Zelf sieraden maken met hars

Al sinds ik zelf kind was vond ik het prachtig om zelf sieraden te maken. Voor moederdag liet ik de gastkinderen wel eens sieraden maken van geverfde pasta. Als tiener ging ik regelmatig naar de kralenwinkel om mooie kralen te kopen en hier sieraden van te maken. Vorig jaar maakte dochter nog armbanden van poeder en nu is daar opeens sieraden maken met hars. Er ging een wereld voor me open.

Sieraden maken met hars

Op Facebook zag ik een reclame voorbij komen van sieraden maken met hars. Ik had er nog nooit van gehoord en besloot het bedrijf te benaderen of ze open stonden voor een samenwerking. Want dat wilde ik wel eens uitproberen voor mezelf maar ook voor de lezers van MamaScrapelle natuurlijk!

Ik ontving een heel leuk pakket met extra hars en bloemen om de mooiste sieraden zelf te maken. Ik laat eerst even zien wat ik krijg en daarna geef ik de uitleg!

Op de webwinkel van Itsokay kun je allemaal hobbyspullen vinden. Waaronder dus sieraden maken met hars. Epoxy hars. Het ruikt een beetje naar gelnagellak eigenlijk en wordt hard onder een uvlamp of buiten in de zon.

Sieraden de luxe pakket

sieraden maken met hars de luxe pakket

Je kunt een sieraden de luxe pakket kopen en daar zit eigenlijk alles in wat je nodig hebt. Verschillende mallen voor ringen, armbanden, hangers voor ketting en oorbellen. Roerstaafjes, lepels en pipetten, maar ook glitter om je sieraad nog mooier te maken.

Er zit ook een spiraalboortje bij met 4 koppen en gouden/zilveren schroefogen zodat je er een hanger van kunt maken. Overigens kwam ik er niet doorheen met het handmatige spiraalboortje en moest de Makita van manlief er aan te pas komen. Maar dat terzijde.

Dochterlief, haar buurmeisje en ik gingen met het pakket en de bloemen aan de slag.

Hoe werkt het zelf sieraden maken met hars?

Het werkt eigenlijk heel simpel. Je zoekt spullen uit die je in de mallen wilt doen en vult het vervolgens aan met de epoxy hars. De hars is wel duur en ik zag dat ze het ook verkopen op AliXpress, maar ja dan moet je wel even een paar weken tot maanden geduld hebben vrees ik.

gedroogde bloemen en uv rasin
sieraden maken met hars

Je legt materiaal neer wat je in de mallen wilt stoppen. Dat kan de glitter en gedroogde bloemen zijn, maar je kan ook veel ruimer denken. Ik heb bakken vol klein knutselmateriaal, daar wisten de meiden wel raad mee. Maar je kunt ook denken haar haren van je dierbare dier of de eerste geknipte haartjes van je kind. Zolang het in de mal past kun je het verwerken in je sieraden.

vriendschapsketting van sieraden maken met hars
meiden wilden een vriendschapsketting maken als sieraden met hars

Voor een mooi 3d effect raad ik je aan om eerst een laagje hars in de mal te gieten. Even te wachten tot het een beetje hard wordt en dan je voorwerp erin te stoppen met weer een laagje hars. Dan zit je voorwerp mooi in het midden van je sieraad.

UV licht

Door het UV licht wordt sieraden met hars hard. Scherpe randjes kun je wegvijlen met een zandvijltje en voor een extra glimmend effect maak je het sieraad nog even schoon met wat alcohol.

Je kan je eigen oorbellen, armband, ring, en hangers maken!

resultaat sieraden maken met hars

Wat vonden wij ervan?

De meiden waren wild enthousiast van deze manier om zelf je sieraden te maken. Het flesje hars is direct al bijna leeg en ze genoten van weer een beetje magie door zelf sieraden te maken met hars

Ook erg leuk om tijdens de vakantie mee te nemen en te doen. Veel ruimte neemt het niet in in je koffer!

Ik zou je aanraden om bij Itsokay de sieraden maken met hars deluxe pakket te kopen met wat kleine materialen. Je hebt het dan snel in huis en kunt in de meivakantie nog aan de slag! Als je het net zo leuk vind als ons, dan daarna op AliXpress wat aanvullingen te kopen! Gekleurd hars, mooie gedroogde bloemen, splitringen en oorbellen,

Lees ook deze blogs:

Bruiloft sieraden van epoxy

resin art sleutelhanger

Onderzetters van Epoxy

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.