Borsten vergroten voor of na de zwangerschap? Een keuze!

Gedurende de zwangerschap maakt het lichaam flinke veranderingen door. En dan met name de borsten. Vaak worden ze nooit meer precies de oude. Overweeg je na je zwangerschap om je borsten te vergroten? Of zou je na de borstvergroting nog zwanger willen raken? We vertellen graag wat meer over waar je dan rekening mee moet houden.

Borstvergroting vóór zwangerschap

Sommige dames willen een borstvergroting na hun eerste kleintje, maar hoe zit het dan als je daarna nog zwanger wilt raken? Wanneer je van plan bent om binnen een jaar zwanger te worden, dan kun je beter even wachten. Dat komt omdat je lichaam wat tijd nodig heeft om weer te herstellen. Gedurende die herstelperiode zwanger worden kan best een aanslag zijn op je lichaam, waardoor je dus beter kunt wachten met je borsten vergroten tot na de zwangerschap.

Het is overigens niet zo dat als je onbedoeld binnen die periode zwanger raakt dat het altijd een groot probleem is, maar ieder lichaam reageert anders. Neem geen risico en heb geduld. Gun je lichaam de tijd die het nodig heeft voor zowel de zwangerschap als de herstelperiode van de borstvergroting.

borsten vergroting vulling
Foto door izzet çakalli via pexels

Borsten vergroten na de zwangerschap

Ook na het baren van een kindje heeft je lichaam hersteltijd nodig. Normaler kun je uitgaan van een periode van circa zes maanden tot na het geven van de laatste borstvoeding. Ook hier geldt weer dat het voor iedere vrouw anders is, omdat de een eenmaal sneller herstelt dan de ander. En bij een keizersnede heb je ook weer een langere herstelperiode. Laat je daarom altijd adviseren door een specialist voor je je borsten laat vergroten.

Verder is het aanbevolen om pas een borstvergroting te laten doen nadat je voor de rest het figuur hebt dat je graag zou willen. Heb je nog wat zwangerschapskilo’s die je kwijt wilt? Train die er dan eerst af. Flink afvallen na de ingreep kan er namelijk voor zorgen dat het resultaat beïnvloed wordt.

stoppen met borstvoeding

Borstvergroting en borstvoeding

Kun je nog borstvoeding geven na een borstvergroting? In de meeste gevallen wel, maar ook dit kan weer per lichaam verschillen. Daarnaast kan ook de techniek van de operatie invloed hebben. Wil je nog kinderen krijgen en borstvoeding geven? Dan is het belangrijk om navraag te doen bij de kliniek in kwestie waar je je borsten wil laten vergroten.

Wellness Kliniek in Genk heeft bijvoorbeeld een speciale techniek ontwikkeld (MIBIS), waarmee de kans op het geven van borstvoeding niet afneemt na een borstvergroting. De implantaten worden dusdanig geplaatst dat de melkgangen gespaard blijven, waarmee de doorgang van de melk dus niet beïnvloed wordt.

Investering in je borsten vergroten

Wil je graag je borsten vergroten, dan dien je natuurlijk ook rekening te houden met de prijs. Als je veel kinderen hebt dan kunnen die immers al een flinke hap uit je budget nemen. Dus, hoe zit dat dan met de borstvergroting kosten, wat mag je verwachten? Meestal mag je uitgaan van een prijs tussen de €2.800 en €3.500, al zal dat per kliniek en gewenste cupmaat verschillen.

Laat je in ieder altijd tot in de puntjes informeren door de kliniek. Vertel over je eventuele kinderwensen en vraag naar de invloed op het geven van borstvoeding, alsook naar mogelijke veranderingen die jouw lichaam nog gaat doormaken en die op termijn invloed kunnen hebben op het resultaat. Zo weet je zeker dat je een bewuste en weloverwogen keuze maakt.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.