Parfum, een heerlijk extraatje maar even niet met een baby!

Ik ben gek op parfum. En tegelijk kan het ook heel erg vervelend zijn. Ik ben geurgevoelig en ruik heel goed. Parfum is erg persoonlijk en sommige mensen maken niet een beste keuze hierin. Of ze besprenkelen zich op een manier alsof het elke millimeter van hun huid moet bedekken. Of is het om een bepaalde onzekerheid te maskeren? En wisten jullie ook dat je als verse mama beter geen parfum kan gebruiken? Ik leg je uit waarom!

parfum

Kersverse mama

Na ongeveer 38 weken in een warme en gedempte omgeving, komt een baby ter wereld. Vanaf dat moment staan alle zintuigen op scherp. Alhoewel zicht wat later ontwikkelt. Maar horen en ruiken komen als een “bom” binnen bij een newborn. Geluiden worden niet meer gedempt door het vruchtwater. En er wordt voor het eerst zuurstof ingeademd, en daarmee begint ook de reuk echt. Wat de baby nu wil ruiken is de mama, en geen parfum.

tips voor kraamvisite gwen

Wat ik me zo goed weet te herinneren van mijn bevallingen en een kersverse baby, is de geur! En nog steeds vind ik baby’s heerlijk ruiken. Deze geur zorgt ook ervoor dat er een aangenaam stofje in je hersens vrijkomt. Daar wordt je als mama happy van. Een leuk snufje vanuit de natuur om je een beetje door de zware kraamtijd heen te helpen. En voor binding met je kind. Maar andersom is dit ook zo. Je baby kalmeert door jouw geur. Echt jouw geur, geen parfum dus!

Dus een belangrijke tip voor kersverse mama’s, kraambezoek en iedereen die met jonge baby’s te maken heeft. Gebruik geen parfum! Dit is heel erg heftig voor een babyneus. Als mama (en papa) wen aan jullie eigen geuren en ga de optimale binding aan met je kind.

gwen baby bevalling

Parfum

Mijn parfum voorraad groeide dan ook gestaag door. Ik kreeg het als cadeau voor de feestdagen, verjaardag of ik kocht een favoriet in de aanbieding. Maar ik heb het lang niet gebruikt met een baby in huis. Nu het weer kan geniet ik echt van het “parfummomentje”. Na het opmaken kies ik een parfum uit waar ik zin in heb. Mijn voorraad varieert van licht naar zwaarder. Van duur naar goedkoper. White Musk van de bodyshop is een favoriet maar ook Miracle en Poême van Lancome vind ik heerlijk.

Ik heb ook een favoriet van Kate Moss maar deze is helaas niet meer verkrijgbaar. Dus ik doe heel zuinig met de laatste druppeltjes. Maar ik heb meer… Chloé, Down Town, Issey Miyake en Clinique. Die laatste heeft een parfum, Happy, waar bepaalde toevoegingen zitten die je ook echt happy zouden moeten maken. Parfum ruikt op iedere huid anders, en ook op kleding ontwikkelt het weer verschillend.

Parfum moet ontwikkelen. Er zit een gelaagdheid in. Dus als je gaat testen, spray wat op je huid. Parfum ontwikkelt op elke huid weer anders. En check de geur na het opbrengen maar ook na een tijdje. Heb je inmiddels een favoriet? Dan is een korting altijd fijn, want parfum is niet goedkoop. Bij Ici Paris XL vind je een heel groot aanbod van parfum, en de prijzen zijn erg leuk! Dus doe jezelf een plezier en verwen jezelf eens. Ook dat mag en is goed om te doen.

Wat is jouw favoriete parfum?

parfum

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.