Skip to Content

Animal Crossing: Een betoverende wereld op de Nintendo Switch

In de wereld van videogames heeft Animal Crossing, ontwikkeld door Nintendo, een speciale plaats veroverd in mijn hart en ook bij vele anderen. Het spel werd voor het eerst geïntroduceerd in 2001 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. Met de release van Animal Crossing: New Horizons voor de Nintendo Switch in maart 2020, heeft het spel een nieuwe golf van populariteit en liefde gekregen van zowel nieuwe als doorgewinterde fans. Ik vind het een heerlijk spel om te spelen vertel je graag alles over het spel, de bewoners en de merchandising, inclusief LEGO!

Het concept van Animal Crossing

Animal Crossing plaatst spelers in een charmant dorpje bewoond door antropomorfe dieren ( dieren met menselijke eigenschappen), waar ze een ontspannen en boeiend leven leiden. In het nieuwste deel, New Horizons, beginnen spelers op een onbewoond eiland en werken ze aan het opbouwen van hun droomgemeenschap. Het unieke aan Animal Crossing is het ontbreken van een vastgesteld doel of einde; in plaats daarvan is het een ‘levend’ spel dat in realtime verloopt, met de interactiviteit van dag- en nachtcycli, seizoensveranderingen en speciale evenementen zoals Halloween, Pasen, Kerst en je verjaardag!

De magie van creativiteit en aanpassing

Een van de meest opvallende kenmerken van Animal Crossing: New Horizons* is de ongekende mate van creativiteit en aanpassing die het biedt. Als speler kan je je eiland volledig naar eigen wens vormgeven, van het ontwerp van hun huis en de inrichting van kamers tot het aanleggen van tuinen en het plaatsen van meubels in de buitenlucht. De game moedigt spelers aan om hun artistieke kant te verkennen en hun eiland te transformeren in een uniek paradijs.

Meubels zijn aan te passen met verschillende kleuren en stoffen. Kleding kan ontworpen worden en met de hulp van de verschillende tapijten en vloeren kun je telkens weer je huis inrichten in de stijl die bij je past. Al koos ik er meestal voor om elke kamer gewoon zijn eigen stijl te laten hebben.

Op Pinterest vind je onwijs veel voorbeelden om je eiland in te richten maar kun je ook speciale design codes vinden voor mooie paden die zijn ontwikkeld door creatieve mensen.

Sparen, hard werken en geld uitgeven

Animal Crossing heeft wel iets weg van het echte leven. Je zal hard moeten werken om geld te verdienen. Je krijgt steeds leningen op je huis en verbouwingen die je af moet lossen voor je een nieuwe lening af kunt lossen. En je kunt spullen ruilen, kopen en verkopen. De medebewoners op je eiland ruilen en kopen graag met je mee. Het loont dus om elke dag teken je bomen te slaan voor vruchten en hout. En alle stenen te slaan voor nog meer grondstoffen.

Het meeste geld verdien je door te zwemmen en te duiken. Leeg je zakken voor vertrek, en zwemmen maar. Zie je bubbels dan is het tijd om te duiken en de buit te pakken. Exemplaren die je voor het eerst opduikt lever je natuurlijk in bij het museum. De anderen verkoop je voor extra geld.

Ook loont het om insecten te vangen met je net en vissen met je hengel. Ook hier geldt uiteraard weer dat je eerste exemplaren inlevert bij het museum.

In Animal Crossing: New Horizons zijn Timmy en Tommy, de twee jonge wasberen, verantwoordelijk voor het beheren van de winkel genaamd “Nook’s hook.” Ze kopen verschillende items van spelers, waaronder insecten, vissen, fruit, meubels en meer. Timmy en Tommy zijn degenen aan wie je je gevangen insecten en vissen kunt verkopen voor in-game valuta, de klingels.

Sociale elementen Animal Crossing

Animal Crossing is niet alleen een solo-avontuur; het legt ook een sterke nadruk op sociale interactie. Spelers kunnen vrienden uitnodigen om hun eilanden te bezoeken, waarbij ze samen activiteiten kunnen ondernemen zoals vissen, insecten vangen of gewoon genieten van de sfeer. De game biedt ook een online multiplayer-optie, waarmee vrienden van over de hele wereld samen kunnen spelen en hun eilanden kunnen delen.

Dat is echt tof doordat je dus een hele grote groep enthousiaste Animal Crossing spelers hebt waarmee je online kunt spelen. Via het vliegveld inchecken en naar elkaar toe vliegen via speciale Dodo Code’s die je met elkaar kunt delen. Het ziet er allemaal zo leuk uit.
Ook kun je via je bed slapen en dromen over andere eilanden en kijken voor inspiratie hoe je zelf je eiland kan inrichten.

Wie zijn de hoofdbewoners van Animal crossing

In Animal Crossing zijn de hoofdbewoners dierlijke personages die in het dorp of op het eiland van de speler wonen. Ze spelen een essentiële rol in de game, omdat ze interactie hebben met de speler, opdrachten geven, evenementen organiseren en een verscheidenheid aan persoonlijkheden hebben. Hier zijn enkele van de belangrijkste bewonerscategorieën:

Dorpsbewoners:

Speciale Bewoners: Deze dieren zijn de kern van het dorp en wonen daar permanent. Ze hebben allemaal verschillende persoonlijkheden en interesses, variërend van sportief en creatief tot eigenzinnig en verlegen.
In Animal Crossing: New Horizons kun je maximaal 10 dierenbewoners hebben die permanent op je eiland wonen. Dit aantal is inclusief jezelf als speler, dus er kunnen maximaal 9 andere dieren op het eiland wonen. Dit aantal is exclusief speciale NPC’s zoals Tom Nook, Isabelle en andere reizende personages die incidenteel langskomen.

Speciale Karakters Animal Crossing:

Tom Nook: Tom Nook is een wasbeer en fungeert als de lokale vastgoedagent, die de speler helpt bij het opzetten van hun huis en het beheren van hun leningen.

Isabelle: Isabelle is een hond die vaak te vinden is in het stadhuis. Ze helpt de speler met verschillende administratieve taken en kondigt evenementen aan.

Bewoners die tijdelijk op bezoek komen:

 • Gulliver: Een zeemeeuw die aanspoelt op het strand en de speler vraagt hem te helpen met het verzamelen van onderdelen voor zijn schip.
 • Saharah: Een tapijthandelaar die zeldzame tapijten en wandbekleding verkoopt.
 • K.K. Slider: Een witte hond met een gitaar die op zaterdagavond concerten geeft en de speler beloont met zijn muziek.
 • C.J.: Hij is een visser die een viswedstrijd organiseert en geïnteresseerd is in het kopen van vissen voor 1,5 keer de gebruikelijke verkoopprijs. Hij verschijnt op willekeurige dagen en koopt een heleboel vissen van de speler.
 • Flick: Flick is een kunstenaar die geobsedeerd is door insecten en ze koopt voor 1,5 keer de gebruikelijke verkoopprijs. Hij verschijnt ook op willekeurige dagen en koopt een groot aantal insecten van de speler.

Inrichting in Animal Crossing

 • Pascal: Pascal is een relaxte, filosofische otter die opduikt in Animal Crossing: New Horizons. Hij verschijnt meestal in de buurt van waterwegen, vooral na het vangen van een zeester. Pascal is bekend om zijn diepgaande filosofische opmerkingen en ruilt graag de zeesterren die je hebt gevonden voor doe-het-zelfrecepten van onderwaterthema’s.
 • Redd: Redd is een sluwe vos die van tijd tot tijd een kraam genaamd “Rommelmarkt” opzet op het eiland in Animal Crossing: New Horizons. Hij verkoopt kunstwerken en unieke items die spelers kunnen kopen om hun collectie in het museum uit te breiden of om hun eiland te versieren. Redd heeft echter een dubieuze reputatie, omdat sommige van zijn verkochte kunstwerken soms vals zijn. Spelers moeten voorzichtig zijn en de echtheid van de kunst controleren voordat ze deze aanschaffen. Eenmaal per keer dat Redd langskomt, biedt hij een selectie van kunstwerken aan waarvan er maar één echt is, en spelers moeten leren de vervalsingen te onderscheiden van de echte stukken.

Tuinieren

 • Leif: Leif is een liefdevolle en vriendelijke wasbeerhond die bekend staat om zijn passie voor tuinieren en natuurbehoud. Hij verschijnt willekeurig op het eiland in Animal Crossing: New Horizons, meestal tijdens seizoensgebonden evenementen of op bepaalde dagen. Leif verkoopt verschillende soorten struiken, bloemen en zaden die spelers kunnen gebruiken om hun eiland te decoreren en aan te passen.
 • Daisy Mae: Daisy Mae is een jong varken en verschijnt op zondagochtend vroeg op het eiland in Animal Crossing: New Horizons. Daisy Mae is verantwoordelijk voor de verkoop van knollen, die spelers kunnen kopen als een soort belegging. Deze knollen kunnen vervolgens gedurende de week worden verkocht aan een wisselende prijs bij Timmy en Tommy in Nook’s Hook. Spelers kunnen hiermee proberen winst te maken door op het juiste moment te kopen en te verkopen. Daisy Mae is een kleurrijk personage dat een wekelijkse dynamiek toevoegt aan het spel, waarbij spelers speculeren over de knollenmarkt.

Mode

 • Kicks: Kicks is een schattige, bescheiden skunk die een verscheidenheid aan schoenen, sokken en tassen verkoopt in Animal Crossing: New Horizons. Hij verschijnt op willekeurige dagen op het eiland en heeft een kraam waar hij zijn assortiment aan accessoires aanbiedt. Kicks is gespecialiseerd in schoeisel, maar hij verkoopt ook rugzakken en tassen die spelers kunnen kopen om hun personage aan te kleden en te personaliseren. Zijn winkel biedt een verscheidenheid aan stijlen en kleuren, waardoor spelers hun look kunnen aanpassen en hun outfits kunnen verfraaien met een breed scala aan accessoires.
 • Labelle: ook bekend als Label, een modebewuste, schattige egel die af en toe op het eiland verschijnt in Animal Crossing: New Horizons. Ze is één van de zussen van de Able Sisters-winkel, die gespecialiseerd is in kleding en modeaccessoires. Labelle organiseert het evenement genaamd “Modecheck” waarbij ze spelers vraagt een outfit te dragen volgens een bepaald thema. Na het tonen van de outfit, geeft ze de speler een beloning, zoals modebonnen of exclusieve kledingstukken uit haar eigen collectie. Spelers kunnen ook kledingstukken van haar kopen, waaronder exclusieve ontwerpen die niet beschikbaar zijn in de reguliere winkel. Ze brengt een extra dimensie van mode en stijl naar het eiland, en haar bezoekjes bieden spelers de kans om hun creativiteit te uiten door mode-uitdagingen aan te gaan en nieuwe kledingstukken aan hun collectie toe te voegen.
animal crossing

Dorpsbewoners Animal Crossing

De exacte lijst van dorpsbewoners kan variëren tussen verschillende versies van het spel en wordt willekeurig bepaald bij het starten van een nieuw spel of tijdens het spelen. Het is deze diversiteit aan karakters en hun unieke interacties die bijdragen aan de charme en veelzijdigheid van Animal Crossing.

Je start het spel met 2 andere bewoners en gaat langzaam aan uitbreiden op je eiland. Via vliegtickets kun je op zoek naar andere bewoners, maar er komen ook dieren kamperen op het eiland die je kan uitnodigen. Eens uitgenodigd, komen ze naar je eiland en kom je maar moeilijk van ze af haha.

Bewoners zijn gevoelig voor allerlei cadeautjes en die kun je elke dag geven. Op een gegeven moment geven de bewoners je een foto van zichzelf. Veel spelers van Animal Crossing sparen die als ultieme verzameling.

Seizoensgebonden Evenementen en Updates

Een van de redenen achter de blijvende aantrekkingskracht van Animal Crossing is de constante stroom van seizoensgebonden evenementen en updates. Nintendo voorziet het spel regelmatig van nieuwe inhoud, zoals speciale festivals, feestdagen en andere verrassingen die de gameplay fris en boeiend houden. Deze evenementen vieren niet alleen de echte wereldseizoenen, maar voegen ook een extra laag van plezier toe aan de al charmante wereld van Animal Crossing.

Flora en Fauna in Animal Crossing

De flora en fauna in Animal Crossing: New Horizons spelen een belangrijke rol in het creëren van de sfeer en het ontwerp van het eiland. Hier zijn enkele kenmerken van de flora (planten) en fauna (dieren) in het spel:

Flora (Planten):

 1. Bloemen: Spelers kunnen verschillende soorten bloemen kweken en deze op verschillende manieren combineren om unieke kleurpatronen te creëren. Bloemen zijn niet alleen esthetisch, maar sommige insecten worden aangetrokken tot bepaalde bloemen.
 2. Bomen: Bomen zijn essentieel voor het verzamelen van hout en fruit. Fruitbomen dragen verschillende soorten fruit, afhankelijk van het type boom dat wordt geplant. Daarnaast zijn er loofbomen en naaldbomen.
 3. Struiken: Struiken voegen variatie toe aan de omgeving en kunnen bloemen dragen. Sommige struiken hebben seizoensgebonden bloemen, waardoor de omgeving in de loop van het jaar verandert.
 4. Onkruid: Onkruid kan op het eiland groeien als het niet regelmatig wordt onderhouden. Het verwijderen van onkruid is een van de taken die spelers kunnen uitvoeren om hun eiland schoon te houden. Dit onkruid kun je verkopen!

Fauna (Dieren):

 1. Dorpsbewoners: De antropomorfe dieren zijn de belangrijkste bewoners van het eiland. Elke bewoner heeft een unieke persoonlijkheid en smaak. Ze kunnen worden uitgenodigd om op het eiland te wonen, en spelers kunnen met hen interacteren, gesprekken voeren en activiteiten delen.
 2. Vissen: Het spel bevat een breed scala aan vissen die kunnen worden gevangen in rivieren, vijvers, en de oceaan. Spelers kunnen vissen doneren aan het museum, verkopen voor in-game valuta, of gebruiken als decoratie.
 3. Insecten: Net als vissen zijn er talloze insecten die kunnen worden gevangen, geïdentificeerd en gedoneerd aan het museum. Sommige insecten verschijnen alleen op bepaalde tijden van de dag of tijdens specifieke seizoenen.
 4. Zeebewoners: Naast de bewoners, kunnen spelers ook verschillende zeebewoners tegenkomen terwijl ze rond het eiland verkennen. Deze dragen bij aan de diversiteit van de fauna.

Het beheer en de zorg voor zowel de flora als de fauna dragen bij aan het plezier en de creativiteit van Animal Crossing: New Horizons. Spelers kunnen hun eiland aanpassen en creëren zoals ze willen, en de flora en fauna spelen een integrale rol in het tot stand brengen van de gewenste sfeer en uitstraling.

Educatieve eigenschappen van Animal Crossing

Animal Crossing staat bekend om zijn ontspannen en creatieve gameplay, maar het bevat ook verschillende educatieve elementen die spelers kunnen stimuleren om vaardigheden te ontwikkelen en kennis op te doen. Hier zijn enkele educatieve aspecten van het spel:

 1. Tijd en Seizoenen:
  • Animal Crossing volgt een real-time klok en kalender. Dit helpt spelers begrijpen hoe tijd en seizoenen werken in de echte wereld. Het spel moedigt spelers aan om regelmatig in te loggen en te spelen, omdat gebeurtenissen en activiteiten variëren op basis van het tijdstip en de seizoenen.
 2. Economie en Financiën:
  • Het beheer van financiën is een essentieel aspect van Animal Crossing. Spelers beheren hun eigen virtuele economie door leningen af te betalen, te handelen in goederen en te investeren in het dorp. Dit kan begrip bevorderen over budgettering, leningen en economisch beheer.
 3. Creativiteit en Ontwerp:
  • Spelers hebben volledige controle over het ontwerp van hun eiland of dorp, waardoor ze creatieve en ontwerpmatige vaardigheden kunnen ontwikkelen. Het plaatsen van meubels, het aanleggen van paden en het vormgeven van de omgeving bevordert creatief denken en ontwerpen.
 4. Insecten, Vissen en Fossielen:
  • Het spel bevat een uitgebreide verzameling insecten, vissen en fossielen die spelers kunnen vangen en verzamelen. Dit stimuleert interesse in natuurlijke wetenschappen en biologie, omdat spelers meer leren over verschillende soorten wezens en hun habitats.
animal crossing

Nog een paar educatieve eigenschappen van Animal Crossing

 1. Communicatie en Sociale Vaardigheden:
  • Animal Crossing bevordert sociale interactie, vooral in multiplayer-modus. Samen spelen met vrienden, ruilen, of het bezoeken van elkaars eilanden stimuleert positieve communicatie en samenwerking.
 2. Evenementen en Culturele Feestdagen:
  • Het spel viert verschillende culturele evenementen en feestdagen in real-time. Dit kan spelers bewust maken van wereldwijde tradities en culturele gebeurtenissen.
 3. Lezen en Schrijven:
  • Het spel bevat veel tekst, van brieven van dorpsbewoners tot informatie over exposities in het museum. Het lezen en begrijpen van deze teksten kan de lees- en schrijfvaardigheden van spelers bevorderen.

Terwijl Animal Crossing voornamelijk is ontworpen voor entertainment, tonen deze educatieve elementen aan dat het spel ook kansen biedt voor leren en ontwikkeling, zij het op een informele en speelse manier.

https://nl.pinterest.com/pin/818318194806166023/

Happy Home Paradise

Happy Home Paradise* is een betaalde downloadable content (DLC) uitbreiding voor Animal Crossing: New Horizons. Het voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan het spel door spelers de mogelijkheid te geven om als interieurontwerper te fungeren. Hier zijn enkele kenmerken van Happy Home Paradise:

happy home paradise

Ontwerpstudio en vakantie-eilanden:

 1. Ontwerpstudio:
  • In de ontwerpstudio van Happy Home Paradise kunnen spelers de rol aannemen van een interieurontwerper die naar de wensen van bewoners luistert en hun vakantiehuizen omtovert tot droomverblijven.
 2. Vakantie-eilanden:
  • Spelers hebben toegang tot verschillende vakantie-eilanden, elk met een uniek thema. Deze eilanden zijn de ideale locaties om de ontwerpen van de speler te realiseren en te experimenteren met diverse decoratiestijlen.

Klanten en opdrachten:

 1. Klanten:
  • Bewoners uit zowel het spel als nieuwe bewoners die exclusief zijn voor Happy Home Paradise, dienen als klanten. Ze geven specifieke wensen aan voor hun vakantiehuis, zoals een bepaald thema, kleuren of meubels.
 2. Opdrachten:
  • Spelers krijgen opdrachten van klanten en moeten hun creativiteit gebruiken om aan de wensen van de bewoners te voldoen. Het ontwerp wordt beoordeeld op basis van punten, en succesvolle ontwerpen kunnen beloningen opleveren.

Nieuwe meubels en decoratie-opties in Happy Home Paradise:

 1. Meubels:
  • Happy Home Paradise introduceert een overvloed aan nieuwe meubels en decoratiestukken. Hierdoor hebben spelers toegang tot nog meer mogelijkheden om unieke ontwerpen te creëren.
 2. Wanddecoraties:
  • Naast meubels kunnen spelers nu ook wanden en vloeren aanpassen, waardoor een volledig gepersonaliseerde ruimte ontstaat.

Beloningen en voortgang:

 1. Punten en Beloningen:
  • Door succesvolle ontwerpen te maken, verdienen spelers ‘Paradise Points’. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor nieuwe meubels en decoratiestukken, waardoor spelers hun ontwerpmogelijkheden vergroten.
 2. Voortgangsysteem:
  • Happy Home Paradise introduceert een voortgangssysteem waarbij spelers stijgen in rang naarmate ze meer ontwerpen voltooien. Dit systeem ontgrendelt nieuwe functies en verbetert de ontwerpvaardigheden van de speler.

Happy Home Paradise biedt spelers een nieuwe manier om creatief te zijn in Animal Crossing: New Horizons. Het vergroot de speelbaarheid door ontwerpen centraal te stellen en geeft spelers de kans om een eigen ontwerpbedrijf te runnen op een prachtig vakantie-eiland. Het voegt een frisse dynamiek toe aan het al rijke universum van Animal Crossing.

Uitbreiding naar Facebook Community’s en Merchandising: Animal Crossing gaat verder dan de Spelconsole

Naast het betoverende universum dat Animal Crossing op de Nintendo Switch biedt, heeft de community zich uitgebreid naar andere platforms, waaronder sociale media zoals Facebook. Daarnaast heeft het spel een indrukwekkende reeks merchandise voortgebracht, waarmee fans hun liefde voor het spel in het echte leven kunnen omarmen.

Facebook Community’s: Een digitale ontmoetingsplaats

Animal Crossing-fans hebben zich massaal verzameld op sociale mediaplatforms zoals Facebook om hun ervaringen, creaties en tips te delen. Verschillende Animal Crossing-gemeenschappen zijn ontstaan, waar fans hun eilandontwerpen tonen, hulp vragen bij het vangen van zeldzame vissen, of gewoon samenkomen om de magie van het spel te bespreken. Deze community’s dienen als digitale ontmoetingsplaatsen waar spelers wereldwijd hun passie voor Animal Crossing kunnen delen en met gelijkgestemde individuen kunnen communiceren.

Regelmatig vind je hier dodo code’s waarmee je op andere eilanden mee kan doen aan weggeefacties, of materialen om te zorgen dat je inboedel groter wordt. Heb je namelijk meubels en spullen een keer vastgehouden dan komen ze in je inboedel te staan. Dan is het alleen nog een kwestie van online kopen en je bestelling wordt thuis bezorgd.

Ja had ik al gezegd dat het net lijkt op de echte wereld?

Merchandising: Van virtueel naar werkelijkheid met Animal Crossing

Het succes van Animal Crossing heeft zich niet beperkt tot de digitale wereld; het heeft ook zijn weg gevonden naar de echte wereld via een breed scala aan merchandise. Officiële Animal Crossing-merchandise omvatten:

Deze producten stellen fans in staat om hun liefde voor het spel te tonen in hun dagelijks leven, of het nu gaat om het dragen van een Tom Nook-t-shirt of het versieren van hun ruimte met schattige Animal Crossing-posters.

Vanaf maart 2024 komt er ook Animal Crossing LEGO. Je kunt het nu al kopen in pre-order bij bol*

Animal Crossing Facebook en merchandise

De uitbreiding van Animal Crossing naar Facebook Community’s en de wereld van merchandising benadrukt de kracht van gemeenschap en branding in de moderne gamingcultuur. Door sociale media te omarmen, heeft Animal Crossing niet alleen een platform geboden voor spelers om hun ervaringen te delen, maar heeft het ook een levendige online gemeenschap gecreëerd die blijft groeien.

Daarnaast getuigt de merchandise van het feit dat Animal Crossing niet slechts een spel is, maar een levensstijl en een cultureel fenomeen. Het transformeert virtuele personages en voorwerpen in tastbare, geliefde items die een blijvende indruk achterlaten op de fans en de wereld buiten de spelconsole betreden.

Animal Crossing het mooiste cadeau!

Animal Crossing heeft niet alleen de gamingwereld veroverd, maar ook een brug geslagen tussen de virtuele en echte wereld. De opkomst van Facebook Community’s en de diverse merchandise benadrukt de diepgaande impact die dit spel heeft op de hele wereld. Animal Crossing is niet alleen een game; het is een sociale beweging, een bron van inspiratie en een wereld waarin fans samenkomen om hun passie te delen. De uitbreiding naar sociale media en merchandising is niet alleen een bewijs van het succes van het spel, maar ook van de blijvende invloed die het uitoefent op de gaminggemeenschap en daarbuiten.

Of je nu een doorgewinterde gamer bent of nieuw in het universum van Animal Crossing, dit spel biedt een unieke en onvergetelijke reis die je keer op keer wilt beleven.

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.