De voetbalgame EA Sports FC 24 – een nieuw jasje!

Vanaf september wordt er in vele huishoudens met gamende kinderen al reikhalzend uitgekeken naar het nieuwe seizoen van de voetbalgame FIFA. Een musthave, want de game van het succesvolle EA (Electronic Arts) ontwikkelt zich altijd razendsnel. Maar wacht: dit jaar heet de game dus geen FIFA meer, maar is het EA Sports FC 24 geworden. Waarom, dat hebben we maar eens uitgezocht. Maar belangrijker is natuurlijker welke verbeteringen er zijn. De jongens in eigen huis konden niet wachten om het uit te testen!

EA Sports FC 24
Afbeelding via website EA Sports

Een succesvolle game – verder onder de naam EA Sports FC

Al sinds 1993 werd de succesvolle voetbalgame FIFA uitgegeven, maar sinds dit jaar gaat de game verder onder de naam EA Sports FC. Iets met gesteggel over rechten en geld tussen voetbalbond FIFA en gamemaker EA. Maar zo werd aangegeven, de nieuwe EA Sports FC 24 zal qua opzet niet veel verschillen van FIFA 23. En veel van de bekende merken die al met EA samenwerkten, blijven dat gewoon doen.

Nu blijft de vraag van de meeste ouders met hun gezonde verstand: moet die game nu echt ieder jaar opnieuw aangeschaft worden? Wat zonde! Lijken de games niet heel veel op elkaar? Maar de ontwikkelingen gaan natuurlijk razendsnel. En er zijn allerlei wijzigingen in de voetbalwereld waar de game natuurlijk op inspringt.

Dezelfde geweldige ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten zullen er zijn. Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en VOLTA Football zullen er allemaal zijn. Ons unieke licentieportfolio van meer dan 19.000 spelers, 700+ teams, 100+ stadions en 30 competities waarin we al tientallen jaren blijven investeren, zal er nog steeds zijn, uniek in EA SPORTS FC. Dat omvat exclusieve partnerships met de Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, de MLS – en nog veel meer.

Website EA Sports FC
ultimate team

Ultimate Team

In ieder geval nog even in het kort de opzet van de game. EA Sports FC is een voetbalspel* dat je kunt spelen op verschillende platforms zoals Playstation*, Xbox* en Nintendo*. Je kunt uit allerlei spelvormen kiezen zoals volta (3×3), carrière en toernooien. Ultimate Team is wel de meest gekozen game mode. Je kiest een team dat je gaat managen. Je kunt bepalen welke spelers er in je team zitten en met welke tactiek je speelt. Elke speler heeft verschillende eigenschappen en een rating.

De uitdaging is om spelers bij elkaar te zoeken die een goede Chemistry hebben. Dit doe je door spelers met elkaar te linken uit hetzelfde land, club of league. Elke speler heeft maximaal drie Chemistry punten, dus als je team perfect bij elkaar past dan heb je 33 Chemistry punten. Dat geeft natuurlijk de hoogste kans op het winnen van wedstrijden.

Wat vinden we van EA Sports FC 24?

Er zijn een aantal belangrijke functies waar EA Sports hard aan heeft gewerkt om het spel zo leuk en realistisch mogelijk te maken. Dit is bijvoorbeeld de Hypermotion, waardoor de animaties en bewegingen van spelers enorm vooruit zijn gegaan. Ook de Playstyles vormen een belangrijk onderdeel. Er zijn in totaal 34 van deze Playstyles beschikbaar, die de spelers extra vaardigheden geven gebaseerd op de gegevens van echte spelers. Tot slot is er Frostbite, een technische ontwikkeling die ervoor zorgt dat de details steeds realistischer zijn.

Of de nieuwe game echt bevalt, kunnen natuurlijk alleen de gamers zelf goed uittesten en ondervinden. Daarom een overzicht van de plus- en minpunten die de jongens thuis (11 en 14 jaar) hebben ervaren:

  • De Playstyles zorgen ervoor dat je spelers vooruit gaan en ze sneller scoren. Bijvoorbeeld doordat ze betere vrije trappen nemen of beter koppen.
  • Het menu is veranderd en overzichtelijker.
  • Mogelijkheid tot het spelen van kortere squad battles van 8 minuten.
  • Met Evolutions kun je spelers upgraden door challenges uit te voeren. Deze toevoeging bevalt goed!
  • Het uiterlijk van de game is mooi en realistisch. Maar het verschil met het vorige seizoen is niet heel groot.
  • De prestaties van de keepers zijn nog steeds wat wisselvallig. Een goede rating geeft niet altijd een goed presterende keeper.
  • Bugs duiken ook nog wel eens op in de game, zoals een speler die de bal niet kan aanraken. Toch lastig.
  • Introductie van vrouwelijke spelers, die ook gepackt kunnen worden in Ultimate Team. Dit zorgt voor meer variatie. Maar ook in het grotere geheel is het natuurlijk wel heel positief om de game wat gemengder te maken. Zo voelen ook meisjes die fan zijn van voetbal en EA Sports zich wat meer erkend!

Ontspanning, uitdaging en speelplezier

Met maar liefst 600 miljoen gebruikers wereldwijd is deze game van EA Sports natuurlijk één van de meest succesvolste games die er bestaan. Het nadeel is dat een nieuwe game vaak gespeeld moet worden en dat kinderen snel beter willen worden. Maar dan kan het wel lastig zijn om de investeringen te begrenzen, zowel qua schermtijd als geld. Want om beter te worden, moet je veel spelen en het liefst ook extra packs kopen. En dat wil je zeker met jonge kinderen voorkomen. Als ouder is het belangrijk om ze erbij te begeleiden in ieder geval en zicht te houden op wat ze doen.

Maar deze voetbalgame geeft natuurlijk ook heel veel speelplezier en het vergroot de voetbalkennis van kinderen enorm. Al met al zeker een positieve ervaring met deze nieuwe game EA Sports FC 24. Ook al lijkt de game nog vrij veel op de oude versie van FIFA en zijn er nog een aantal verbeterpunten.

Een mooie ontwikkeling waar we over lezen op de website is de opzet van FC Futures. Hierbij willen de makers wereldwijd geld gaan investeren in de ontwikkeling van lokaal voetbal. Want naast het plezier hebben met een online voetbalgame, is het nog veel belangrijker dat zoveel mogelijk kinderen ook in het echt lekker kunnen voetballen en hun skills kunnen vergroten!

Meer blogs met games en accessoires:

EA Sports FC 24
Afbeelding via website EA Sports
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.