Mario vs. Donkey Kong, een puzzelgame voor op de Switch

Onze beste vriend Mario heeft meerdere rivalen waaronder Donkey Kong misschien wel zijn grootste is. Al van oudsher gooit deze woeste aap tonnetjes naar onze gesnorde held. In 2004 kwam daar een puzzelgame voor op de Game Boy Advance uit: Mario vs. Donkey Kong. Donkey Kong maakt weer het leven van Mario zeer ingewikkeld door zijn emoties. Hoog tijd om in 2024 deze toffe puzzelgame een oppoetsbeurt te geven dacht Nintendo. En wat voor één!

Mario vs. Donkey Kong game recensie review spel switch retro game boy advance gameboy spel retro 2 personen nintendo

Mario vs. Donkey Kong verhaal

Donkey Kong wil de razend populaire nieuwe Mini-Mario hebben. Maar er is 1 probleem… Ze zijn allemaal uitverkocht! Daarom heeft hij ingebroken in de fabriek waar ze worden geproduceerd en ze allemaal gestolen. Het is nu aan Mario om het speelgoed terug te halen. Mario moet het wederom opnemen tegen zijn grootste rivaal

Demo versie Mario vs. Donkey Kong

Download een demo met vier levels uit de eerste wereld van Mario vs. Donkey Kong in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch. De volledige versie van deze game is verschenen op 16 februari. Bekijk de Mario vs. Donkey Kong – Overview trailer (Nintendo Switch) om te zien wat deze verbeterde versie van de Game Boy Advance-klassieker te bieden heeft. Maar 1 waarschuwing… na het spelen van de demo wil je alleen maar meer van deze toffe puzzelgame!

Game trailer Mario vs. Donkey Kong

Het spelMario vs. Donkey Kong

Kraak puzzels, overwin uitdagingen en vind de sleutels om de Mini-Mario’s te redden en Donkey Kong te verslaan. De demo biedt spelers ook een eerste blik op de nieuwe co-opstand, waarin twee spelers een enkele Joy-Con kunnen delen om als Mario en Toad samen te werken. Daarnaast hebben spelers toegang tot de nieuwe moeilijkheidsniveaus van de game. Hierbij biedt de Classic Style / klassieke modus hetzelfde uitdagingsniveau als de originele Game Boy Advance-versie. Wie liever een makkelijkere ervaring heeft, kan de Casual Style proberen. Daarin geldt geen tijdslimiet, en kunnen spelers vanaf checkpoints verder spelen.

Er speelt iets kleins in Mario vs. Donkey Kong op de Nintendo Switch! Los puzzels op en stel je platformvaardigheden op de proef terwijl je de gestolen Mini-Mario’s probeert terug te krijgen. Deze remake van de Game Boy Advance-game bevat gloednieuwe graphics, nieuwe levels en zelfs nieuwe manieren om te spelen.

Wat is er nieuw in Mario vs. Donkey Kong?

Met z’n tweeën!

Een grote verandering in de opgepoetste versie van Mario vs. Donkey Kong voor de Switch is dat je met z’n twee kan spelen. Geef een controller aan een tweede speler, zodat diegene als Toad kan spelen in de lokale coöpstand. Aan elk level wordt een verrassende draai gegeven als je met z’n tweeën speelt, dus Mario en Toad moeten samenwerken als ze succesvol willen zijn! De levels zijn dus weer anders als je deze met 2 spelers speelt.

Er zijn een hoop nieuwe functies in Mario vs. Donkey Kong op de Nintendo Switch, waaronder:

  • Visuals zijn opgepoetst en muziek is opnieuw georkestreerd
  • Twee nieuwe werelden vol unieke elementen
  • Coöpstand voor twee spelers
  • Spelstand ‘Relaxed’ waarin je puzzels op je eigen tempo kunt oplossen
  • Bonuslevels waarin je 1UPs kunt verzamelen
  • Spelstand ‘Recordjacht’

Spelervaring Mario vs. Donkey Kong

In huis hebben we al een tijdje uitgekeken naar deze release. Mario Wonder is inmiddels uitgespeeld, al blijven we deze nog wel even spelen omdat er nog dingen te behalen zijn. En deze gewoon erg tof is. Maar tijd voor iets nieuws. En dat is Mario vs. Donkey Kong! Soort van dan. De “retro” game uit 2004 (mag je natuurlijk geen retro noemen maar het voelt wel zo:)) heeft echt een serieuze opknapbeurt gekregen. En ik snap dat wel, het spel zelf is namelijk erg leuk. En weer totaal anders. Het is echt een puzzel platformgame. Ik test deze uit met beide dochters van 5 en 10.

Dat je kan kiezen voor de twee modi is top. Ik heb bijvoorbeeld nu even geen zin in tijdsdruk, ik wil gewoon lekker puzzelen. Maar wil je meer uitdaging dan kan dat natuurlijk. Ook is het tof dat de game weer verandert als je met z’n twee speelt. Als moeder vind ik de Switch echt heel fijn, geen gekke games of reclames. En als samenspelen dan ook een optie is dan vind ik dat fijn. Want gamen in mijn ogen is alleen maar goed voor kinderen. Zeker zo’n puzzelgame waarbij hun vaardigheden van oplossen, de route zoeken en behendigheid getraind wordt. En dus ook samenwerken.

Mario vs. Donkey Kong gameboy advance game switch nintendo

Aanrader

Mario vs. Donkey Kong is een toffe game als je houdt van puzzelen. Je krijgt netjes stapsgewijs uitleg over de speelopties en de moeilijkheid bouwt zich op. Het eindlevel met de kleine Mario’s die je moet leiden vind ik erg leuk en dan mag je ook nog eens tegen Donkey Kong gaan strijden. Ouderwets tonnetjes naar zijn boze hoofd gooien. Wat een heethoofd is het toch. Daarbij is de game ook gewoon mooi gemaakt en werkt het gewoon zoals je verwacht.

Nintendo games zijn en blijven ook na Mario vs. Donkey Kong toch wel erg favoriet. Je weet wat je kan verwachten en dat krijg je ook. Het speelt gewoon goed, is uitdagend ook als je de game hebt uitgespeeld. Wij vinden dit allemaal een leuke game. Ik pak het vooral erbij op de bank om even te puzzelen. Mijn dochters werken echt samen om te levels te halen.

Voor nu zijn we even zoet maar we kijken erg uit naar de nieuwe Peach game die later dit jaar gaat verschijnen. Ook die zullen we recenseren. Dus to be continued!

  • Meer informatie in je Nintendo eshop of bij bol *
Mario vs. Donkey Kong nintendo switch

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.