Beverbende – een strijd om de minste punten

Beverbende, van iedereen om mij heen hoorde ik enthousiaste verhalen. Dit spel moest en zou ik ook uitproberen met dochterlief. Sowieso zijn we dit najaar echt op zoek gegaan naar meer spellen die ideaal zijn om klein mee te nemen op vakantie of perfect om na het eten nog even gezellig te spelen. Geschikt om te spelen met 2 tot 6 spelers ook perfect om bij de feestdagen tussen de vele gangen door even dit spel te introduceren! Pas op, want het is verslavend leuk!

inhoud

Online speluitleg

Op de achterkant van Beverbende staat heel duidelijk online speluitleg. Dat had dochterlief gezien dus voor ik überhaupt de spelregels erbij had gepakt zaten we al naar een hele duidelijke speluitleg te kijken van Bert van 999 games.

Het doel van het spel is eigenlijk kort en simpel: Zo min mogelijk punten halen! Je speelt minimaal 4 rondes en maximaal 6 rondes, afhankelijk van het aantal spelers.

Voor je op tafel komen 4 kaarten te liggen waarvan je alleen de eerste ronde de buitenste 2 kunt bekijken. Doe dit wel met een pokerface, want er zijn ook actiekaarten in het spel. Waaronder ruilen! Ik was te blij met mijn buitenste kaarten en die werden gelijk gepikt door dochterlief die achter elkaar twee ruilkaarten pakte.

Beverbende

Beverbende is een spel waar je wel je aandacht bij moet houden. Tussendoor foto’s maken van de grappige kaarten is niet handig. Of tussendoor even wat anders doen ook niet. Mijn korte termijngeheugen is op dit moment niet altijd even scherp en dat maakte het spel extra uitdagend. Wat voor punten heb ik nu ook al weer liggen?

Denk je dat je het minste aantal punten hebt liggen dan klop je op tafel. Ik merkte dat dochterlief gewoon maar kaarten bleef pakken en ruilen dus de eerste ronde gokte ik maar wat. Uiteindelijk heb ik het eerste spel gewonnen, maar dit was vooral toeval want ik had echt geen idee meer hoeveel kaarten ik had.

Tactisch spel

Beverbende is een echt tactisch spel, waarvan je het nog heel ingewikkeld kan maken door de drie actiekaarten. Ook kun je natuurlijk je medespelers proberen af te leiden zodat ze vergeten welke kaarten ze hebben liggen. Of een beetje bluffen tussendoor door te laten denken dat je een hele lage kaart hebt gepakt, maar in feite bijvoorbeeld een 9 hebt liggen.

Het spel zelf duurt zonder onderbrekingen ongeveer 15 tot 25 minuten. Een aanrader om met je gezin of vrienden te spelen! Na het eten, tussendoor, op vakantie of waar je ook maar wil. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.