Skip to Content

Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau? Een blog met nutteloze cadeaus

Oké.. eerlijk is eerlijk. We zijn dankbaar voor cadeaus en het is goed bedoelt. Maar we hebben allemaal tijdens onze kraamtijd cadeaus gekregen waarvan je echt dacht van… why?! Of bepaalde dingen zelf gekocht waarvan je hetzelfde dacht. Het zal heus ook niet voor iedereen hetzelfde zijn, maar we zijn in het team van MamaScrapelle eens in ons geheugen gaan graven naar wat voor ons een nutteloos kraamcadeau, of aankoop was. Doe er je voordeel mee als je een kraamcadeau gaat kopen. En wie weet is het juist voor jou wel inspiratie voor wat je wel zou willen vragen. Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau? Onderstaande lijst is ons antwoord!

Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau

Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau?

Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau? Of hebben wij zelf nutteloos aangeschaft? Onderstaande lijst is voortgekomen uit ons team!

 1. Voedingsbeha – In het begin droeg ik geen beha, daarna had ik zo weinig borstvoeding dat een gewone beha ook goed was.
 2. Kraampakket – ik beviel in het ziekenhuis en heb het hele ding gedoneerd.
 3. Bedbumper: zo’n stuk stof voor tussen de spijlen van het ledikantje. Na 1 spuitluier vond ik het teveel gedoe met schoonmaken.
 4. Navelbandjes: van die navelbandjes uit het kraampakket. Konden gelijk de prullenbak in want het was niet nodig.
 5. Kleding maat 50: ze ging in 1 week van 56 naar 62.
 6. Badthermometer: die deed het voor geen meter. een gewone thermometer werkte goed.
 7. Milestonekaarten: wij maakten elke maand een foto met een grote beer, en daarna jaarlijks. De kaarten zijn ongebruikt weggegeven.
 8. Strakke jasjes waar je met geen mogelijkheid je eigen hand en de arm van je baby in krijgt.
 9. Douchehandschoen: zonder vond ik fijner. Direct huid op huid contact.
 10. Babyschoenen: zo nutteloos… deze hebben totaal geen functie of nut want ze gaan toch steeds weer uit. En echt comfortabel ligt het niet.

Dat waren de eerste 10 in Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau? Is het al herkenbaar? Door naar de volgende items!

Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau

11 tot en met 20 in Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau

 1. Wasbare luiers: duurzaam is mooi, maar dit was echt niet mijn ding. Wasmanden lopen al over, slaap is ver te zoeken. Dus nee sorry dit werkte niet.
 2. Inzetje voor een babybad zodat een baby kan liggen. Soort van ligstoeltje in een babybadje. Doodeng en gewoon lekker vasthouden als ze zo klein zijn. Of een tummytub of lekker onder de douche.
 3. Dik winterpak in verkeerde maat: ik heb winterbabies en dacht met maat 62 goed te zitten maar ze begonnen beide met maat 50.
 4. Kruiken: nooit gebruikt aangezien onze dochter hoog zomer geboren is.
 5. Gewoon aankleed kussen: dit is veel te klein. Meteen een XXL versie gekocht.
 6. Van die Oma onderbroeken: dit is zo onnodig voor mij. Maand verband past ook in iets bescheidener broekjes.
 7. Bad matrasje waarmee je samen in bad kan.
 8. Vijf verschillende soorten slabbetjes: ik bleef bij één die favoriet was.
 9. Speciale draagzak die ook in de maxicosi kon. Bleek veel te onhandig en achteraf niet goed te zijn 
 10. Speentjes: volgens veel ouders onmisbaar, maar hier allerlei varianten geprobeerd en beide dochters namen ze absoluut niet. Dus top om er 1 te hebben, maar geen heel arsenaal.

Leuk om te lezen hoe we in ons team ook soms zo anders antwoord geven. Ik vond die oma onderbroeken bijvoorbeeld heerlijk. Zeker toen ik kraamverband moest dragen, twee stuks in het begin, had ik echt wel wat meer stof nodig. Ook vond ik het gevoel om iets over mijn opeens lege buik te hebben ook fijn. Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau wisselt dus per mens en behoefte.

stoppen met borstvoeding

Laatste vijf!

 1. Zo’n babyboek waarmee je alles kunt vastleggen. Van geboortegewicht tot eerste woordje tot eerst afgeknipte teennagel. Een digitaal fotoboek met ellenlange onderschriften is meer mijn ding.
 2. Gipspakketje waarmee je een gipsafdruk van de voetjes van je kindje kunt maken. Ik ben niet handig en sowieso ben je blij als je je kotertje eens niet in bad hoeft te doen.
 3. Geborduurde dan wel keramieken afdrukken van het geboortetegel. Waar laat je zo’n ding? Dat gezegd hebbende: we zaten in een verhuizing.
 4. Heftig gebreide kleding of andere opvallende kleding. Van giga wollen pakken met lintjes tot pakjes met heftige opdrukken. Een cadeaukaart om zelf kleding te kopen is echt prima. Of een klein bescheiden printje, eventueel na overleg, is ook prima.
 5. Giga knuffels: eerlijk is eerlijk kinderen vinden dit vaak geweldig leuk. Maar waar laat je het? En tegelijk zijn het giga stofnesten en een sta in de weg. Ook voelt het altijd als een soort van competitiedrang. Wie geeft de grootste en indrukwekkendste knuffel. Ellen vond het echter geweldig dat ze een megabeer kreeg van haar broer waar ze groeifoto’s van haar dochter mee maakte.
Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau

Kraamcadeaus inspiratie

Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau of voor jezelf kopen? Bovenstaande lijst is wat er uit ons team is gekomen. Het is natuurlijk heel persoonlijk en beetje met een knipoog. Ik was bijvoorbeeld erg blij met kruiken bij mijn winter baby´s. Maar vaak zit je vol hormonen en ben je liever voorbereid op wat allemaal zou kunnen komen. Of bedoelen mensen het gewoon lief. Dus iedereen krijgt te maken met ongewenste cadeaus of aankopen/

Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau is dus voor ons als team wel duidelijk. Maar wat kan je beter wel geven? Nou ook daar hebben we antwoord op. Bekijk onderstaande blogs voor goede inspiratie voor jezelf of voor een ander om cadeau te geven!

Blogs over borstvoeding

Blogs over bevalling en geboorte

Blogs over opvoeding

dag van de geboorte

Linkjes Wat kan je beter niet geven als kraamcadeau

En nog als extraatje een klein beetje inspiratie voor… handige kraamcadeaus of juist niet :)?

tips voor kraamvisite
Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.