Skip to Content

Beedz Art Frida Kahlo – een prachtig strijkkralenproject!

Vroeger heeft vast iedereen weleens iets gemaakt van strijkkralen. Zo’n plankje die je met mooie gekleurde kraaltjes kunt vol leggen. Nu is er iets nieuws: strijkkralen voor volwassenen! Wij hebben Beedz Art Frida Kahlo gemaakt, een prachtig strijkkralenproject. En Beedz Art is ook nog eens genomineerd voor ‘Speelgoed van het Jaar‘. Benieuwd naar onze ervaringen?

Beedz Art Frida Kahlo

Vele uren knutselplezier gegarandeerd met Beedz Art Frida Kahlo

Met dit strijkkralen-project voor gevorderden kun je een mooi portret van de kunstenares Frida Kahlo maken. De set bevat 5000 kralen, 4 onderplaatjes, strijkpapier en een instructieposter met de afbeelding op ware grootte. Het maken vereist constructieve vaardigheid, een goede fijne motoriek, gerichte en volgehouden aandacht, geduld en ruimtelijk inzicht. Geschikt vanaf het eind van de basisschool tot en met volwassenen. 

Genomineerd in de categorie ‘Kidult’

Beedz Art Frida Kahlo is genomineerd voor de verkiezing Speelgoed van het Jaar in de categorie ‘Kidult’. Dit is een nieuwe categorie:

Toelichting op de site ‘Speelgoed van het Jaar’:

Deze benaming is de samentrekking van Kids en Adults; speelgoed voor volwassenen. En waarom niet, waarom stoppen met speelgoed als je ouder wordt. Bordspellen hebben daarin de toon gezet, momenteel gevolgd door merken die tevens speciale collector items maken. De opdrachten zijn vaak moeilijker, de stukjes kleiner en de speeltijd langer, maar spelen blijven we! Bouw -en knutselspeelgoed is er in vele soorten en maten voor volwassenen. Nadenken, creatief zijn, de hersens laten kraken is goed voor alle leeftijden. Spelen houdt ons fit!

Want hoe fijn is het om als volwassene gewoon je ook nog heerlijk te kunnen verliezen in een leuk spel of knutselproject? Voor volwassenen die graag kleuren, diamond painting of sieraden maken is Beedz Art wellicht een heel leuk artikel!

eindresultaat

Aan de slag met Beedz Art Frida Kahlo

Toen de Beedz Art Frida Kahlo hier binnen kwam, reageerde niet alleen ik, maar vooral ook mijn dochter van 11 jaar heel enthousiast. Zij gaat ook graag aan de slag met Beedz Art, en heeft hier al eerder een project mee gemaakt. Toevallig was ze op dat moment ook nog bezig met een project (2 leeuwenwelpjes), maar dit project vond ze zo gaaf, dat ze hier ook graag mee aan de slag ging. We zijn er dus samen aan begonnen! Als je de verpakking open maakt, zie je dat alle strijkkralen in 2 grote zakken zitten. Alle kleuren zitten door elkaar.

Om handig en vlot te kunnen werken, zijn we gestart met het sorteren van alle kleuren. Daar hebben we een grote doos met vakjes voor gebruikt, zodat je deze handig later kan gebruiken. In het begin moet je even goed kijken welke kleur nu precies welke kleur is op de plaat, want sommige komen iets feller over. En dan kun je begin met de kralen leggen!

Een precies werkje

Deze set Beedz Art Frida Kahlo is wel een heel precies werkje. Je fijne motoriek moet wel echt in orde zijn, dus als je veel trilt is dat niet zo handig. En mijn man gaf ook al aan dat dit geen project voor hem zou zijn, omdat zijn handen veel te groot zijn. Verder moet je geconcentreerd kunnen werken. Je moet echt tellen en goed in de gaten houden waar je bent gebleven. Gelukkig staan er ook wel lijnen op de instructieposter, waardoor je kunt tellen waar je bent gebleven. Al met al ben je echt wel een flink aantal uren zoet met dit project.

Het allerspannendste vond ik wel het strijken. Je bent namelijk echt uren bezig geweest, en als je dan per ongeluk het plankje laat vallen, is al je werk voor niets geweest. Bij het strijken ben ik echt wel lang bezig geweest. Als je op de ene kant duwt, komen de kralen aan de andere kant wat omhoog, en bij mij gingen er dus wat kralen los. Gelukkig heb ik dit kunnen repareren. Zorg dat je er echt wat dikke boeken in de buurt hebt, zodat je deze als gewicht erop kunt laten liggen. Maar na al je uurtjes werk, heb je wel echt wat moois in handen: een prachtig schilderijtje van Frida Kahlo!

Heerlijk geconcentreerd bezig zijn

Wij hebben wel echt genoten van dit product. Mijn dochter kende het natuurlijk al, en was daarom ontzettend blij met deze Beedz Art Frida Kahlo van Ses creative. Ze was tijdens het maken van dit toffe schilderijtje al op zoek gegaan naar de andere schilderijen uit de serie. En daar heeft ze nu dus een heel verlanglijstje van gemaakt! (het liefst wil ze gewoon alles uit deze serie). En ook ik heb als volwassene echt genoten. Even heerlijk ontspannen (maar toch geconcentreerd bezig zijn) en samen met mijn dochter aan de slag! En mijn dochter is apetrots op het mooie project wat nu op haar kamer staat te pronken!

Als jij dit ook een tof product vindt, kun je hier nog op stemmen voor de verkiezing van Speelgoed van het Jaar. Klik dan hier!

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.