Skip to Content

Knappe koppen? Een switch game- Train je brein met veel plezier.

Zet samen met familie en vrienden je brein op een leuke manier aan het werk in Big Brain Academy: Knappe koppen voor de Nintendo Switch! In deze nieuwe game die iedereen kan spelen, alleen of samen, kan je oefenen met leuke en grappige activiteiten, zoals molmeppen en nachtkijker. Maar, ook met meer ingewikkelde spelletjes. Hiermee verhoog je de activiteiten en de snelheid van je brein. Wie is de slimste thuis? Zet die grijze massa aan het werk en ontdek het zelf in Big Brain Academy: Knappe koppen! En ouders, opgelet, niet alleen voor je kroost. Voor jou is het zeker net zo leuk en uitdagend!

Vaardigheden in 5 categorieën

Knappe koppen biedt de mogelijkheid om je vaardigheden uit te dagen in vijf breinbrekende categorieën:

  • Visie, o.a. Mollen meppen en puzzels afmaken
  • Geheugen, o.a. ontbrekende kaarten raden en vogeltje-vogeltje (soort balletje-balletje)
  • Analyse, o.a. blokken tellen, figuren maken
  • Rekenen, o.a. klok verzetten, somcombinaties
  • Inzicht, o.a. juiste spoor aanleggen voor de trein, juiste plaatjes bij de schaduw zoeken

Voor kinderen is Knappe Koppen leuk omdat ze op een uitdagende en leuke manier hun vaardigheden kunnen oefenen en zich verder kunnen bekwamen. Hetzelfde geldt ook voor jou als volwassene. Het doet mij af en toe denken aan de tests die bij een assessment worden afgenomen. Voor mij zijn de ruimtelijke opdrachten echt een uitdaging. Zoals voor het spel Blokkendoos, onderdeel van analyse. Wat een stress komt daar bij mij bij kijken. En tegelijkertijd kan je ook oefenen. De tijdsfactor speelt uiteraard ook mee. Naast oefeningen kan je in Knappe Koppen ook een examen afleggen. Hierbij komen alle categoriëen naar voren. Wat ik wel jammer vind is dat de oefeningen steeds hetzelfde zijn. Die veranderen niet. Het examen is wel steeds anders.

Wedstrijd en Party-stand

Naast een individueel spel, kan je in Knappe Koppen ook een online wedstrijd doen met een willekeurige tegenstander, oftewel de Ghoststrijd. Daarnaast is er een Party stand. In deze stand kunnen tot vier spelers tegen elkaar spelen en de activiteiten zo snel mogelijk voltooien om de meeste punten te verdienen. Elke deelnemer kan zijn of haar eigen niveau instellen van het makkelijkste (kind) tot het moeilijkste (superexpert) niveau, Wat betekent dat zelfs het jongste kind het kan opnemen tegen de volwassenen van het gezin. En geloof me. Dat kan als ouder behoorlijk frustrerend zijn. Ik word door mijn eigen kinderen ingemaakt!

Knappe koppen met meerdere personen

Knappe Koppen biedt de mogelijkheid om met maximaal 4 personen te spelen. Dan moet je wel een extra controller hebben. Heb je die niet, dan is twee personen de max. Wat wel weer leuk is, is dat je ook een gast toe kan voegen. Daar heb je ook geen online account voor nodig. Dus, je zoon of dochter kan samen met een vriendje spelen. De Party stand is echt wel heel leuk. Je kan dat op een scherm doen, maar ook op de switch zelf. Je zit dan ieder aan één kant van de switch. En spelen maar! Dat kan dus ook in de auto.

Medailles en cadeaus voor de échte knappe koppen

In alle vormen die op Knappe Koppen te vinden is, worden er medailles uitgedeeld. Heb je 10 punten bij elkaar, dan krijg je een cadeau. Dat kan bijvoorbeeld een laboratoriumjas zijn of een mooie strik voor in je haar. Je kan dan zelf bepalen of je dat cadeau meteen inzet of op een later tijdstip. O, en dan vergeet ik dus nog bijna te vertellen dat je je eigen Avatar kan maken. Ik vind de karakters een beetje kinderachtig. Alsof het voor kleuters is, maar de kinderen (14 en 8) vinden ze erg grappig.

big brain academy

Tot slot

Ik ben geen voorstander van games, maar Knappe Koppen vind ik echt een leerzame game. Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen. En juist in deze corona tijd is het een leuke, maar ook goede manier van samen tijd spenderen. Bovendien ook nog fijn voor eventueel thuisonderwijs. Het enige probleem is nu nog… schermpjestijd! En wie het tegen vader of moeder op mag nemen om die arme ouders volledig in te maken! Ook nog wel een waarschuwing. Het wedstrijdelement kan voor kinderen, maar wellicht ook voor sommige volwassenen, behoorlijk frustrerend zijn. En tegelijkertijd zijn dat ook goede leermomenten.

knappe koppen big brain academy

Kijk hier voor meer PEG 3 spellen

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.