Skip to Content

Halli Galli, wie heeft het beste reactievermogen?

Als je niet tegen je verlies kan, moet je Halli Galli zeker niet spelen. Maar hou jij van snelheid, focus en concentratie dan is dit zeker jouw spel. Al jaren wordt dit spel gespeeld door iedereen vanaf 6 jaar. Maar waarom is dit zo populair en waarom zit dat irritante belletje erbij? Ik leg het je graag uit!

Halli Galli voorkant

Kan jij tot vijf tellen?

Verschillende fruitsoorten komen er voorbij, maar zodra je vijf dezelfde ziet moet je op die bel drukken. Iedereen die tot vijf kan tellen, kan dus mee spelen met Halli Galli. Kan jij al tot vijf tellen? In de doos zitten 56 speelkaarten en 1 hotelbel. Zo staan er op de kaartjes afbeeldingen van bananen, aardbeien, limoenen en pruimen. Soms heb je er maar eentje op je kaart staan en soms gelijk vijf. Dus concentreer je en tel goed, want je reactievermogen is erg belangrijk.

Halli Galli voor iedereen die zich goed kan concentreren

Ik merk dat het erg belangrijk is dat jouw concentratie goed is. Snelheid is namelijk het allerbelangrijkste. Laat jij je snel afleiden dan weet ik zeker dat jouw stapel kaarten snel op zijn en je het spel dus verliest. Speel je het met meerdere mensen dan verlies je niet als enige. Dat scheelt dan weer. Toen ik het met mijn kinderen speelde merkte ik al verschil. Waar Joshua alleen maar geconcentreerd naar de kaarten zat te kijken, was Isabel met van alles bezig. Het gevolg, ik moest echt mijn best doen om van Joshua te winnen en Isabel lag er zo uit. En ja, mijn kinderen krijgen hun winst niet voor niks. Ik ben erg fanatiek wat spelletjes betreft. En mijn kinderen dus ook.

Halli Galli verdelen

Opwindend kaartspel voor jong en oud

Ondertussen staan er een paar bij de tafel in plaats van zitten, want Halli Galli is echt spannend. Wie slaat als eerste op die bel en nog belangrijker…. heeft diegene het goed gezien. Het zorgt voor wat teleurstelling hier en daar. Maar bovenal voor veel gelach. Wij zijn dan wel fanatiek, maar we hebben ook veel lol. Na het eerste potje zetten we de bel weer goed in het midden en verdelen we de kaarten over ons drieën. Eén iemand telt af en bij 3 leggen we allemaal tegelijkertijd onze kaart neer. Voor je ligt een stapel kaartjes en vanaf die stapel draai jij je kaart om. Na drie keer tellen ziet Joshua vijf soorten liggen en slaat op de bel. De eerste kaarten heeft hij al binnen.

Doel van het Halli Galli

Maar wat is nou het doel van het spel? Bij Halli Galli is het niet degene met de minste kaarten, maar met de meeste kaarten. Iedereen krijgt hetzelfde aantal kaarten en maakt daar een stapel van. Die leg je op de kop voor je neer. Tegelijkertijd draai je met zijn allen de bovenste kaart om. Zie je vijf dezelfde vruchten dan sla je op de bel en zijn de kaarten van jou. Degene met de meeste kaarten op het einde wint! Een snel spel die je overal kan spelen!

Halli Galli bel

Halli Galli is ideaal voor thuis, op vakantie of op school

Ik ken dit spel al jaren, want ik heb hem namelijk ook in mijn klas liggen. Halli Galli is een compact doosje die je makkelijk mee neemt of in de kast stopt. Daarom is dit ideaal om overaal mee naar toe te nemen. Ook op vakantie. Hoewel als je op een camping zit en je buren dit belletje elke keer horen. Je snapt hem. Maar overal waar ik kom kennen ze dit spel en spelen ze graag mee. Halli Galli is namelijk voor iedereen die tot vijf kan tellen en daarom zo ontzettend leuk voor alle leeftijden. Spelen wij een keertje samen?

Wil je meer weten over dit spel? Klik dan hier

achterkant
Footer2 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

yvon

Thursday 9th of December 2021

Wij hebben hem ook. Is echt een geweldig spel!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.