Dodo bordspel, een grappig en snel samenwerkspel!

Help de Hagulaminapitopasi-stam! Het is weer tijd voor het jaarlijkse wiebelende ei-ritueel. De dodo is een heilig dier voor deze stam en kiest nou niet de meest handige broedplek uit. Aan ons om te helpen om dit heilige ei veilig te stellen. Dodo is een koosnaampje in mijn huishouden. We weten allemaal hoe het dit dier is vergaan in de geschiedenis, en als er iemand een beetje een dommie is. Of iets niet heel slims doet dan zeggen we liefkozend dodo. Dit Dodo bordspel is genomineerd voor speelgoed van het jaar 2022, en dus meteen al een hit in huis! Maar is het spel ook leuk?

hoofd Dodo bordspel

Dodo bordspel

De heilige dodo van de Hagulaminapitopasi-stam legt ieder jaar op de top van een berg een ei. Dit ei rolt tergend langzaam richting de afgrond. Samen met je medespelers zet je alles op alles om het ei te redden in dit Dodo bordspel van 999 games. Dit doe je door bruggen te bouwen, die ervoor zorgen dat het ei veilig en wel naar een boot aan de voet van de berg rolt.

Maar als jullie te langzaam zijn, valt het ei te pletter! In dit hilarische geheugen- en actiespel moet je samen zo snel mogelijk genoeg fiches vinden om bruggen op de berg te zetten. Dit doe je door met een dobbelsteen te rollen en het juiste bijhorende fiche onder alle gedekte fiches te vinden. Alleen als je onthoudt welke fiches waar liggen, kun je op tijd de bruggen in elkaar zetten. Dodo is een race tegen de tijd. Het wiebelende ei heeft namelijk een eigen willetje. Soms kruipt het ei met een slakkengang de berg af. En soms rolt het ei ineens met een rap tempo bijna een brug af. Weten jullie het ei op tijd te redden?

Speelgoed van het jaar 2022

Dodo bordspel is uitgegeven door 999 Games. Dit is een bekende naam in de spellenwereld. Je mag dan ook kwaliteit en plezier verwachten. Ook is dit spel genomineerd voor speelgoed van het jaar 2022. Je kan nog even stemmen tijdens deze verkiezing op jouw favoriet. Dit spel is wat ons betreft de nominatie waard. Wij hebben het gekregen om te testen voor jullie. Lees maar gauw verder!

Bouwen maar

Dodo bordspel is een doos vol met items! Ik schrok eerst een beetje omdat het best wel wat werk was om alles netjes uit te steken. En ik heb daar gewoon niet zoveel geduld voor. Ook was mijn oudste dochter erg ongeduldig en had ze zin om eindelijk dit spel te gaan spelen. Maar zoals gezegd, dit is een 999 Games en alles werkt netjes, prima en snel. Binnen no time had ik het spel opgebouwd en waren we klaar om te spelen! De dobbelsteen moet je beplakken met stickers, ik hoop dat dit de tand des tijds doorstaat. Maar tot nu toe gaat het goed.

Het Dodo bordspel is in diverse varianten te spelen, dat maakt dit leuk. Ook is de speeltijd lekker kort, wederom perfect voor ons. Het is een snel spel waarbij je moet samenwerken. Lees eerst goed alle opties want wij hebben meteen op expert niveau (onbedoeld) gespeeld en dat maakte het spel meteen pittig. Maar ook wel leuk want we moesten opeens supersnel spelen en heel goed samenwerken. En daardoor hadden we erg veel plezier en waren we trots toen het ons na ronde 4 wel lukte om het ei veilig te stellen!

Samenwerken met Dodo bordspel

Bovenop de berg staat een dodo en deze beweeg je zo dat het ei gaat rollen. Dit gaat langzaam, maar als je speelt lijkt het snel! Dobbel en zoek de bijpassende items om zo loopbruggen te verzamelen. Doe dit snel want het ei mag niet kapot vallen. In het boekje staan ook handige tips, zoals onthou waar bepaalde fiches liggen. En als je een loopbrug hebt vrijgespeeld kan 1 iemand de fiches bovenin de berg gooien terwijl de ander al weer gaat dobbelen. Dodo bordspel is echt snel en daardoor erg leuk.

Dodo bordspel is zo mooi gemaakt dat mijn oudste dochter er ook graag vrij mee speelt. En dat mag. Daar is de kwaliteit stevig genoeg voor. We vinden het allebei een fijn spel. Ideaal dat het zo snel speelt. En ook ideaal al die opties om het uitdagender te maken. Wat ons betreft is dit een erg leuk spel, een absolute cadeautip en zeker de nominatie waard!

Specificaties Dodo Bordspel

  • Spelers: 2 – 4 personen
  • Speeltijd 10 minuten
  • Vanaf 6 jaar
  • Diverse opties om het moeilijker te maken
  • 999 Games
  • Genomineerd voor speelgoed van het jaar

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.