Skip to Content

De energie van de maan – een lifestyle gids voor meer geluk en balans

De maan heeft altijd iets mysterieus. Al duizenden jaren wordt er over de kracht en invloed van de maan gespeculeerd. Natuurlijk is de invloed van de maan op eb en vloed bekend. Maar er zijn ook effecten op planten, dieren en op ons als mens. En er is een samenhang met de vrouwelijke natuur. Om hier meer over te weten te komen is er de gids De energie van de maan. De Franse Aurore Widmer schrijft over de kracht van de maan, de verschillende maancycli en de samenhang met astrologie en de vrouwelijke cyclus.  

De must: als vrouw voeling krijgen met je lichaam, jezelf trots en sterk voelen dankzij de vrouwelijke cyclus, waar de maancyclus enorm op lijkt:  moon power!

Aurore Widmer – De Energie van de Maan
voorkant

Volg het ritme van de maan

Zou het kunnen om meer balans in je leven te ervaren door rekening te houden met het ritme van de maan? Is er een invloed op onze emoties in de verschillende maanfasen? De manier om daar achter te komen is om veel bewuster te ervaren hoe je je voelt gedurende de maand. En daar geeft dit boek De Energie van de Maan op een praktische en tegelijk spirituele wijze hulp bij. 

In het boek wordt een korte uitleg gegeven over de invloed van de maan. Op planten, dieren en bijvoorbeeld onze slaap. Voor veel mensen is het herkenbaar dat ze onrustiger slapen of meer dromen tijdens volle maan. Ook als je let op het slaappatroon van jonge kinderen, blijkt dat er vaker slaapproblemen zijn tijdens volle maan. En soms lijken kinderen ook wel sneller geprikkeld of hebben ze hun emoties minder goed onder controle. In dit boek geen wetenschappelijke uitleg of onderbouwing van deze fenomenen. Maar de meer spirituele insteek is wel heel bijzonder en interessant.

De samenhang met de vrouwelijke cyclus is een belangrijk onderdeel van het boek. Opvallend is zeker dat de maancyclus en menstruatiecyclus even lang duren. Ook de cyclus van de vrouw verloopt met schommelingen en veranderingen. Je energie aan het begin van de maand is anders dan in het midden en aan het eind van de cyclus. Het is interessant om daar meer over te lezen. En deze gids biedt bijvoorbeeld ook een maantracker waarmee je je energieniveau en emoties kunt noteren. Wie weet herken je een patroon! En daardoor lukt het misschien om rekening te houden met wat je van je lichaam vraagt.

Net als de maan worden wij beurtelings vernieuwd, zichtbaar, dan weer verborgen, vol energie, dan weer gekalmeerd.

Aurore Widmer

De energie van de maan en de astrologie

Welke hoofdfasen van de maan zijn er ook alweer?

  • nieuw
  • wassend
  • vol
  • afnemend

De nieuwe maan is het ideale moment om iets nieuws of moois te beginnen. Om intenties te stellen of je leven te veranderen. Tijdens de wassende maan groeit de energie, waarop deze piekt bij volle maan. Op dat moment zijn bijkomende emoties op hun hoogtepunt. Tijdens de afnemende maan is er dan de tijd om de balans op te maken en tot rust te komen.

maanstanden

Belangrijk is ook de samenhang met de astrologie. De stand van de maan in combinatie met de tekens van de dierenriem maakt dat er steeds een veranderende invloed is. Dan gaat het er bijvoorbeeld om dat de volle maan de ene maand in het teken Ram staat en de volgende maand in het teken Stier. En dit heeft invloed op de energie van de maan.

Zo staat de volle maan deze maand november in Stier. Dit is terug te zien in de maankalender die van 2021 tot 2025 is weergegeven als bijlage in het boek. De volle maan in Stier zou uitnodigen om je behoeften en verlangens in evenwicht te brengen. Sporten is dan belangrijk. Ook wordt er advies gegeven over bepaalde kristallen en edelstenen die een krachtige invloed kunnen hebben.

De energie van de maan

Intenties stellen

Bij nieuwe maan is het dus het ideale moment om intenties te stellen. In het boek is ruimte om dit in te vullen aan de hand van verschillende vragen. Een aantal mooie vragen die je kunnen helpen:

  • Wat is je grootste droom? Stel jezelf de intentie om er dichter bij te komen.
  • Hoe was je als kind? Stel de intentie om de kwaliteiten die je toen had opnieuw te ontwikkelen.
  • Wat doe je om elke dag gezond te blijven? Stel de intentie om nieuwe routines in te vullen.

Zo help je jezelf om verder te komen en dingen te veranderen. Een boeiende afbeelding is bijvoorbeeld ook die van het concept Ikigai, datgene wat zin geeft aan je leven en je het meest gelukkig maakt.

De maan als coach voor persoonlijke ontwikkeling

De maan als coach voor je persoonlijke ontwikkeling gebruiken, vereist best wel wat vertrouwen en een open-mind. Natuurlijk zijn er ook veel sceptici op dit vlak. Om erover te lezen is enerzijds heel interessant maar anderzijds ook best ingewikkeld. Het boek roept zeker ook vragen en onzekerheden op. Het is ook niet na één keer lezen helder en inzichtelijk. Je moet er echt even goed voor gaan zitten. En feeling hebben met het onderwerp maanstanden en astrologie.

Het beschreven huizensysteem gaat nog weer een stap verder als je de energie van de maan wilt gebruiken. Daarbij wordt de stand van de maan gekoppeld aan 12 leefgebieden. Waaronder je persoonlijkheid, je manier van communiceren, je thuis en je relaties. De maan zou dan op elk gebied aanknopingspunten kunnen geven om vooruit te komen in je leven en meer geluk te ervaren. Met allerlei adviezen om daarbij te helpen, zoals je bewustzijn, bepaalde rituelen, je voeding en lichamelijke oefeningen.

Meer geluk en balans in je leven

De energie van de maan toepassen om meer geluk en balans te ervaren in je leven is natuurlijk een mooi en spiritueel streven. Misschien zijn we dit in de Westerse wereld wel te veel kwijtgeraakt – dat we feeling houden met de natuur, de stand van de zon en maan. Een manier om wellicht ook weer meer in verbinding te komen met onszelf. Daarvoor biedt deze gids een aantal bruikbare adviezen die eigenlijk iedereen wel kan gebruiken. Bijvoorbeeld meditatie, yoga, het volgen van je intuïtie en het gebruik van kruiden en oliën

Dit boek De Energie van de Maan kun je dus zien als een soort lifestyle gids waar je veel interessants uit kunt halen. Een positieve gids met vrolijke illustraties en een speelse lay-out out. Gericht op het gebruiken en begrijpen van de kracht van de maan. En als je er helemaal in wilt duiken, kun je zelfs een persoonlijk jaarplan maken. Om nog meer gebruik te maken van de stand van de maan en de invloed op je cyclus, je emoties en verlangens. Een bijzondere uitdaging!

  • Op StoerLeesVoer vind je een mooie verzameling van boeken in het thema maan voor als je meer wilt weten.
  • Ook interessant is de maangids waar collega Mandy een review over schreef, om je maankarakter te vinden.
De energie van de maan
Afbeelding van Bruno-Germany via Pixabay

Specificaties De Energie van de Maan

Auteur: Aurore Widmer | Illustraties: Djoina Amrani | Oorspronkelijke titel: Mon cahier lune | Vertaling: Anouk Holsters | Uitgeverij Deltas | 9789044760804 | september 2021 | 96 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.