Skip to Content

Patchwork spel ideaal voor 2 spelers – een 999 games

Buiten is het guur en druilerig, binnen is het iets warmer dan buiten. En de spelletjes worden weer afgestoft om te gaan spelen. Patchwork hoeft niet afgestoft te worden want dit is een nieuw 999 Games spel wat ligt te wachten om gespeeld te worden. Een toegankelijk spel voor twee personen vanaf 8 jaar. Klinkt als een spel voor ons, wij houden niet van ellenlange spelregels. Gametime!

Patchwork

Patchwork spel

Toegankelijk, tactisch tweepersoonsspel. Probeer zoveel mogelijk lapjes op je dekentableau te leggen. Zorg niet alleen dat het lapje past, maar houd ook rekening met de tijd die het inpassen kost en de inkomsten die het in knopen genereert. Uiteindelijk krijg je namelijk zoveel punten als het aantal knopen dat je hebt minus tweemaal de onbebouwde velden op je speelbord. Bouw je als eerste een deken van 7 x 7, dan scoor je bonuspunten! In Patchwork zijn jullie niet per se afwisselend aan de beurt. Wie in tijd achterloopt, is zolang aan de beurt tot zijn tijdsteen de ander heeft ingehaald. Dit kan leiden tot interessante dilemma”s. Omdat de lapjes altijd in een andere volgorde om het speelbord liggen, is geen spel gelijk. Door de eenvoudige spelregels in combinatie met tactische uitdaging is Patchwork leuk voor iedereen!

Mooi gemaakt

Allereerst valt de vormgeving ons op van Patchwork. Wat is dit mooi gemaakt! De vormgeving is echt leuk. Ook is de kwaliteit erg goed. Je moet in het begin de lapjes stof en knoopjes uitsteken en dat gaat zonder scheuren. En dat is voor mij een hele kunst, ik weet altijd wel een stukje papier mee te trekken. Maar niet bij deze game. Het spelregel boekje is zeer dun en eenvoudig. De lapjesstof moet je in een cirkel of ovaal om het tijdbord heen leggen. Hierdoor is het spel elke keer weer anders. Een simpele maar effectieve manier om het spel keer op keer spannend te houden.

De regels zijn prima te volgen van Patchwork. Toch kwamen mijn dochter en ik niet direct in de game. We waren ook moe en dachten dat het meer puzzelgame zou zijn. Dat is het uiteindelijk ook wel. Maar eerst moet je even bewust zijn van alle opties. Het draait om je eigen dekenbord zo vol mogelijk te krijgen. Maar het draait ook om de tijd die afloopt en om de knopen die je verzamelt. Zodra de tijd voorbij is moet je gaan rekenen en dan telt de hoogste score. Als je dit eenmaal snapt, dan is het een onwijs leuk spel!

Game time met Patchwork bordspel

Je speelt het met zijn twee, het is geschikt vanaf 8 jaar en je doet over een rondje ongeveer 30 – 40 minuten. Het ligt er een beetje aan hoe hard en lang je na gaat denken per zet. Even wennen is ook dat je niet om en om speelt. De regels zijn allemaal net even anders en dat maakt het ook tof. Het is geen reisspel voor onderweg ondanks de toegankelijkheid en het aantal spelers. Je hebt echt wel de ruimte nodig om de cirkel van lapjes te kunnen maken. Patchwork wordt steeds leuker naarmate je het vaker speelt. Dit spel vraagt inzicht, planning en bovenal puzzelen. Puzzelen over je stap, wat je gaat doen terwijl je ook de ander in ogenschouw houdt.

Het spel is niet direct een favoriet van ons, maar dat ligt zeker niet aan Patchwork. Het is tof gemaakt, bezit logische regels en is simpel en snel te spelen. Waarom is het niet direct favoriet? Wij willen nog sneller spelen en zijn meer van de standaard basisspellen zoals scrabble, triominos, betoverend doolhof, rummikub enzovoort. Eerder speelden wij van 999 Games het Dodo bordspel. Dit vonden we wel erg leuk maar vraagt wat meer opbouw dan Patchwork.

Toch is Patchwork echt wel een goede game. En we hebben volgehouden en zijn het vaker gaan spelen en dat hielp zeker met ons speelplezier. Ik denk dat het een goede cadeautip is!

Weet je wat ons ook geholpen heeft… een speluitleg van Patchwork op YouTube! Bij deze deel ik deze dus graag ook met jullie al op voorhand :).

Meer 999 games

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.