Junior doolhof Frozen van Ravensburger – een betoverend spel

Heb jij een dochter of zoon die gek is van Frozen? En vind je het leuk om samen spelletjes te spelen dan is verder lezen een aanrader want samen met dochterlief hebben wij Junior Doolhof Frozen getest.

Doolhof van Ravensburger

Doolhof Ravensburger

30 jaar Doolhof van Ravensburger. Dat moet gevierd worden. Speciaal hiervoor is er een gelimiteerde jubileumuitgave beschikbaar met 2 spellen in 1 en de Junior Doolhof Frozen. Speel doolhof in het licht of zoek in het donker naar de lichtgevende schatten.

Steeds weer verrassend

Vind jouw mysterieuze voorwerpen en wezens. Maar welke gang leidt uiteindelijk zonder obstakels naar de juiste plek? Het lijkt zo gemakkelijk; door een gangkaart in het labyrint te verschuiven rechtstreeks op je doel af. Maar net als je er bijna bent verschuift een andere speler het bord en kun je weer opnieuw beginnen. Onvoorspelbaar en verrassend blijft dit spel een succes generatie na generatie. Geen wonder dat Doolhof alweer 30 jaar miljoenen mensen betovert. En terecht dat er een Junior doolhof frozen editie bestaat!

Voortdurend in beweging

Doolhof verveelt nooit want het speelbord is altijd anders. De speler die uiteindelijk al zijn schatten (schatkaarten) in de juiste volgorde heeft bereikt én zijn speelfiguur weer naar het startveld heeft kunnen leiden, is de winnaar. Maar daar heb je wel wat geluk, behendigheid en ruimtelijk inzicht voor nodig.

Doolhof Ravensburger

Glow in the dark

Het extra Doolhof spel bij deze jubileumuitgave begin je net als de basisvariant in het licht. Zodra een speler zijn of haar schatten allemaal heeft gevonden, is het tijd om de nacht-schatkaarten erbij te pakken en te verdelen. Doe daarna het licht uit waarbij geesten en schatten oplichten in het donker. Hoe spannend is dat? Heb je al je nacht-schatten gevonden (hierbij maakt de volgorde niet uit), ga dan snel terug naar het startveld. Lukt dit je als eerste, dan mag je als beloning één van de drie munten omdraaien en pakken. Nu is het tellen geblazen. Wie heeft de meeste punten? Elke gevonden dag-schat levert 1 schatpunt op, elke gevonden nacht-schat levert 2 punten op. De speler die het spel heeft beëindigd krijgt ook nog eens punten voor de omgedraaide munt (1,3 of 5 punten). De speler met de meeste punten wint het spel.

Junior doolhof Frozen

junior doolhof frozen

Zelf heb ik ooit het spel het betoverde doolhof van Ravensburger gekregen! Hier heb ik echt jarenlang met veel plezier mee gespeeld samen met mijn broertje en moeder. Helaas bezitten wij het spel niet meer, maar voor dochterlief hebben wij een nieuw spel mogen testen. De junior doolhof Frozen.

junior doolhof frozen
Frozen
Frozen

Junior Doolhof Frozen bestaat uit een speelbord met 9 vaste gangen, 12 schatkaarten, 15 gangkaarten en 4 pionnen. 4 kaarten zijn aan 2 kanten bedrukt, je kunt dan namelijk een kruispunt toevoegen op het bord om het spel wat makkelijker te maken. Zeker een tip voor de eerste keer om het spel ietwat makkelijker te houden en dan de moeilijkheid steeds verder op te voeren.

spel spelen

Junior doolhof frozen is zeker een aanrader en helemaal voor Frozen fans een ideaal en gezellig december cadeau!

Junior Doolhof Frozen

Andere doolhof spellen van Ravensburger zoals Junior Doolhof Frozen

Doolhof de magische editie

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

27 reacties

 1. Jaaaa hier in huis een super grote frozen fan! Dus doe heel heel graag mee!

 2. Ik doe mee voor mijn zoontjes. Vooral de oudste is gek op spelletjes. Ik zou dus graag winnen voor hem! Ik volg je op Twitter en Instagram

 3. Gaaf 🙂 hier zijn 3 frozen fans. Mijn dochter en haar twee nichtjes. Voor hun maak ik graag een kansje.

 4. Voor mijn allerliefste Frozen fan, mijn dochter Iza! Supergave winactie trouwen!

 5. Ik loot zeker heel graag mee. Mijn meisje is ook een echt Frozen fan! Broerlief moet zelfs vaak voor Olaf spelen! Ik volg je op facebook, twitter, instagram.

 6. Ik doe heel graag mee met de winactie voor dit spel voor mijn jongste dochter Caitlyn. Ze is dol op Frozen en dol op spelletjes. De junior variant van Doolhof is dan ook perfect voor haar en kan ik haar ontzettend blij mee maken.

 7. Wat ontzettend leuk!! En inderdaad SUPER als cadeau in de zak van de Sint. Mijn dochter Mara van 6 jaar is (net als heeeeeel veeeeeeeeeeel meisjes!!) helemaal gek op Frozen, maar ook op spelletjes spelen. Doolhof hebben we nog niet in de kast staan en ik weet zeker dat het een boel leuke uurtjes gaan worden hierzo!!
  Ik maak dus heeeeeeeeeel graag een kansje en ga het berichtje natuurlijk ook even delen op Facebook!! Nu maar hard duimen 🙂

 8. Ik doe graag mee voor de Doolhof-Frozen-versie. Die zal mijn dochtertje (maar ook mijn zoon) geweldig vinden. Een super cadeau voor pakjesavond! Ik moet zeggen dat ik me niet kan herinneren dat ik vroeger wel eens met een Doolhof-spel heb gespeeld, dus wellicht kunnen ze ook nog makkelijk winnen van me….voor mij ook nieuw dan.

 9. Met de donkere dagen is het spelletjesseizoen bij ons weer aangebroken, gezellig. Heb hier een echte Olaf fan die spelletjes spelen ook erg leuk vindt. Dit zou een mooi (extra) Sinterklaascadeau zijn!

 10. wat een origineel verjaardagskado voor mijn kleindochter #duimen

 11. Heel erg graag doe ik mee voor nichtje Sophie

 12. Ik heb dit spel vroeger ook helemaal stuk gespeeld (kom uit 1980) samen met mijn broertje. Het spel lijkt in mijn beleving groter dan de foto’s die je geplaatst had haha. Was in ieder geval een heerlijk spel waar je niet vals me kon spelen. Ik hoor alleen mezelf nog zeggen… Nee… je mag niet terugschuiven want die heb ik net gedaan.
  Ik loot graag mee met dit spel want zou het wel met mijn kinderen willen spelen die nu 3 en 6 jaar zijn.

  Ik volg je via Facebook en zoek je zo op op Instagram. Meer digitale kennis heb ik niet haha

 13. Ik doe mee voor mijn dochter én man! Het was het lievelingsspel van mijn man toen hij jong was, maar toen hij het mee wilde nemen toen hij uit huis ging, bleek dat zijn broer hem al voor was geweest haha.
  Mijn dochter is gek op Frozen én spelletjes spelen, dus ik weet zeker dat ze hier samen heel veel plezier aan zullen beleven!

 14. Oh wat super gaaf !! Ik waag dolgraag een kansje voor mijn knappe dochters 🙂

 15. Ik werk in de kinderopvang en daar zitten heel wat frozen liefhebbers! Wat leuk om met de oudere meiden dit te spelen!! Super gezellig en voelt echt ouderwets gezellig!! Groetjes Peggy (Daley peggy)

 16. Hoi,

  Ik doe graag mee voor mijn twee meiden die het liefst de hele dag verkleed als Elsa en Anna door het leven gaan :).

 17. Wauw! Mijn bonusdochter zou dit helemaalgeweldig vinden als spelletjes- en Frozenfan!

 18. Ik zie hiervoor heel graag meedoen voor mijn dochter!

 19. Wat enorm leuk! Ik doe graag mee voor onze dochter, een echte Frozenfan. Gezellig samen met de buurkinderen een spelletje spelen onder het genot van warme chocolademelk met slagroom en er lekker koekje.
  volgen doe ik via Facebook en Twitter.

  Nog een fijn weekend!

 20. Leuk! Ik zou het frozen spel graag willen winnen voor mijn dochter. We hebben een simpelere junior variant ( één stuk in het mmidden kun je schuiven). Sara vindt dit spel erg leuk, maar is ondertussen wel toe aan wat meer uitdaging. Natuurlijk is mijn 5– jarige ook groot frozen fan, dus zoude Sara dubbelop blij zijn met dit spel!!!

 21. Ziet er superleuk uit! Mijn dochter en zoon zijn groot fan van Frozen, dus dit zou ideaal voor de koude winteravonden die komen gaan ?. Wij doen graag mee!

 22. Ben ik nog op tijd om mee te doen? Super leuk voor mijn dochters! En natuurlijk ook voor mezelf, want ik ga uiteraard enthousiast meespelen 😉
  (Facebook heb ik niet, wel volg ik je via Bloglovin’ 🙂 )

 23. Eigenlijk via de bloghop langs gekomen en doe stiekem hier ook mee. Dit is echt een spel voor mijn dochter van 7. Leuk om haar spelletjes te laten doen die ze ook alleen met vriendinnen kan spelen.