Skip to Content

Mario Party Superstars, een speciale editie van de partygame!

“When I say Mario, you say party!” Jaaa de nieuwe Mario Party is uit. Wij houden van deze game hier in huis. Althans nieuw.. Deze Mario Party Superstars is een speciale editie. Het is nieuw maar de spellen die erop staan zijn kennen een ‘oude’ bron. Nintendo wisselt nogal eens van consoles en nu de Nintendo Switch er is, is het spelen van oudere spelen niet meer mogelijk. Tenzij er een update komt en dat is er nu dus met deze game. Vele oudere en net zo geliefde games zijn speelbaar dankzij dit spel op je Nintendo Switch.

Mario Party Superstars

Mario Party Superstars

Het feest kan beginnen! Mario Party Superstars, een klassieke verzameling met vijf spelborden uit de Mario Party-games die verschenen voor de Nintendo 64 en 100 minigames uit de hele Mario Party-serie, is verschenen voor de Nintendo Switch. Geschikt vanaf 4 jaar.

Wist je dat het op 10 maart Mar10 dag is?

Enkele hoogtepunten

Speelborden
Mario Part Superstars bevat 5 klassieke spelborden uit de Mario Party-games die verschenen voor de Nintendo 64. Yoshi’s tropische eiland, Ruimtestation, Peach’ verjaardagstaart, Woody’s bos en Griezelland zijn allemaal opnieuw ontworpen voor de Nintendo Switch. Elk brengen ze hun eigen, unieke evenementen met zich mee. Je kan dit het spel spelen online en offline. Ga voor een snelle ronde of speel tot maar liefst 30 rondes lang!

Stickers in Mario Party Superstars
Terwijl spelers op de spelborden op sterren jagen, kunnen ze stickers gebruiken om met de andere spelers te communiceren. Kies een aanmoediging uit of ga je juist pesten? Er zijn genoeg stickers met leuke geluidjes om uit te kiezen.

Opschortfunctie bij het spelen met vrienden
Wanneer spelers met vrienden samen de bordspelstand spelen, wordt het spel aan het eind van elke beurt opgeslagen, waardoor het makkelijk is een pauze in te lassen en later weer verder te spelen.

100 minigames in Mario Party Superstars
Er zijn 100 minigames uit de hele Mario Party-serie beschikbaar, waaronder ieder-voor-zich-minigames, 2-vs.-2-minigame, 1-vs.-3-minigames, duel-minigames en meer. Ze worden allemaal met knoppenbesturing gespeeld.
Minigame-berg: Wie wil genieten van de ene na de andere minigame zit goed op de minigame-berg. Deze biedt zeven spelvarianten – losse games, het coöperatieve dubbelspel, drie tegen een, sporten en puzzels, overlevingsstrijd, muntenstrijd en uitdaging van de dag. Hier zitten ook online en offline spelmodussen bij.

Retro fun

Het is weer een feestje deze Mario Party Superstars. Het zou kunnen voelen als tijdelijk zoetmakertje totdat er weer een echt nieuwe partygame uitkomt, maar dat valt mee. Ik ben zelf al actief speler van deze game vanaf de Nintendo 64. En sinds kort speelt mijn oudste dochter ook graag mee. Waar Nintendo goed in is, is het ontwikkelen van toffe games. En dat hebben ze altijd al gedaan, ook langer gelee! Dus voor ons is het heel tof dat we de oudere spelen opnieuw kunnen spelen en ook met onze dochter.

We hebben ergens op zolder nog een Wii, een Wii-U en Nintendo Gamecube liggen. Maar het is gewoon fijn om die oudere spellen nu in Mario Party Superstars op onze Nintendo Switch te kunnen spelen. Dat blijft toch een fijn en goed werkend console. Ook zijn ze wat opgefrist, het is dus geen simpele kopie. En die mix van ouder en nieuw is tof. Mario Party Superstars speelt lekker en er is genoeg om te ontdekken.

Aanrader

Wat mij betreft is Mario Party Superstars zeker een aanrader. Het enige wat ik mis is een decathlon optie bij de minigames. Je hebt nu de mijnwagentjes waarmee je minigames speelt voor munten. Maar ik mis wel wat minigame opties uit eerdere spellen. Het raften uit de vorige Mario Party was erg leuk. Ook spelen wij nooit de online opties, dus daar kan ik weinig over delen. De spellen speel je alleen met de knoppen op je handheld. Het is dus niet bewegend en actief zoals je gewend bent.

Mario Party Superstars bevat bekende spelers, handige opties zoals de speelsnelheid van CPU karakters. Wij zijn ‘doorklikkers’, we willen gewoon lekker gamen en minder verhaal. Dus dan is die optie top. Naarmate je meer speelt, speel je meer leuke opties en mogelijkheden vrij. Het spel is weer prachtig verzorgd en staat garant voor vele vermakelijke uren speelplezier!

Eerdere Mario Party games

Mario Party Superstars is deel 12. In een eerdere review deelde ik al een handig schema. Hieronder de chronologische volgorde van alle games uit deze serie. Zonder de spin-offs.

JaarTitelPlatform
11998Mario PartyNintendo 64
21999Mario Party 2Nintendo 64
Virtual console (Wii, Wii U)
32000Mario Party 3Ninentdo 64
42002Mario Party 4Nintendo Gamecube
52003Mario Party 5Nintendo Gamecube
62003Mario Party-eSpin-off e-reader
72004Mario Party 6Nintendo Gamecube
82005Mario Party 7Nintendo Gamecube
92005Mario Party AdvanceSpin-off Game Boy Advance
102007Mario Party 8Wii
112007Mario Party DSSpin-off Nintendo DS
122012Mario Party 9Wii
132013Mario Party: Island TourSpin-off Nintendo 3DS
142015Mario Party 10Wii U
152016Mario Party: Star RushSpin-off Nintendo 3DS
162017Mario Party: The Top 100Spin-off Nintendo 3DS
172018Super Mario PartyNintendo Switch
182021Mario Party SuperstarsNintendo Switch
nintendo switch

Nintendo Switch Mario reviews

We zijn gek bij MamaScrapelle op onze Nintendo Switch en Mario! Hieronder andere reviews.

Mario Party Superstars
Footer4 nieuw

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.