Skip to Content

De zoektocht naar El Dorado : een bordspel vol strategie

De Zoektocht naar El Dorado is een spannend bordspel van 999 games. Met 2 tot 4 personen kun je dit spel spelen, waarbij je zo snel mogelijk de verborgen stad El Dorado moet bereiken. Dat ben je de winnaar van dit spel. De Zoektocht naar El Dorado is een van de winnaars van het Speelgoed van het Jaar 2020. Dat maakte ons extra nieuwsgierig om dit spel uit te proberen. Mijn zoon Mels (11 jaar) en ik speelden het spel samen.

De zoektocht naar El Dorado

Hoe speel je de zoektocht naar El Dorado?

De Zoektocht naar El Dorado bestaat uit verschillende onderdelen: het speelbord zelf (wat weer uit losse delen bestaat zodat je kunt afwisselen), kaarten en fiches. Met de spelregels in de hand legden we het bord klaar om te gebruiken. De terreintegels zijn dubbelzijdig, dat hadden we even over het hoofd gezien. Qua uiterlijk heeft het wat weg van Kolonisten van Catan, al is het spel zelf wel heel anders.

Met de startsspelerhoed, vonden wij een grappig detail, mocht Mels beginnen. Je krijgt een aantal startkaarten waarmee je je route over het bord kan maken. Op de kaart staat hoeveel stappen je mag doen en naar welk terrein. Maar je kunt de kaarten ook gebruiken om andere expeditiekaarten mee te kopen. En daar begint de strategie: door het kopen van de kaarten krijg je sterkere kaarten maar moet je dus ook even wachten met stappen zetten op het speelbord. Dus wat levert de snelste route op naar het eind?

Variaties voor meer speelplezier

Wat ik leuk en slim vind aan De Zoektocht naar El Dorado is dat je het spel vaak kunt spelen, in allerlei variaties. Je kunt de terreintegels op verschillende manieren combineren waardoor er dus steeds een andere route ontstaat. In de spelregels staan de voorbeelden van deze routes. De fiches die bij het spel zitten blijken voor ervaren spelers te zijn, daarmee worden extra spelregels toegevoegd. Een extra uitdaging dus!

Voor 2 personen zoals wij is er een extra toelichting om het spel te spelen, je speelt dan eigenlijk met 2 poppetjes tegelijk.

Wij vonden het leuk om de Zoektocht naar El Dorado te spelen. Ik heb altijd wel wat stress als ik zo’n spel uitpak: kaartjes, fiches, die landkaarten: help, waar is alles voor?! In dit geval was dat ook zo. Maar met de spelregels en het youtube filmpje (zie boven) zijn we aan de slag gegaan. De vormgeving van het spel is erg mooi, het ziet er aantrekkelijk en avontuurlijk uit. Dat in combinatie met dat je meerdere varianten kan spelen, maakt de Zoektocht naar El Dorado echt een leuk gezelschapsspel. Met (grotere) kinderen vanaf 10 jaar, maar zeker ook met volwassenen.

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Anouk
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.