Pokémon Brilliant Diamond voor de switch is een echte topper!

Ik had hier thuis een dolgelukkig jongetje toen we Pokémon Brilliant Diamond binnen kregen. Overal om ons heen zie je de Pokémon kaartjes verschijnen. Ook Joshua vindt dit helemaal geweldig en had het al op zijn lijstje gezet. Ik vertel je graag waarom ieder kind dit spel op zijn lijstje moet hebben!

Pokémon Brilliant Diamond

Pokémon Brilliant Diamond

Een remake uit 2007 is dat wel zo leuk? Nou ten eerste kent de jeugd van nu dat spel helemaal niet. Het is immers 14 jaar geleden. En ten tweede, Pokémons vangen blijft altijd leuk. Hoe oud je ook bent. Voor mijn zoon van 7 is dit allemaal nog nieuw, dus hij ging helemaal uit zijn dak toen we de code kregen voor Pokémon Brilliant Diamond. “Mama, mag ik gelijk gaan spelen?”

Waar gaat Pokémon Brilliant Diamond over?

Dit spel is een adventure game en dat betekent eigenlijk dat je op avontuur gaat. Vanuit New Leaf Town ga je de wereld van de Pokémon in. Loop rond in de regio Sinnoh en probeer zoveel mogelijk Pokémons te vangen. Tijdens het wandelen ontdek je nieuwe Pokémons die je kan vangen of waar je tegen kan vechten om je eigen Pokémons sterker te maken. Met je team van 6 Pokémons probeer je 8 gyms te verslaan en bagdes te verdienen. Maar pas op voor team Team Galactic, want die heeft snode plannen voor de regio. En vergeet niet de kampioen van de Pokémon League te worden.

Allemaal in het Engels

Het enige nadeel aan Pokémon Brilliant Diamond is dat ik in het begin er naast moest zitten. We konden niet voor Nederlands kiezen en dat maakt het even wat lastig. Joshua begreep niet wat er stond en daardoor moest ik het dus vertalen. Op een gegeven moment wist hij een beetje wat er moest staan, maar bij nieuwe dingen werd ik er weer bij geroepen. Maar dat is echt het enige nadeel, want voor de rest is dit echt een geweldige game waar kinderen uren mee kunnen spelen.

Verzamel je Pokémons en maak ze sterker!

Je eerste Pokémon vangen is natuurlijk geweldig. En ze zien groeien door gevechten aan te gaan al helemaal. Zorg er wel voor dat je op tijd je Pokémons weer laat helen anders ga je de strijd zeker verliezen. Daarnaast moet je goed opletten welke Pokémon welke aanval nodig heeft, maar dat had Joshua zo door. Dankzij het spel en het avontuur leer je steeds meer technieken om de strijd aan te gaan, blokken kapot te maken en welke Pokémon welk gevecht het beste aan kan gaan. Pokémon Brilliant Diamond is echt heel leuk!

Nieuwe Features

Mocht je Pokémon Brilliant Diamond al kennen uit 2007 dan is hij toch nog aan te raden. Hij zitten ook nieuwe feautures bij. De Grand Underground is een immense ondergrondse wereld. Hier vind je schatten, Pokémon-fossielen en kan je Pokémon vangen die niet in de Sinnoh-regio te vinden zijn! Daarnaast heb je ook Amity Square. Dit is een plek waar je tijd door kunt brengen met de zes Pokémon uit je team uit hun Poké Ball. En als je hier bent geweest kan je dus vrij rondlopen met één van je Pokémons. Elke Pokémon beweegt anders, dus dat is super leuk!

Pokémon Brilliant Diamond

Pokémon Brilliant Diamond Aanrader voor je verlanglijstje

Joshua en ik zijn het erover eens… dit spel moet echt op je verlanglijstje. Hij vindt dit spel geweldig, maar ook ik kan ervan genieten. Strategieën bedenken om de trainers te verslaan, nieuwe Pokémons ontdekken. Heerlijk. Zoek je dus nog iets voor kerst dan ga je jouw kinderen hier zeker blij mee maken! Pokémon Brilliant Diamond is een echte aanrader voor op het verlanglijstje!

Kijk ook zeker deze blogs voor andere spellen op de gamecontrollers:

PEG 3

PEG 7

Footer4 nieuw
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.