Dobbel vouwen – een dobbel en vouwspel van 999 games

Wanneer heb jij voor het laatst iets gevouwen? Ben jij dat als laatste geweest dan mag jij als eerste gaan beginnen met het nieuwe spel dobbel vouwen van 999 games! Juist dobbelen en vouwen waarbij je naast de nodige dosis geluk ook nog tactisch na moet denken! Spelers klaar?

Dobbel vouwen

Wij zijn dol op de spellen van 999 games. Leuke kleine doosjes die ideaal zijn mee te nemen op vakantie. ( je kan er vaak meerdere spellen in kwijt) De spellen duren vaak tussen de 20 a 30 minuten.
Dobbel vouwen kun je zelfs met 1 tot 4 personen spelen. Perfect om ook jezelf even te vermaken dus.
In het doosje zitten 4 soorten papiertjes die 4 verschillende levels vertegenwoordigen. 2 dobbelstenen met cijfers van 1 tot en met 4 erop en de welbekende 4 stiften die we bij andere spellen ook tegenkomen.

dobbel vouwen

Hoe speel je het spel?

Het doel is dat iedereen zijn doelsymbolen met een netwerk van kruisjes met elkaar verbindt. Elk level van dobbel vouwen heeft zijn eigen doelsymbool, daar kom ik zo op terug. Om het doel te bereiken moet je de 4 hoeken van het vel vouwen. Dat kan op 2 verschillende manieren. Met een kleine hoek en met een grote hoek. Hoe meer smileys je in een hoek aankruist, hoe groter je de hoek kunt vouwen voor een bonus. Daarnaast zijn er nog eenmalige bonussen in de vorm van getallen met een vierkant eromheen.

Zoals je kunt zien zie je op de vellen rondjes met een kruis erdoorheen. Dit zijn begin en eindpunten waarvandaan je kruisjes mag gaan zetten. Elk eindpunt krijgt weer een cirkel erdoorheen zodat je weer een nieuw beginpunt hebt gevormd. Dit laatste vergaten wij de eerste keer spelen en ik moet zeggen dat het voor een eerste keer spelen ook prima was om dat even te vergeten.

Door middel van de worpen ga je dus al kruisjes zettend over het papier waarbij je alle doelsymbolen ook wil aankruisen. Als je dan alle 5 de doelsymbolen hebt aangekruist, en de vier hoeken hebt gevouwen en de doelsymbolen ook nog met elkaar zijn verbonden heb je dobbel vouwen gewonnen!

4 verschillende niveaus

Dobbel vouwen heeft 4 verschillende niveaus die je ook alleen kunt spelen. Aan te raden is om de eerste potjes het eerste niveau te spelen zodat je echt even inkomt in het spel. Het is een spel die ik nog niet eerder was tegengekomen waarbij dobbelen en vouwen elkaar ontmoeten. Super leuk dat ze steeds iets nieuws weten te verzinnen.

Bij het eerste niveau van dobbel vouwen is het doelsymbool de smiley. Het spel is echt basis opgezet waarbij je leert hoe je handig de kruisjes kunt zetten, de hoeken gaat vouwen en ook de hoekbonussen kunt gaan verdienen die je meer macht geeft bij het gooien van de dobbelsteen.

Bij level 2 gaan we op zoek naar Pinguïns en vissen. Maar hier moet je oppassen voor wakken waar je geen kruisjes door mag zetten. En dan zijn er nog de ijsvlaktes waar je niet op mag stoppen en door moet glijden om een eindpunt te maken.

Bij level 3 betreden we de alien wereld. We gaan op zoek naar aliens en ufo’s. Waar je bij de eerste twee levels je kruisjes alleen in een rechte lijn mag zetten bij dobbel vouwen, mag je in dit spel bij sterren opeens de hoek om. En kom je op een beamveld dan reis je verder naar een ander beamveld om je reis te vervolgen. Een spannend level in het heelal dus!

Bij level 4 gaat het er helemaal wild aan toe. Wat nou vouwen aan de zijkanten? Dit level speel je alleen als je al veel ervaring hebt met de andere 3 levels en dat is niet zonder reden. We gaan op zoek naar professor smileys en toverdrankjes. Daarnaast zijn er ook nog gloeilampen. Heb je deze alle vier aangekruist dan moet je je vel volledig omdraaien. Je kunt hier scherpe hoeken, stompe hoeken en dubbel gevouwen hoeken krijgen. Echt een level waar je je hoofd bij moet houden.

dobbel vouwen

Voor wie is dobbel vouwen leuk?

Dobbel vouwen is leuk voor iedereen die van dobbelspellen houdt. Je hoeft niet een meester in origami te zijn om dit spel te kunnen spelen. Kinderen vanaf 8 jaar kunnen het eerste level prima spelen. Bij de andere levels ligt het een beetje aan het kind hoe ervaren ze zijn in spellen. De tijdsduur van 20 minuten klopt de eerste keer spelen niet helemaal. We zijn echt even zoekende in de regels en de begin eind punten zijn we dus op slag vergeten. Maar de andere keren dat we het speelden ging het al een stuk beter.
Zelf vind ik level 3 heerlijk uitdagend en moet ik steeds even het boekje erbij pakken wat ik ook al weer moet doen met het doorglijden.

In een gezin waarin je veel verschillende leeftijden hebt kun je dit spel dus met verschillende tegenstanders steeds spelen waarbij iedereen op zijn eigen niveau een tegenstander kan zoeken.

Dobbel vouwen is echt zo’n spel die meegroeit met je kind en gezin. Perfect voor meerdere jaren dus.

Lees ook deze reviews van 999 games

Ken jij dobbel vouwen al?

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.