Leren lezen spelletjes – een tip van Woezel en Pip

Leren lezen spelletjes daar willen we als ouder toch meer van weten. Heb jij een kind die al wat meer uitdaging nodig heeft? Of juist wat extra ondersteuning? Dan kun je je kind leren lezen met Woezel & Pip. De thuisoefenproducten van Zwijsen, dé specialist in leren, sluiten 100% aan bij school. Dus haal het leukste van school in huis!

abc boek en abc memo

Maak een spelletje van leren lezen met Woezel & Pip

Met het abc memo kunnen kinderen van 3 tot 6 jaar spelenderwijs de letters van het alfabet van a tot z leren kennen. Het spel stimuleert ontluikende (tot 4 jaar) en/of beginnende (groep 1, 2 en 3) geletterdheid. Je kunt het op verschillende niveaus spelen. Met de jongsten kun je op plaatje zoeken. Daarna op letter. En als je kind die spelletjes goed beheerst, dan kun je op woord gaan zoeken. Kinderen hoeven dus nog niet te kunnen lezen om dit leren lezen spelletje te spelen. Want ze leren lezen met Woezel & Pip.

Wat vonden wij van abc memo?

zelf uitscheuren

Om het spel speelklaar te maken, moesten de 54 kaartjes uit het karton gedrukt worden. Iets wat ik zelf altijd jammer vind, omdat daarbij meestal wel wat beschadigt. En nu zien we dus voor altijd al welk plaatje er bij de H hoort, want daar zit nu een witte markering op de achterkant door het mee-scheuren bij het uitdrukken. Maar goed, er zal in de loop der tijd misschien nog wel meer aan beschadigen… Op de voorkant staan vrolijke illustraties. Mijn zoontje herkent naast leren lezen met Woezel & Pip ook andere bekende uit de Tovertuin, zoals Buurpoes en Molletje. Laat de pret beginnen met dit leren lezen spelletje!

Spelregels van abc memo

Zoals bij ieder memo spel, leggen we de kaartjes met de plaatjes van dit leren lezen spelletje naar beneden op tafel. Mijn zoontje mag beginnen, want hij is de jongste speler. Hij draait twee kaartjes om en vertelt wat erop staat. Als hij de letters herkent die in het witte blokje staan, dan mag hij zeggen welke dat zijn. Hij pakte als eerste de y(oghurt). Een lastige. Maar hij weet het slim op te lossen door te zeggen waar hij de o van oma en opa ziet, haha. Zo gaat dat dus, spelenderwijs leren lezen met Woezel & Pip. Wij doen na afloop nog een zelfbedacht spelletje met de kaartjes: woorden maken van de letters in de witte vakjes!

leren lezen met Woezel & Pip abc memo

Leren lezen met Woezel & Pip-boek

‘Woezel & Pip – het grote abc’ is een kleurrijk prentenboek met alle letters van het alfabet. Je ontdekt samen dat de b de beginletter van Buurpoes is. Maar op dezelfde bladzijde bij de letter b zie en hoor je ook bedroefd, blauw, bal en bloemen. Op een speelse manier kun je je kind dus leren lezen met Woezel & Pip. En ik heb ook een tip om leren lezen spelletjes te combineren!

Wat vinden wij van leren lezen met ‘Woezel & Pip – het grote abc’ boek?

leren lezen met Woezel & Pip het grote abc boek

Net als bij de abc memo, bevat het prentenboek mooie, vrolijke illustraties. Op elke pagina staat een kleine letter van het alfabet. Die letter springt er goed uit en is groot genoeg om de vinger van mijn zoontje te pakken en hem de letter te laten volgen, zoals hij later bij het schrijven leren zal. Het grappige is, dat op elke bladzijde óók een hoofdletter staat van de te leren letter: daar begint ieder stukje mee. Creatief bedacht! Ook leuk om te zien hoe er creatieve oplossingen bedacht zijn met de moeilijke letters, zoals de q, x en y.

Creatief leren lezen met Woezel & Pip-boek én abc memo

Zelf bedacht ik ook wat. Namelijk wanneer je, zoals wij, het boek én de memo beide in huis hebt, dan kun je je kind bij elke letter in het boek het bijbehorende kaartje van de memo laten zoeken. Of andersom. Laat je kind een kaartje omdraaien en dan in het boek naar de juiste letter zoeken. Oh over zoeken gesproken. Jaaa, weet je wat? Ik ga onze Woezel van het verstopspel erbij roepen! En dan bij hem een letterkaartje verstoppen die mijn zoontje dan kan gaan zoeken.

Combineer jij ook wel eens leren lezen spelletjes met elkaar? En zo ja, welke?

Specificaties leren lezen spelletjes Woezel en Pip:

leren lezen met Woezel & Pip het grote abc boek en abc memo

Woezel & Pip abc memo

Aanbevolen leeftijd: 3 – 6 jaar | Aantal spelers: 2 tot 4 spelers | Spelsoort: Educatief spel | Taal handleiding: Nederlands | In de doos: 54 kaartjes en spelregels Meer informatie vind je hier

Woezel & Pip – het grote abc:

Uitgever: Uitgeverij Zwijsen | 9789048737628 | april 2020 | meer informatie vind je hier

Woezel en Pip spelletjes

Nog een paar leuke Woezel en Pip (leren lezen) spelletjes:

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.