor lekkere chocolade recepten om met kinderen te maken. Lekker samen koken en bakken is sowieso leuk om te doen, ongeacht de leeftijd van de kinderen. En met chocolade is alles eigenlijk altijd wel lekker, dus dan is de kans groot dat jullie baksels ook inderdaad in de smaak vallen! Van vloeibaar tot zacht, van gevuld tot puur en in combinatie met fruit of juist koekjes: met chocola kun je alle kanten op. Mijn zoon Mels van 11 is er ook dol op, en samen zochten wat wat lekkere tips uit, om samen met je kinderen in de keuken aan de slag te gaan.

Koken met kinderen: lekkere chocolade recepten om samen van te smullen. Brownies, chocolademousse of een fondue: altijd lekker!

Koken met kinderen: samen brownies bakken

De eerste tip zijn brownies van chocolade. Brownies kun je op verschillende manieren maken en gebruiken. Alleen met chocola, bijvoorbeeld in een cupcake-papiertje: daarmee heb je gelijk een lekkere traktatie, ook voor op school. Maar je kunt ze ook sjieker maken, in een vierkant of rechthoekige strakke vorm, en ze dan opdienen als toetje. Wat ijs en slagroom erbij, of bijvoorbeeld frambozen en je hebt een lekker en simpel dessert. Er bestaan ook chocolade druppels, in verschillende smaken en kleuren. Als je deze mengt door het brownie beslag, heb je een leuk effect en krijg je dus een double of tripple chocolade brownie. Simpel en snel, zonder lang met de kinderen in de keuken te staan koken.

Ideeën voor chocolademousse

Een ander leuk toetje om samen te koken met kinderen, ook een leuke tip voor het kerstdiner, is chocolademousse. Chocolademousse kun je op verschillende manieren maken, ook bijvoorbeeld met witte chocolade. Ik vind mousse altijd leuk voor een (kerst)diner, omdat je het van te voren kan maken met je kinderen en je dus niet terwijl er gasten zijn in de keuken hoeft te staan. En ook belangrijk: het ziet er al snel feestelijk uit. Met kleine glaasjes kun je verschillende laagjes maken of het de kinderen in de keuken te laten versieren. En mousse is vaak heel machtig, dus die toetjes mogen best bescheiden zijn qua grootte.

toetje
Foto van RitaE via pixabay

Koken met kinderen: fonduen

Ik denk dat kinderen dit het allerleukste idee vinden om samen van te smullen (en veel volwassenen ook), waarbij je ook niet in de keuken hoeft te staan. Een chocoladefondue: simpel en lekker. Je hebt er speciale fonteintjes voor, die kosten zo’n 25 euro. Maar je kunt ook zelf wat chocola smelten in een kommetje en dan lekker gaan dippen. De kinderen in de keuken weten vast van alles te vinden in je keukenkastjes. Je kunt allerlei lekkers er in onderdompelen. Fruit, zoals aardbeien, banaan, druiven of ananas. Of wat dacht je van lange vingers, soesjes, stukjes cake of spekjes. Leuk als een toetje, of bijvoorbeeld bij een kinderfeestje in plaats van taart.

Koken met kinderen: lekkere chocolade recepten om samen van te smullen. Brownies, chocolademousse of een fondue: altijd lekker!
Foto van 5671698 via pixabay.com

Nog meer chocolade recepten voor kinderen

Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkernijen te maken met chocola. Chocopops zijn ook leuk om te maken, en om te trakteren. Chocoladekoekjes zijn ook leuk en gemakkelijk door kinderen te maken. Of in de winter: warme chocolademelk met van die kleine marshmallows erop. En als je als volwassenen zonder kinderen in de keuken staat te koken, zijn bovenstaande fondue of mousse ook een lekker idee met een scheutje likeur er in. Zo kun je eindeloos variëren. Heerlijk samen genieten van chocolade!

chocolade recepten
Foto van JillWellington via pixabay.com

Wat vind jij lekker om te koken met je kinderen in de keuken? Ook iets lekkers maken met chocolade?

Footer3
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Charlotte

Wednesday 10th of November 2021

We maken graag brownies, en stapelen de blokjes op als een berg. Versieren die met papieren vlaggetjes op prikkers en genieten ervan. Ook maken we wel eens chocolate chip cookies. Maar de chocolate chips verdwijnen op de een of andere manier uit de gebakken koekjes. Ik verdenk kleine vingers ervan dat ze ze eruit plukken… Zijn ook zo lekker :D

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.