Skip to Content

Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R – een razendsnelle game

Wat een coole titel, dat belooft veel goeds toch? De bekende film- en Netflix serie Fast & Furious is er nu ook in een avontuurlijke game. Uitgebracht in november 2021 voor de spelconsoles Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One en pc. De versie voor o.a. PlayStation 5 verschijnt op een latere datum. Wij mochten uittesten of Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R net zo snel en avontuurlijk is als de films en de Netflix serie! Lees verder voor onze review van deze game op PS4.

Geïnspireerd door de Universal Pictures en DreamWorks Animation-serie Fast & Furious: Spy Racers, brengt Fast & Furious: Spy Racers Rise of SH1FT3R de intense actie van de show naar consoles en pc voor een spannend, wereldomvattend racetoernooi.

titel

Gamen – een uitdagende hobby

Okee, recent schreven we nog een blog over de uitdagende taak om de schermtijd te begrenzen. Dat blijft natuurlijk in de opvoeding een behoorlijk lastige opgave. Dus weer een nieuwe game in huis, is dat wel verstandig? Zo vragen we ons dat regelmatig af. Maar wat in de praktijk wel blijkt, is dat afwisseling van games wel het beste werkt om verslaving tegen te gaan. Het is wel eens goed als er iets nieuws op hun pad komt. Zeker als kinderen steeds vaker gefrustreerd raken van een bepaalde game. Of om beter te worden extra geld willen uitgeven.

Het blijft dus soms wat zoeken naar geschikte games, die ontspannend én uitdagend zijn. Een racespel is wat ons betreft in ieder geval een prima keuze. Geen oorlog- en vechttaferelen. Alhoewel deze Fast & Furious Spy Racers game dus ook wat spionnenelementen en spanning bevat! Dit spel is geschikt voor 7+ (Pegi-leeftijd) dus geen buitensporig geweld.

Belangrijkste kenmerken van Fast & Furious Spy Racers

De game is gebaseerd op de Netflix original-serie Fast & Furious spionnenracers. Over geboren straatracers én spionnen. Een leuke kinderserie voor 6+. Waar gaat het over? Een overheidsinstantie zet tienerchauffeur Tony Toretto en zijn avontuurlijke vrienden in om in het criminele straatracecircuit te infiltreren als undercoverspionnen. En dit thema wordt dus doorgezet in de Fast & Furious Spy Racers game. De belangrijkste kenmerken van de game:

  • Kies uit wisselende Spy Racers-personages, waaronder Tony Toretto, Echo, Cisco, Layla Gray, of race zelfs als de beruchte SH1FT3R-bende.
  • Kies losse races of de toernooi optie.
  • Verschillende maps, waaronder Los Angeles, Rio de Janeiro, de stille Zuidzee en de Sahara-woestijn.
  • Gadgets en spionagewapens: 15 spionagewapens zoals superchargers en paintball kogels. En geheime afsnijroutes om te racen!
  • Multiplayer modus en online racen. Race samen op de bank of online met maximaal 6 online spelers (PS plus vereist).
  • Ontgrendelbare skins: de auto’s kun je aanpassen en personaliseren met een reeks skins.
  • In de Yoka store kun je gescoorde punten uitgeven en je auto upgraden.

Wat vinden de kenners van Fast & Furious: Spy Racers?

In Fast & Furious Spy Racers kun je dus naast de race-uitdaging ook je spionagekwaliteiten testen. Dat maakt het spel zeker wat meer gevarieerd dan alleen maar racen. En de verschillende maps en auto’s zien er gewoon erg gaaf uit. Wat vinden de spelers er zelf van?

Het is een spel wat je snel leert. De besturing is best wel makkelijk en je kunt ook coole tricks doen. De omgeving waarin je rijdt is erg gaaf. Zoals door gebouwen, over bruggen en door de woestijn. Het driften is het leukste om te doen tijdens een race. Soms is het best wel moeilijk als je bijvoorbeeld door een verfbom rijdt.

Guus, 9 jaar
  • Wij denken dat dit een leuk en uitdagend spel is voor kinderen tussen ongeveer 7 en 12 jaar.
  • Een leuke tip voor een verjaardagscadeau voor jongens en meiden, bijvoorbeeld van 10 jaar.
  • Een leuk spel om als ouder eens samen te doen met je kind. Want dat is een goede manier voor extra verbinding en aandacht voor de interesses van je kind. Een belangrijke tip uit het boek Mijn Gamende Kind.

PEG 3 Spellen op MamaScrapelle

Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.