Skip to Content

Gruffalo adventskalender – Een kalender met 24 miniboekjes

Aftellen naar kerst is nog nooit zo leuk geweest. Als echte boekenfan moet je deze boekenadventskalender hebben. Tel af met de Gruffalo en zijn vrienden. Deze geweldige adventskalender bevat 24 miniboekjes gebaseerd op de populaire prentenboeken van De Gruffalo, stap maar op mijn bezemsteel, de slak en de walvis en nog veel meer! Ik weet zeker dat jouw kind niet kan wachten om maar één vakje per dag open te maken. Hoe dat kan? Ik vertel het je graag!

Gruffalo boekenadventskalender

Tel af tot kerst met een boekenadventskalender

Ik vond de adventskalenders vroeger al geweldig. Achter elk vakje een heerlijk chocolaatje. En ook voor mijn kinderen koop ik dit elk jaar. Er komen steeds meer verschillende op de markt. Van chocolaatjes tot geurtjes, maar ook make-up en knutselkalenders komen voorbij. Maar niet eerder had ik een boekenadventskalender gezien. Toen ik deze boekenadventskalender van de Grufallo en zijn vrienden voorbij zag komen, moest ik hem hebben!

Gruffalo adventskalender – Ziet eruit als een groot boek

Het eerste dat mij opviel is dat het lijkt alsof je een groot boek hebt. Zoals je op de foto kan zien is het boek net zo groot als een stoeltje van ikea. Je hebt echt wel wat beet. En daarnaast heeft het een harde kaft. De illustraties op de voor- en achterkant doen mij echt aan een boek denken. Een groot boek van de Gruffalo en zijn vrienden. De illustraties zijn precies zoals we mogen verwachten van dit team. Je hebt echt een mooie en bovenal sjieke boekenadventskalender in je handen!

Maak de Gruffalo adventskalender maar open!

Aan de zijkant van de adventskalender zitten twee mooie lintjes. “Mama, mag hij open?” Naast mij staan twee springende kinderen die dolgraag willen weten wat erin zit. “Zijn het chololaatjes? Is het een prentenboek?” Mag ik het maken?” Ze kunnen niet wachten. Samen maken ze hem open en dan verschijnen er 24 vakjes met op elk vakje een cijfer. “Mama, ik zie nummer één! Mag ik die open maken?”

Speciaal voor jullie opengemaakt

En eerder dan de bedoeling halen wij boekje nummer 1 eruit. We willen jullie natuurlijk wel vertellen wat erin zit en hoe wij hem vinden. De miniboekjes zitten in een papiertje. Zo lijkt het net alsof je een cadeautje eruit haalt. Zonder het papier kapot te maken kan je het boekje eruit halen. Het papiertje glanst een beetje en ziet er sjiek uit. Als we het boekje open maken zien we een minikleurboekje verschijnen. We mogen de Gruffalo gaan kleuren. Het kleurboekje bestaat uit 8 bladzijdes en mijn Isabel pakt gelijk haar kleurtjes. Hoe leuk is dit?

Elke dag iets te doen met de Gruffalo adventskalender!

Nummer twee is weer een totaal ander boekje. En ook nummer 3 en 4 variëren. Zo heeft je kind elke dag iets anders. Wat het voor soort boekjes zijn? Je hebt tekenboekjes, doeboekjes, puzzelboekjes, boekjes met een liedje of versje en kleurboekjes. Door de vrienden van de Gruffalo en de andere boeken die ze hebben gebruikt is elke dag een nieuwe verrassing. Elke dag kan je samen met je kind iets doen. Deze boekenadventskalender zorgt ervoor dat je elke dag interactief leest met je kind, want ook in de kleurboeken staan zinnen die je kan voorlezen. Is je kind al wat gevorderd met lezen dan kan jouw kind dit ook zelf lezen. Hoe leuk is dat? Aftellen tot kerst was nog nooit zo leuk!

Miniboekjes om te bewaren, én mee te nemen

Het fijne de de miniboekjes uit deze adventskalender is dat je ze overal kan maken en mee naar toe kan nemen. Ze zijn dun en compact, dus makkelijk om ergens te bewaren. Of heel fijn om mee te nemen. Handig voor tijdens het kerstdiner! Tijdens een lange zit is het fijn als ze iets te doen hebben. Of wat dacht je van de auto? Door de variatie blijven deze boekjes leuk. Ook na de kerst! De boekenadventskalender van Gruffalo en zijn vrienden is er eentje om te bewaren en nog heel lang van te genieten!

Boekenadventskalender boekjes

De Gruffalo adventskalender is ook gaaf voor in de klas!

Als leerkracht ben ik altijd aan het rondkijken wat leuk zou zijn in mijn klas. Ik heb vrij veel allochtone kinderen in de groep en daarbij is interactief lezen heel erg belangrijk. De boekenadventskalender van de Gruffalo en zijn vrienden zou perfect zijn voor mijn groep 2. Elke dag mag een kind een vakje open maken. (Ik heb maar 22 leerlingen) Samen lezen we het boekje en kijken we wat we ermee kunnen doen. Ik zie al voor mij hoe ik met de hele groep de voorkant bespreek en samen ga zoeken wat we ermee kunnen doen. Samen de liedjes aanleren, het verhaal lezen of allemaal een stukje inkleuren en raden wat voor tekst erbij staat. Ik ga er zeker nog eentje aanschaffen voor in mijn klas en ga mijn collega’s aanraden hetzelfde te doen!

Volgend jaar weer eentje, beloofd?

Volgend jaar zou ik heel graag weer zo’n boekenadventskalender willen. Deze is echt zo gaaf en ik krijg alleen maar leuke reacties van mensen om mij heen. Er hebben zelfs mensen de kalender aangeschaft alleen maar door mijn foto op Facebook. Hoe gaaf is dat? Mijn kinderen willen hem ook weer volgend jaar en vinden het bijna jammer dat we hem al hebben opgemaakt. Dus heb ik alle boekjes weer teruggestopt en gaan we hem vanaf 1 december gewoon weer vakje voor vakje per dag open maken. Ik heb er zin in. Jullie ook? Laat het aftellen tot kerst maar beginnen!

Je koopt hem bij Bruna*

Lees ook deze blogs

Footer5
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Charlotte

Wednesday 10th of November 2021

Wat een geweldig idee!! Elke dag een boekje, iov chocolade. Dat is nog eens gezond genieten, ga er zeker voor kijken :D

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.