Skip to Content

Ga voor 20! een hylarisch kaartspel met vleermuizen

We kennen allemaal wel het geheugenspelletje ik ga op reis en neem mee. Met kleuters een goede oefening voor het onthouden van een lange reeks woorden in een bepaald thema. Die kleuterleeftijd is overigens ook bij uitstek de periode om goed tot 20 te leren tellen. Of misschien al wel verder als je kind wat voorloopt. Maar al die kennis kun je haast wel weggooien bij het spel Ga voor 20! van 999 games. Ik heb nog pijn in mijn wangen…

Ga voor 20

Ga voor 20. Dat klinkt heel makkelijk en zo lijken de spelregels ook. Gewoon beginnen met tellen. De een zegt 1, de volgende zegt 2, de volgende zegt 3 en zo ga je maar steeds door tot je bij 20 uitkomt. Lijkt simpel toch?
Maar niks is minder waar. De vleermuizen op de kaarten nemen het hele spel over. De gewone telregels zijn voorbij. 8 wordt 15 en 15 wordt 8. 7 wordt zwaaien en 4 wordt aan je oren zitten. Klinkt dit nog logisch?

ga voor 20

Inhoud doos

In het spel Ga voor 20! zitten 20 telkaarten en een flinke stapel met vleermuiskaarten. Daarnaast 20 diamanten in de prachtige kleur paars. Mijn dochter is dol op Halloween en vleermuizen en ging dit jaar als vampier verkleed. De komende jaren ook overigens want de jurk is op de groei gekocht haha. Dat vind ze zelf wel jammer want volgend jaar lijkt het vast niet meer alsof ze echt zweeft.
Dat zij dit spel dan ook gaaf zou vinden dat dacht ik wel.

vleermuizen 999 games

Tellen tot 20 wordt nooit meer hetzelfde

Tellen tot 20 wordt nooit meer hetzelfde met ga voor 20! De telkaarten schud je door elkaar en de vleermuiskaarten ook. Je krijgt dus twee stapels die je boven elkaar legt. Met 2 personen begin je met 6 kaarten.

ga voor 20

Volgens de uitleg zijn de eerste 2 kaarten andersom. Dus in de telrij is 8 12, en 12 8. Bij elke kaart die omgedraaid wordt begin je weer van voren af aan met tellen. Bij de tweede ronde pakken we het cijfer 15 deze wordt vervangen voor een high five. Dus gaan we weer: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. 12, 9, 10, 11, 8 , 13, 14 , high five, 16, 17, 18, 19, 20.

Heb je een fout cijfer of gebaar gezegd dan moet je een diamantje in de doos doen. Zijn de diamantjes op dan is het spel voorbij.

ga voor 20

Ga voor 20 met vleermuizen

Langzaam maar zeker gaat het spel Ga voor 20 door. We besluiten het de eerste keer open te spelen. We moeten even inkomen in de gebaren en moeten lachen om de gekke vrolijke illustraties. Zo goed als we kunnen doen we de kaarten na. En moeten goed onthouden welk cijfer we wanneer zeggen en welk gebaar erbij komt.

vleermuizen telspel

Als je het spel vaker hebt gespeeld dan kun je spelen met afdekstapels. Hiermee verdwijnen de kaarten en moet je het dus echt goed onthouden. Wel mag je na elke ronde even spieken hoe het ook al weer was. Handig voor als je fouten maakt.

Denk jij dat je goed tot 20 kunt tellen? Ik ben benieuwd hoe ver je komt als je dit spel speelt.
Heerlijk voor na het avondeten of misschien ook wel in de klas te spelen!

Ik zeg je alleen 1 ding: Je krijgt pijn in je kaken van het lachen.. Geschikt vanaf 7 jaar

Ook een leuk spel om te spelen met bijvoorbeeld Halloween is Spookslot!

Check ook deze 999 games spellen

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.