Skip to Content

Ravensburger Doolhof, een magische editie

Spelletjestijd! In de lockdown hebben we allemaal onze spelletjesliefde massaal teruggevonden. En nog is het in mijn huishouden een geliefd iets momenteel. Mijn dochter van 7 begint steeds meer plezier te krijgen in diverse soorten spelletjes. Wij zijn als gezin wel van de snelle spellen die je er makkelijk bij pakt. Zo kan je lekker snel beginnen en nog eens wisselen op een avond van spelsoort. Vandaag ligt Ravensburger Doolhof te wachten om gespeeld te worden!

Ravensburger Doolhof

Ravensburger Doolhof

Doolhof van Ravensburger is een geestig spel vol verrassingen. Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Het doolhof van lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden?

Inhoud

  • 1 spelbord
  • 34 gangkaarten
  • 24 doelkaarten
  • 4 speelfiguren
  • Spelregels

Ravensburger Doolhof is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Klassieker

Ravensburger Doolhof is inmiddels wel een klassieker te noemen al zal je het misschien eerder kennen als ‘Betoverend Doolhof’. Inmiddels heeft Ravensburger vele spelvarianten uitgebracht. Van Pokémon tot Paw patrol en dus deze editie. Deze variant is wat klassieker. De spelpoppetjes komen in 4 kleuren en je mag dit keer opzoek naar magische schatten.

Wij hebben ook een Frozen editie en die is echt voor jonge kinderen. Het is leuk, want hé Elsa en Anna, maar het is ook wel erg snel uitgespeeld. Deze Ravensburger Doolhof is daarentegen veel meer een uitdaging en vind ik als volwassene dan ook leuker om te spelen. Je bent echt wel even bezig en het is soms flink zoeken. Tegelijk is het wel toegankelijk voor jonge spelers.

Spelregels

Ook was het goed om weer even de spelregels te lezen van Ravensburger Doolhof. Soms wil ik dat uit gemak, en uit snel willen starten, nog wel eens overslaan. Maar nu heb ik het snel gelezen en zag ik dus dat na het vinden van je laatste doelkaartje, je nog terug moet naar je beginvakje. Dit zorgde ervoor dat het heel spannend werd en er een echte eindstrijd losbarstte aan onze eettafel. En tot groot plezier van mijn dochter… won ze!

Wij hebben allemaal met veel plezier deze editie van Ravensburger Doolhof gespeeld en het is een spel wat we nog regelmatig erbij zullen pakken.

Vind jij dit spel leuk? En welke editie van spreekt jou aan?

Edities Ravensburger Doolhof

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.