Zinga – een race tegen de klok optellen maar!

Op de een of andere manier kreeg ik bij Zinga! het idee dat het om een zingspel ging. Maar dat is helemaal niet waar, al kun je soms wel spontaan zingen van blijdschap als je sneller kijkt en rekent dan je tegenstander. Hou je hand bij de bel en wees de eerste!

Zinga! een dobbelspel van 999 games

Wij hebben veel spellen van 999 games in huis, en met Zinga! hebben we een nieuwe favoriet te pakken. De spelregels hebben we als we met volwassenen en kinderen spelen wel een beetje aangepast overigens. Maar eerst vertel ik je meer over het spel!

Zinga! is een dobbelspel waarbij je verschillende kleuren hebt en een witte dobbelsteen. De kaarten lijken een beetje op een soort bingo kaarten en dat is het ook wel een beetje. Alleen is er geen groot rad, maar moet je zelf aan de slag met optellen van de dobbelsteenworp en ook nog eens de snelste zijn! Per ronde mag er namelijk maar 1 persoon een kruisje zetten. Zodra je een kolom of rij van 5 combinaties hebt afgestreept, roep je “ZINGA!” en win je het spel.

Tactisch spel en optellen

Om te winnen met Zinga, moet je dus snel zijn, en goed optellen. Een combinatie die je al eens hebt afgestreept mag je nog eens afstrepen, maar een foute combinatie levert je strafpunten op! En ja ook een verspreking ( en daar ben ik echt een meester in.. argh).

De eerste keer speelden wij Zinga volgens de officiële regels, maar we liepen al gelijk tegen niveauverschillen aan. Als er een snelle rekenaar en langzame rekenaar tussen zitten dan maakt de langzame rekenaar geen schijn van kans. Ook qua tactiek en inzicht om zo snel mogelijk 5 op een rij te krijgen is het fijn als je het met gelijkgestemden speelt. Ik deed ook nog eens mee als volwassene en moest mij constant inhouden om de meiden ook kruisjes te laten zetten. Dus bedachten we onze eigen regels.

Eigen regels maken met Zinga

Ik vroeg aan de meiden wat ze leuk vonden aan het spel en wat niet. De stress van het drukken op de bel was het minst leukste. Het leukste was het optellen van de dobbelstenen en zo proberen 5 op een rij te krijgen.
Dus nu spelen wij het zo dat we om de beurt gooien, kijken welke combinatie we kunnen afstrepen en dan is de volgende aan de beurt. We gebruikten niet de regel van de blauwe 9 en ook niet die van de groene en rode bonus/strafpunten.
En zo gebeurde het dat ik qua tactiek wel 6 mogelijkheden had om Zinga! te kunnen roepen, maar de langzame rekenaar met geluk van haar worpen het spel won! En mijn oren het zonder belletje stiekem ook wel wat fijner vonden haha een win-win voor ons beiden!

Zinga is een leuk tactisch spel voor kinderen vanaf 8 jaar. Zorg wel voor een beetje gelijke niveaus! Of speel het op onze manier 😉

Lees ook deze recensies van 999 games

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.