Avatar: The Last Airbender: Quest for balance – een puzzlegame

Een nieuwe game over onze geliefde serie Avatar: The Last Airbender! Voor je direct naar de winkel rent, raad ik aan je even te verdiepen in dit spel. Ondanks een duidelijke trailer is er onder fans van de serie wat verwarring over deze game van Mindscape. Graag voorkom ik jouw teleurstelling én geef ik meer informatie over dit spel en mijn bevindingen. Nu uit op pc via Steam, switch, PS4 en PS5; Avatar: The Last Airbender: Quest for balance. Laat je meenemen op avontuur, los puzzels op en volg het verhaal van Aang en zijn vrienden.

Avatar: The last airbender: Quest for balance - een puzzlegame

Avatar: The Last Airbender: Quest for balance

Herbeleef het epische avontuur van de originele Avatar: The Last Airbender-serie terwijl je speelt als Aang en zijn vrienden en de elementen beheerst. Verken bekende locaties uit de serie, los uitdagende omgevingspuzzels op en ervaar de meest hartverscheurende momenten van Aang’s verhaal. Speel het verhaal alleen of met een vriend in de co-opmodus voor twee spelers van de game.

Kenmerken:

  • Reis door 4 landen en voltooi het avontuur van Aang met een co-op van 18 hoofdstukken
  • Speel als 9 iconische personages en beheers de 4 elementen om uitdagende puzzels op te lossen
  • Upgrade je vaardigheden om het volledige potentieel van de Avatar te ontdekken
  • Verdedig jezelf tegen tegenstanders met complexe combo’s
  • Versla belangrijke (eind)bazen met een mix van gevechten en puzzels

Heerlijke serie!

De serie Avatar: The Last Airbender keek ik zodra deze op tv kwam. Ik heb toentertijd niet alle episodes gezien, maar we waren thuis erg fan. Later verscheen de gehele serie op streaming diensten en heb ik de gehele serie gekeken. Inmiddels heb ik de meeste episodes vaker gezien en ben ik vertrouwd met het verhaal van Aang. Ook keek ik de vervolg serie van Kora. Dit is de avatar die na Aang komt en deze serie speelt zich een generatie later af.

Toen ik hoorde over Avatar: The Last Airbender: Quest for balance dacht ik ‘eindelijk weer een nieuwe avatar game!’ Later kwam ik erachter dat er begin 2023 een mobile game is uitgekomen, genaamd Avatar generations. Dit spel is gratis te spelen en is een fantasy, marial arts themed role-playing game. Deze miste volledig mijn radar en ga ik zeker uitproberen. Voor nu, eerst Quest for balance! Ik speel deze op de PC via Steam. Hij is ook verkrijgbaar voor de Nintendo Switch*, PS4*en PS5*.

Over Avatar: The Last Airbender

Avatar: The Last Airbender is begonnen als een serie op Nickelodeon. Er zijn drie seizoenen die samen 61 afleveringen tellen. Deze tv-serie liep van februari 2005 tot en met juli 2008. De show was erg geliefd en groeide uit tot een van de meest populaire tekenfilms in de geschiedenis. De serie won onder andere een primetime Emmy, Peabody award en meerdere Annie en Genesis awards. In de serie volg je hoofdrolspeler Aang en zijn vrienden op hun avonturen. Ze moeten evenwicht brengen tussen de Vier Naties.

Dankzij het enorme succes van deze serie werd het verhaal vertaald en aangepast voor diverse media. Er volgde een graphic novel-serie, Young Adult romans, games en meer. De meeste van deze media uitingen haalden wederom bestsellerlijsten. De dvd’s en Blu-rays zijn ook ongelooflijk succesvol. “Avatar: The Last Airbender: The Complete Series” genereerde bijna 38 miljoen dollar in de detailhandel sinds de release in 2015.

Omdat Avatar: The Last Airbender zo geliefd is, lagen de verwachtingen voor Quest for balance erg hoog. Vele fans kochten blind de game of keken niet de trailer. Dit zorgde voor verwarring en teleurstelling.

Aang met pinguins

Speelervaring

Het is zover, Avatar: The Last Airbender: Quest for balance is geïnstalleerd. Eerder in de blog deelde ik al enkele foto’s van het beginscherm en wat momenten in het spel. Wat mij direct opvalt is de intro. Deze geeft mij echt het gevoel van een puzzle /detective game in point en click genre. Dit komt mede door statische plaatjes en bewegingen tijdens het praten van karakters. Dit maakt mij benieuwd naar hoe groot het puzzle element in deze game is. De links die gemaakt worden naar de echte serie en de tekenstijl vind ik direct leuk.

Het spel begint met je leren hoe het spel werkt. Dit is heel duidelijk en simpel. Voor jongere leeftijd is dit zeker ook duidelijk genoeg (de game is voor 12+). Ik krijg weer een stukje verhaal (cutscene) dat mooi aansluit bij de start van de game en linkt naar de serie. De afwisseling tussen eigen quests en unieke content, en links naar de serie vind ik erg leuk. De serie blijft voor mijn gevoel leidend. Dit vind ik belangrijk en prettig. Toch stoort dit mij persoonlijk soms, omdat de content die voor de game zelf gemaakt is soms niet klopt met de serie.

Dieper in het spel

Het team waarmee je speelt breidt langzaam uit en tijdens bepaalde puzzles en quest moet je wisselen van karakters om verder te kunnen komen. Ieder heeft namelijk zijn eigen talenten. Dit is een bekend aspect in puzzel spelen en vind ik heel leuk gedaan. Ik moet erg wennen aan het platformer-effect waarin je de game ziet, omdat de game wel 3d is. Ik val soms voor of achter dingen langs en kan de camera niet draaien. Op andere momenten is deze diepte erg mooi. Aan bepaalde aspecten moet ik erg wennen en met meer tijd veranderd mijn beeld van dit spel ook mee.

Naarmate ik wen aan het spel en niet meer tussen dingen in val en bijvoorbeeld wen aan de meldingen soms, raak ik ook meer bekend met Avatar: The Last Airbender: Quest for balance. Ik voel na meer spelen écht wat ik vroeger op mijn Playstation 1 voelde bij het spelen van Spyro* of Croc 2, of andere van dit soort adventure games. Ontdekken, rustig verder rennen en praten met wie je tegenkomt. Tijdens quests heb je side-quests, allerlei dingen om te vinden en ontdekken, afgewisseld met vechten en puzzels.

Ik hoop dat andere Avatar: The Last Airbender fans dit ook zo zullen ervaren. Quest for balance spreekt zowel kijkers uit de jaren 90 als kinderen van nu aan. Soms zorgt dit voor onduidelijkheid. Ik hoop dat ieder die dit gaat spelen en de serie nog niet gezien heeft, deze nu zal gaan kijken.

Veel plezier op avontuur met Avatar: The last Airbender

Alvast veel plezier gewenst op jou avontuur om de vier naties weer in evenwicht te brengen. Geniet van dit spel dat familie vriendelijk is en heerlijk simpel en avontuurlijk aanvoelt. Afwisselende puzzels zullen vragen om jou aandacht en je laten nadenken.

Voor meer leuke tips lees ook deze blogs:

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Jasmijn

Hi, Jasmijn hier! Ik ben 29 en woon in Medemblik met mijn partner, twee boefjes van katten en zeven prachtige kippen. Hier in huis zijn we dus gek op dieren. Momenteel ben ik niet werkzaam vanwege chronische ziekte, maar hier bouw ik wel naartoe. Dit doe ik onder andere door recenseren en bloggen. Voorheen werkte ik met kinderen en deed activiteiten, hiernaast heb ik enige ervaring in management. Dit alles is inmiddels een ver verleden. Bloggen is een nieuw hoofdstuk, en in de toekomst content marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.